Osvezivaci vazduha u kolima....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zola_
    CBC Senator XXL
    • 24.06.2006
    • 319
    • Novi Beograd

kako mislis da se prospe TW?

Comment

• Dragon
      CBC Senator XXL
      • 15.11.2006
      • 963
      • Beograd

Pre izvesnog vremena kupih jelkicu u prolazu, u neke dobrotvorne svrhe. Onako na brzinu, okacio sam je na kokpit. Sutra udjem u kola, sa namerom da je prebacim na retrovizor i sa uzasom konstatujem da je dobro nagrizla plastiku! Sokirao sam se, posto sam u kolima ostavio onaj celofanski omot, pogledam malo bolje, kad ono pise da se jelkica nikako ne stavlja u kontakt sa plastikom.
      Sreca pa se to desilo na starom autu.

Najravocenije, treba biti oprezan sa mirisima...citaj upustvo!
      Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

Meni samo nije jasno kako vi ne povracate od tog mirisa. Pa to bilo kakav da je uzasno mirise. U smislu da zasiti culo mirisa totalno. Posle pola sata provedenih u autu omirisu se cak i dlacice u nosu pa "dozivljaj" traje dosta dugo posle izlaska iz auta svaki put kad jace udahnete kroz nos i traje satima ako se ne opere nos odmah. Najbolji nacin je ionizator za auto ako nekome bas smetaju karakteristicni mirisi kupea (koza, plastika, gorivo, plesan) i naravno da je unutra sto manje vlage. Ako je auto u sigurnoj suvoj garazi ostavite bar malo otvorene prozore na autu zbog distribucije vlage.

Comment

• Danilo
          CBC Senator XXL
          • 02.10.2004
          • 908
          • Beograd, Dorcol

Skoro sam dobio na poklon jelkicu sa mirisom "limuna".
          Da limun onako mirise zabranili bi ga zakonom. Zakacio sam ga iz zajebancije na retrovizor, i hteo sam da povratim posle 2 minuta.
          Skoro sam se vozio u nekom Yugu, imao je 10 komada najmanje zakacenih, cela ****na kolekcija, pacijent.

Sad sam stavio TW konzervu, sportfres sa nekim cetinarskim mirisom na nagovor devojke koja to ima u kolima, cini mi se da je dobro, inace nikad ranije nisam imao nista.

Moj drug je imao po bar 3-4 konzerve neke japanske sa mirisom narandze, limuna i vanile. Vremenom je i sam poceo da mirise na sopstvena kola.
          www.blindmanmotorsport.com

Comment

• Ljubo
            CBC Senator
            • 18.10.2005
            • 278
            • Kraljevo

Originally posted by dranix
            Najbolji nacin je ionizator za auto ako nekome bas smetaju karakteristicni mirisi kupea (koza, plastika, gorivo, plesan) i naravno da je unutra sto manje vlage. Ako je auto u sigurnoj suvoj garazi ostavite bar malo otvorene prozore na autu zbog distribucije vlage.
            Imas li ti ili neko ovde iskustva sa bioionizatorom u kolima?

Ne mirise, ali da li daje onu svezinu u vozilu (kao pred kisu)?

Prikljucuje se na struju, ima li toga ovde kod nas da se kupi?

Comment

• dranix
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 3079
              • Antwerpen/Belgium
              • Saab 9-3

Ja koristim ionizator u kuci. Prvi sam napravio jos u Srbiji mozda tamo 86-7. po semi iz Sam-a. Godinama sam ga koristio i ostavio bratu. Onaj za auto imam ali ga ne koristim. Kosta 5-6 eura i naravno da je iz R.O.C.
              Verujem da auto postaje uzasno garav iznutra jako brzo jer je vazduh na putu strasan a filter ventilacije ili klime obicno prilicno redak pa propusta svasta. Po meni bi idealno bilo da se ionizator stavi PRE filtera. Mislim da bi jako dobro bilo kad bi se stavio i pre filtera vazduha za motor ali jedan zestoko snazan (bar 10-15kv). Kad bi tunirao neki rasan auto to bi OBAVEZNO uradio. Kome je jasno kako spravica funkcionise moze lako da shvati osnovnu ideju.
              Sto se mirisa tice lazu da mirise na "ozon" posle grmljavine. Mirise daleko vise od toga i to kao da neko elektrolucno zavaruje u blizini. Takav miris je recimo na jedno pola metra od igle. Dalje se ne oseca bas intenzivno a ima dejstva. Dobri su oni sa ventilatorom jer je efikasnost povecana. Ja ne koristim takav jer mi je dovoljna "promaja" koju stvara sam ionizator.
              Ne bi trebalo da je svuda u prostoriji prisutan tako jak taj karakteristican miris. Svrha je da se vazduh obogati negativnim ionima i da se ucini neutralnim a ne da negativnih ima vise nego pozitivnih. Treba to podesiti malo.
              Ja ne znam sta u Srbiji ima ali bi moglo mozda da se nadje cak i na pijaci.

Comment

• NemaN
                CBC Senator XXL
                • 29.11.2004
                • 1560
                • munze

extra fora ...ja imam u kuci njega josh od 90-ih doneo nam stric iz amerike, sad bash treba da narucimo filter iz usa neki ugljeni

kakko si mislio ti filter da stavih na ventilaciju?

koliko sam na net-u video postoje samo fabricki manji i oni za vece....
                I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• dranix
                  CBC Senator XXL
                  • 04.10.2004
                  • 3079
                  • Antwerpen/Belgium
                  • Saab 9-3

Nisi me razumeo.
                  Vazduh pre nego sto udje u kupe auta prolazi kroz filter (tzv. polen filter), jel tako?
                  Posto ionizator od najsitnijih cestica prasine "pravi" znatno krupnije takve imaju vise sanse da se zadrze na filteru. Kapirash?
                  Svrha ionizatora je da ne udisemo sitnu prasinu vec da ona postane teza i da pada a ne da se zadrzava u vazduhu. Nemamo mi nista od pozitivnih ili negativnih iona samo po sebi. Mozda malo po pitanju statickog elektriciteta koji opet najvise zavisi od vlaznosti vazduha.

Comment

• Chibbyka
                    CBC Član
                    • 28.11.2007
                    • 71
                    • Jagodina

Originally posted by Dutchman
                    mrzim i grozim se mirisa u kolima ... a jelkice organski ne podnosim izadje mi alergija od nervoze i bude mi muka

dobro u****n i opran enterijer je majka , redovno menjan polen filter za klimu i naravno shto manje zapaljenih cigareta u kolima ... mislim da u poslednja 4 meseca niko nije ni zapalio u mojim kolima cigaru ...
                    U pravu si. Ja sam zabranio pusenje u mom autu. A ono kod volana nisam naravno! Imam ortaka koji vozi Osmicu i uvek kupi neku budjavu jelkicu sa ogavnim mirisom i sto je najgore celu je otvori, odma'. Katastrofa ljudi da se ispovracas. Ja inace kupujem iskljucivo Jagodinu(posto sam iz JA, jel...) jelkicu na OMV-u.
                    Idiots authority, promising equality, so where is the land of the free... STOP IT YOU'RE KILLING ME

Comment

• engine
                      CBC Član
                      • 24.03.2007
                      • 58
                      • Srbija, Beograd, Banovo Brdo

Vi ovde pricate o nekim jonizatorima i ozonizatorima, gde to ima da se kupi i gde to da stavim i koliko to kosta? Ja nikad cuo niti video nesto slicno, jedino na sta nalecem su jelkice, konzerve, tecni. U kolima uvek imam jednu jelkicu, jednu konzervu (miris "pine") i ambi pur tecni. Mozda je sve to jako, ali bolje to nego da smrdi na nesto drugo A i kome se ne svidja ne mora da ulazi. Inace, u mojim kolima nikada nije upaljena cigareta.

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

TW u vratima, zaglavljena tako da ne mrda... Nakon par minuta vise nista ne osetim, ali kad udjem u auto ... prijatan miris limuna...
                        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• skijash
                          CBC Senator XXL
                          • 07.09.2007
                          • 1354
                          • Beograd
                          • wrx

Meni dosta lakse da koristim parfem za kola (koji sam dobio uz auto ). Crna bocica, ima da se kupi u auto sportu, ne znam posto. Samo se malo naprska po patosnicama i divota...

Comment

• Eon
                            Moderator
                            • 10.03.2005
                            • 4225
                            • Beograd-NBG-44
                            • Superb 2.0 4x4 DSG

Prskanje iz tih bocica ima jako kratak efekat po meni...
                            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• ada
                              CBC Senator XXL
                              • 04.06.2005
                              • 2375
                              • Novi Sad
                              • Svasta nesto

ja obesim jelkicu, a kada ona zasmrdi ja prdnem dva puta da udahnem cistog vazduha
                              Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                              Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                              Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                              Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• markofpi
                                CBC Senator XXL
                                • 27.07.2006
                                • 1552
                                • Bezanijska Kosa

Hajde da utvrdimo gde su konzerve najjftinije kao i ostali osvezivaci??

Comment

Working...
                                X