Peskarenje felni...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Peskarenje felni...

Danas sam primetio par ogrebotina i par "oljushtenih" delova aluminijuma sa povrshine felni kod mene. Mrzim zimu

Elem, kakav je realan efekat peskarenja felni i dali se to isplati raditi? Koliko se restaurira prvobitno stanje, i koliko efekat traje?

Pre svega, o kakvoj se tu obradi uopshte radi, nisam upoznat sa tip postupkom...
    http://www.bmw.tv
  • Milos
    CBC Senator XXL
    • 12.05.2005
    • 700
    • Beograd, carraburma

peskiranje znaci skidanje boje, korozije (ili vec) do aluminiuma u tvom slucaju...
    dakle pesak pod pritiskom skida uglavnom sve sto se nadje ispred... time dobijas ociscenu povrsinu od, ali ne i zastitu... odmah nakon peskiranja pozeljno je zastititi osnovnom bojom ili sto pre plastificirati, jer krene da korodira vrlo brzo... ako je metal u pitanju (pogotovo u vlaznim uslovima)
    pesak je pogodan jer moze da pridje do mesta gde je nepristupacno za ciscenje korozije, farbe, trulezi...eto to je ukratko pesak...

Comment

• Ch@os
      CBC Veteran
      • 02.11.2005
      • 173

Da se nadovezem. Kod felni koje su presvucene UV zavrsnim lakom putem plastifikacije jako tesko se isti premaz skida metodom peskiranja.
      Naravno odnosi se na felne koje su fabricki tako zasticene. Za ostale slucajeve to zavisi koji je powder-coat koriscen.

Comment

• PASHKE
        CBC Član
        • 06.09.2005
        • 27
        • Belgrade

bilo kakva plastifikacija, bilo da je boja ili lak ne skida se metodom peskiranja vec termicke obrade pri kojoj boja samo spadne sa felne...

Comment

• Ch@os
          CBC Veteran
          • 02.11.2005
          • 173

Mogu da se nadju i neka hemijska sredstva za skidanje plastifikacije.

Koliko su pouzdana, ne znam. Trebalo bi probati.

Comment

Working...
          X