Da li neko moze da mi da neki savet, ideju ili sl, naima kod mene na kolima je tabla osvetlejna nekom srvenkastom bojom, "problem" je sto bi ja hteo da instrument tabla svetli iz nutra znaci samo brojevi i i oznake a ne cela tabla. E sad znam da je to jbada da treba da se postavljaju nove sijalic, da se busi tabla, d ase prave folije i sl. ali reko neko je mozda to vec radio pa ima neki savet sta kako....ili da odustanem od toga..
Osvetljenje Instrument Table
Collapse
X
-
-
Kod tebe su cajgeri odstampani na limu tako da svetlost ne moze da prolazi kroz brojeve. To ne mozes da resis samo postavljanjem folija. Moras da izvadis lim na kojem su brojevi i da po njemu iseces parce pleksiglasa, ili ako ne mozes da nadjes pleksiglas onda uzmes onu providnu plastiku sto se dobija kad kupis diskove na stapu. Kada si sve to lepo isekao pricvrstis pleksi na mesto gde su ti bili stari cajgeri (oni limeni). Potom izradis cajgere kakve zelis u CORELU ili PHOTOSHOPU, i odstampas na foliji koju potom nosis u stampariju da ti na kateru iseku brojeve i sve ono kroz sta hoces da ti probija svetlo. Boju svetla mozes resiti folijom u boji ili diodama u kojima hoces da ti svetle cajgeri.
-
-
@panther
Da da tako sam i ja razmisljao da uradim, stim sto sam misli da nepravim celu podlogi ponovo nego da ovu vec postojecu isecem tamo gde idu brojke u krug pa da samo preko stavim foliju u boji pa preko nje cajger koji bi bio nacrtan na kompu. Podloga je plastican tako da je nije neki problem iseci a imam nekoliko tih cajgera tako da mi nije zao da s****m ovaj jedan :-)
Usvakom slucaju thanks za tip.
E a reci mi za secenje brojeva i oznaka, jel to mogu da rede u nekoj stampariji ili ja da se igram sa tim?
@vlada_nbgd
Nazalost neznam
Inace gde da nadjem folije koje bi mogao da koristim za stamanje cajgera
i da li mozda negde na netu postoje vec gotove slike nekih cajgera ?
Comment
-
-
Mozda ovde mozes da "dobijes" neku ideju...http://www.blauetachos.de/GB/Startseite-BlaueTachos.htm ....e sad posto je na nemackom mozes koristiti prevodioce na netu kao sto je http://world.altavista.com/ vidi mozda ti posluzi....
POZZZZZ
Comment
-
-
Da..."pripremu" za secenje uradi u COREL-u ali nemoj ga nigde stampatiPotom izradis cajgere kakve zelis u CORELU ili PHOTOSHOPU, i odstampas na foliji koju potom nosis u stampariju da ti na kateru iseku brojeve i sve ono kroz sta hoces da ti probija svetlo.
nego kompletan fajl odnesu na FLASH-u ili CD-u kod njih. Oni ce ti direktno na njihovim folijama ili na tvojoj ukoliko je doneses iseci to sto si
iscrtao. Naravno vodi racuna da sve bude u srazmeri 1:1.
Comment
-

Comment