Raspored srafova tocka

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kilson
    Moderator
    • 09.10.2004
    • 3216
    • NoviBGD
    • AR 75 GT

Re: Raspored srafova tocka

wlady.. Sta je pozitivno u uvlacenju tockova unutra?

@Jesa: Trazis ove podatke: Civic / CRX 4x100 ET:35 to 42 CB:56.1 (ovo je fabricka preporuka, a uvek mozes spustiti malo vrednost ET-a kako bi felna bila bliza rubu).

CB - center bore, bitna stvar prilikom odabira tocka pogotovo ako imas 4 srafa. Centralna rupa, nailazi tesno na glavcinu i drzi tocak u idealnom polozaju prilikom zatezanja srafova. Ukoliko centralna rupa nije istog precnika, moras praviti prsten koji ce biti adapter sa jedne dimenziju na drugu. Sa 56.6 na 56.1 ces tesko napraviti adapter.

Ukoliko ne postavis prsten, moze se desiti da tocak "poskakuje" - jer nije zategnut u idealnom polozaju.
    Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• wlady
      CBC Veteran
      • 13.11.2010
      • 144
      • bern
      • daf

Re: Raspored srafova tocka

ne mislim da je pozitivno staviti felne sa vecim ET-om,nisam se dobro izrazio.odnos pozitivnog i negativnog ET-a na slici sam mislio,da bise lakse ukapiralo ako nekog interesuje i zatreba.

Comment

• Milutin boyka
        CBC Član
        • 23.07.2012
        • 10
        • zajecar

Zdravo svima,zeleo bih da postavim jedno pitanje,vozim toyotu corolu xl raspon njenih rupa je 4x100,e sad zelim da joj stavim alu felne,nasao sam felne od punta ciji je razmak rupa 4x98,sad me zanima da li to pase na toyoti? a ne mogu da idem da ih proverim jer to treba jedan tip iz inostranstva da mi uveze,ja sam pitao njega al on nezna nista o tome,reko mi je da se raspitam,pa ako pase da mu javim da mi ih posalje,zato me sad zanima da li ce one da pasu kod mene...pozzzz svima...

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

ne moze, da je tocak sa 4x100 i odgovarajucom sirinom, verovatno 5J, moglo bi. te tockove uopste nije problem naci i u 14 i u 15 inca
          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Milutin boyka
            CBC Član
            • 23.07.2012
            • 10
            • zajecar

hvala na odgovoru,primetio sam da nije problem da se nadju 14'' i 15'' ali meni su potrebne 13'' i njih ne mogu naci,tesko se nalaze...

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

corolla, civic, lancer....1990 i slicno ili predji na 14

Comment

• Milutin boyka
                CBC Član
                • 23.07.2012
                • 10
                • zajecar

ovako naso sam alu felne 14'' sa gumama 175 65 14'' samo me zanima dal to mogu da stvaim kod mene dal nece da kace,napred ima dosta prostora i sigurno ne bi kacile al pozadi je malo zeznuto pa nzm dal bi kacile te gume sa tim felnama,jer imas neku predstavu,ja mislim da je bolje da predjem na 14''......

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

probaj ovde, naci ces tacno koje dimenzije odgovaraju

Comment

• Milutin boyka
                    CBC Član
                    • 23.07.2012
                    • 10
                    • zajecar

ok,hvala ti puno

Comment

• Milutin boyka
                      CBC Član
                      • 23.07.2012
                      • 10
                      • zajecar

Imam jos jedno pitanje,interesuje me ako je na alu felni centralna rupa malo veca od onog kruga na dobosu automobila,da li takva felna moze da se namesti?

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7262
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

Posto je precnik unutrasnjeg otvora na mojoj celicnoj felni veci od precnika ispupcenja na glavcini potreban mi je prsten koji cu uglaviti izmedju. Prsten moze biti plasticni i aluminijumski. Konkretno unutrasnji precnik prstena treba da je 54.1mm, spoljasnji precnik prstena treba da je 56.1mm, a sirina prstena 10mm. Gde ga

Comment

Working...
                        X