Poliranje vetrobrana

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DraxNS
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2006
    • 520
    • Bačka Palanka
    • Peugeot 307 SW

da malo vratim temu iz mrtvih.. :-)

ono sto mene u stvari interesuje je da li ima neko sredstvo kojim se sva stakla mogu premazati/polirati/stagod kako bi voda skliznula sto lakse i brze?

ubi me sto na ovim kolima sad nemam pre svega zadnji brisac, a i kad pada kisa prozor na vratima postaje poluupotrebljiv jer se voda sporo sliva itd...

verujem da svi znate kako to izgleda... a mene interesuje cime&kako se to stanje moze sto dugotrajnije popraviti.

Comment

• BRABUS
      CBC Senator XXL
      • 15.10.2004
      • 2399
      • London

@DraxNS

Ima par takvih sredstava kod nas. Ja sam koristio RainX (neznam da li ga ima kod nas) i jako je dobar. Presao sam 1500 km po jakoj kisi od jednom i jedino mesto gde sam upalio brisace su bile putarine i granice. Ako vozis iznad 60 km/h, uopste nemas potrebu za brisacima. Sredstvo olaksava takodje i brisanje na malim brzinama. Traje ok 2 nedelje do mesec dana (zavisi kolko ima blata na putevima i prasine u vazduhu). Postoji sigurno takvo sredstvo kod nas, citao sam ranije na Fandjo forumu da je neko koristio. Inace, RainX me je u Nemackoj kostao 8e bocica za 6-7 upotreba....vredi svaki cent

Comment

• nikola_VUK
        CBC Senator XXL
        • 20.09.2005
        • 317
        • Podgorica - Novi Sad
        • Mercedes vaneo 1.7

U medjuvremenu sam se raspitao, znaci postoji sredstvo za poliranje stakala koje ih u principu ne polira nego sam ogrebotine cini manje vidljivim tako da se mesec ili dva dana nevidi da su stakla izgrebana...

Comment

• Byk
          CBC Veteran
          • 24.01.2007
          • 105
          • Kragujevac

a sta posle tih mesec dava?Al se ogrebotine isto primecuju ili manje?
          vectra 2.0 DI
          kangoo 1.9D

Comment

• nikola_VUK
            CBC Senator XXL
            • 20.09.2005
            • 317
            • Podgorica - Novi Sad
            • Mercedes vaneo 1.7

Isto se primecuje, samo opet ispoliras ta pasta kosta oko 7 eura i mislim da sa jednom pastom mozes godinu dana da poliras

Comment

• Duke
              CBC Senator XXL
              • 16.01.2006
              • 753
              • Urbs Naissus

Originally posted by nikola_VUK
              U medjuvremenu sam se raspitao, znaci postoji sredstvo za poliranje stakala koje ih u principu ne polira nego sam ogrebotine cini manje vidljivim tako da se mesec ili dva dana nevidi da su stakla izgrebana...
              E jebo me Alah svemocni ako mogu da ukapiram kako ovo polira, a ne polira...? Nego, ajde, daj ime tog sredstva!
              "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• mirdza
                CBC Senator XXL
                • 14.03.2005
                • 2437
                • Katowice (PL) / Banja Luka
                • AGP / W126

ma probaj sa bezbojnim voskom za karoseriju
                Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Kanarinac
                  CBC Senator XXL
                  • 08.10.2004
                  • 2870
                  • BG,Weedikovac

e a jel chuo neko da u nekom glas servisu rade poliranje tj uklanjanje ogrebotina?ima li tako neshto?

I love my

Comment

• Duke
                    CBC Senator XXL
                    • 16.01.2006
                    • 753
                    • Urbs Naissus

To i jeste bilo pitanje sa pocetka. I samo je Aladin dao informaciju o nekom cika Peri u Vishnjickoj. Posto je Vishnjicka od mene dalje jedno 250 km nego polovini ovog foruma, mogo bi neko da potroshi litar i po plina i da proveri tu informaciju... Nadoknadicu mu troshkove, sa zadovoljstvom...

@mirdza

Sto se tice bezbojnog voska...nije ideja da se DRUGIMA cini da mi je shoferka savrseno glatka, nego da MENI tako izgleda iznutra

Kad smo vec kod shtroke na shoferki, neko govedo mi je pre par meseci sipalo neko ulje na auto. I pored toga sto mi je otad auto bio na pranju pet-sest puta, pri svakom prolasku brisaca preko stakla, iza njih je ostajala kao neka bela skrama koja bi nestala posle sekundu, dve, ali dovoljno da ometa vidljivost i nervira... Onda sam juce uzeo sudomil i alkoholno sirche, i dooobro istrljao shoferku... i rezultati su fenomenalni! Nema vishe bele skrame. Toplo preporuchujem ovu ubistvenu kemijsku kombinaciju za uklanjanje masnoche...

Comment

• DraxNS
                      CBC Senator XXL
                      • 24.10.2006
                      • 520
                      • Bačka Palanka
                      • Peugeot 307 SW

Originally posted by nikola_VUK
                      Isto se primecuje, samo opet ispoliras ta pasta kosta oko 7 eura i mislim da sa jednom pastom mozes godinu dana da poliras

samo jos ime proizvoda... a verujem da se niko nece ljutiti ako kazes i ime radnje u kojoj se to moze kupiti.

Comment

• Duke
                        CBC Senator XXL
                        • 16.01.2006
                        • 753
                        • Urbs Naissus

Cuj...titanizacija... Petromizer, sharaf-zglajzer i ostalo. Uvek se odusevim trgovackom dovitljivishcu u izmishljanju komercijalnih imena...shta li su ovog puta smislili

myoko, da ne cimamo choveka dzabe cak u dalekom nam NS, imas neku informaciju o tome shta je ovo i koliko koshta? (Sve preko dvaes evra je mnogo )

Comment

• Kanarinac
                          CBC Senator XXL
                          • 08.10.2004
                          • 2870
                          • BG,Weedikovac

Meni su na corradu kad su lomili stakla izmedju ostalog i izgrebali bochno na vratima.Nije sad da ometa u vozhnji ali je ruzhno i nervira me.BAsh cu sutra,ako ne zaboravim, da okrenem tog u NS da vidim shta i kako.
                          Inache od pochetka teme je pitanje bilo kako da se lakshe skine prljavshtina tj neko sredstvo za posle.Al sam sad lupio al nema veze.

I love my

Comment

• Duke
                            CBC Senator XXL
                            • 16.01.2006
                            • 753
                            • Urbs Naissus

Kada? Elektroliticki proces...kuku... pa to ce da izadje vise od dvajes' evara...

Hvala na informaciji, u svakom slucaju.

Comment

• mirdza
                              CBC Senator XXL
                              • 14.03.2005
                              • 2437
                              • Katowice (PL) / Banja Luka
                              • AGP / W126

koliko se ja razumijem u tu agroturistiku - titanizacija je nanosenje sloja negog titanijum oksida (ili tako nesto) na povrsinu stakla, koji se ucvrscuje pod visokom temperaturom i pritiskom. na taj nacin se fabricki zatamnjuju stakla i postaje sloj odporan na grebanje.
                              Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Kimikus
                                CBC Član
                                • 05.12.2006
                                • 21
                                • BG 44°49'N 20°28'E - 55°45'N 37°37'E - 54°59'N 73°22'E

Tema je matora, ali, jel neko obavio to poliranje?

Comment

Working...
                                X