Farbanje branika

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • killik
    CBC Veteran
    • 08.04.2010
    • 134
    • Kosovska mitrovica

Farbanje branika

Ovih dana vrsim pripreme za farbanje branika na svom audiju 80, jer su branici osteceni na par mesta. Hteo bih da ih ofarbam u boji karoserije, e sad me zanima posto branici na uadiju 80 imaju onu kako da kazem hrapavu strukturu, koji je nacin za njihovo farbanje.

Ja sam hteo kompletno da presmirglam staru boju, pa me sad zanima da li treba prvo da nanesem spric git na plastiku pa da farbam, ili da nanesem prajmer za plastiku pa farbanje!?

Da napomenem radio bih farbanje sprejem (cosmos)

Hvala unapred

• killik
    CBC Veteran
    • 08.04.2010
    • 134
    • Kosovska mitrovica

Odg: Farbanje branika na audiju 80

Niko

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Sin je ovih dana u tom poslu i sad mu kažem, napiši mu šta da radi a on kaže "nek ide kod farbara"

Ošmirglaš dok ne poravnaš, grubom, pa finijom, onda ide prajmer a onda šric git ako nemaš velikih rupa pa tek onda farbanje. Špricgit služi da sakrije riseve od šmirgle ako ostanu i popuni tu hrapavu strukturu. Za rupe ako su već imaš bumper git koji je baš za plastiku pa....

Realno, metalik boja a ne baviš se time da iskoristiš šta ti ostane je glupost čak i za mene koji imam sve alate i to sam nekad radio pomalo i za pare. Obična boja ili Akril je isplativije ali i to je upitno...

Ove nove boje (K2 ili kako se već zovu) su vrlo otrovne pa treba veoma ozbiljno shvatiti upozorenje za masku, provetrenost i ostalo.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• killik
        CBC Veteran
        • 08.04.2010
        • 134
        • Kosovska mitrovica

Pa lepo mi je tvoj sin i rekao

Ali ja rekoh ajde da probam sam malo da radim sta znam, imam dosta slobodnog vremena

Sve mi je jasno sto si napisao, kupio sam bumper git firme Body, i sve ostalo, samo mi nije jasno to oko spric gita...

Dakle, da li ima spric git u spreju?

Ja sam nasao neki od firme COSMOS i BODY ali na njima pise da su za metal???

Hvala

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

To je i on uradio pa sad nema nazad Ide branik i trepne u boji ali bar kad ukakai neće moći da kaže ništa za majstora. Trepne je dobro uradio za prvi put i predobro...

Ova tehnologija je nova za mene iak osam farbao dosta kola tak oda pitam sve u farbari. Prajmer smo kupili u spreju mada i to nije isplativo ali ko će bre prati pištolj svaki čas. Špricgit ide za plastiku. Merice, herteri, ostale šlajzvce... Ja sam ofarbao moju zadnju haubu za sat vremena sa sve pripremom i skidanjem i montiranjem lajsni kao i haube Nemogu reći da je baš tako i ispala (za sat vremena) ali nije ni daleko od toga Ono ko je farbao dobro a za koga je , još i bolje je

Ima valjda neki komp pismen farbar pa će bolje odgovoriti.

https.autogas.rs

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

@killik : nikada neces sprejem ofarbati kako valja i uvek ce se videti da je farbano jer je velika povrsina i nije ravna. moj savet je da uradis pripremu sam a da samo farbanje i lakiranje prepustis profesionalcu. ne moras da smirglas sirov branik ako nema ostecenja. dovoljno je da uradis plastik prajmer pa 800 smirgla pa opet plastik prajmer pa 1200 smirgla pa opet PP pa 2000 smirgla i to je to. nema potrebe za spric gitom kad je plastika u pitanju.
            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Kad sam ja farbao aute da bih nekom rekao da sam šmirglao sa 800 šmirglom odma bi me spakovali u belu košulju, za više od 1000 se išlo na streljanje a za 2000 si morao sam da se ubiješ.
              Naravno danas nije tak oda neko ne pomisli nešto loše

Ako je branik neoštećen može da prodje samo sa šmirglanjem ako ima oštećenja onda treba i git.
              Na jutubu ima hiljade video zapisa kako treba.

https.autogas.rs

Comment

• killik
                CBC Veteran
                • 08.04.2010
                • 134
                • Kosovska mitrovica

Hvala na odgovorima...

Evo ovako izgleda moj branik...Znaci ja hocu da mu skinem staru boju i da ga ponovo ofarbam kao i pre sto je izgledao...
                Dodaj is free Photo Sharing and Photo Hosting website.Upload Image and host image on dedicated server best web hosting

@Zverko

Mogu li to sto kazes da uradim sa Body Plastofix-om? Znaci osmirglam staru boju, pa nanesem prajmer pa opet smirgla itd!?
                Last edited by killik; 28.07.2012, 15:07.

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

Odg: Farbanje branika

nisi lepo postavio sliku tako da ne mogu da ti kazem sta konkretno da radis. ja sam skapirao da ti je branik pola ofarban a pola nije kao sto je na svim 80-icama prozivedenim do 89.god.

Sto se prajmera tice na taj sam i mislio. Obavezno se pridrzavaj uputstva za susenje izmedju nanosenja slojeva i posle smilgranja dobro operi branik deterdzentom za sudove. 800 mozes na suvo a 1000-2000 obavezno sa vodom. Znam da je smaracina drndati dvehiljadarkom ali samo sa njom moze da se dobije idealno glatka povrsina. I nista slajferica, samo rucno.

Ne znam koliko si vican svemu tome i koliko imas strpljenja. MOzda je bolje da platis 120e i da ti farbar uradi branike da budu kao novi. ALi, onda dolazis do onog da bi posle toga trebalo da bar ispoliras ceo auto da branici ne bi strcali svojim sjajem od ostatka auta. Mozda je najbolje da ih ostavis tako tj da ih samo osvezis BODY Bumper Paint-om sa Texturom.

Comment

• killik
                    CBC Veteran
                    • 08.04.2010
                    • 134
                    • Kosovska mitrovica

Valjda se sad vidi slika, pa ce biti lakse da sporazumemo

Druze, znam da ce majstor to mnogo bolje da uradi od mene, ali eto nesto mi merak a i imam vremena na pretek

Znaci ja sad hocu da skinem boju sa njega, da ga celog presmirglam i da ga ofarbam kakav je i bio...

Vec sam radio lajsne na audiju bas sa ovim Bumper Paint, ispalo je extra, pa se nadam da bi mogao i branike da sredim...

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

Jesi mogo manju sliku da stavis... ovo je branik sa B4, mislio sam da je jaje u pitanju. nebitno...

Neces moci ovaj branik lepo da uradis pogotovo ne ako budes radio ceo. Bez kompresora nemoj ni da pocinjes. Ne moras da skidas farbu sa celog. Ne vidim da li je samo odvaljena farba ili ima i ostecenja. Ako ima ostecenja moraces i da gitujes. Ako ne pripremi mesta koja su bez boje da mogu da prime bazu, izmatiraj ceo branik ispricaj bazom mesta gde fali boja i izlakiraj ceo. Opet, lakiranje sa sprejem, zaboravi, samo ces da potrosis silne novce na sprejeve i opet nece biti kako treba. Negde ce ti lak biti deblji negde tanji.

Comment

• killik
                        CBC Veteran
                        • 08.04.2010
                        • 134
                        • Kosovska mitrovica

Probacu onda da sredim samo mesta gde je ostecen, da zagitujem i ofarbam pa kako ispadne...Ako nesto ispadne lose, onda ce najverovatnije zavrsiti kod majstora...

Hvala na pomoci

Comment

Working...
                        X