Folije za zatamnjivanje stakala...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Danilo
    CBC Senator XXL
    • 02.10.2004
    • 908
    • Beograd, Dorcol

Kada je staklo katastrofalno krivo, onda se mora pribegavati grejanju folije pre postavljanja. Folija se stavi sa spoljne strane i fenom se greje da sto je moguce vise poprimi oblik stakla. Ovo je uglavnom neizvodljivo sa buvljackim folijama, vec samo moze sa onim kvalitetnijim.
    Skoro sam radio drugarovu novu Seat Ibizu i zadnje staklo nije moglo da se izvede iz dva dela vec je moralo iz tri, a gornji i srednji layer su legli bez problema, ali bottom nije mogao nema sanse, jer nova Ibiza ima neko plasticno ***** na trecim vratima i nije bilo sanse da se pridje dnu stakla, a i zafalilo mi je folije, pa kad nadje istu skidamo to cudo i radimo taj deo koji je ostao, a do tada ostaje ovako:

Inace je ceo auto zatamnjen prilicno blago, posto inace volim blago zatamnjenje, evo:

Ali moja devojka je ipak bila radikalnija pa smo kod nje to uradili ovako:

I to zadnje staklo je radjeno iz dva puta, ne poznaje se prelaz, ili se jedva primeti (kad znas gde je pa se zabuljis).

Samaru nije neki veliki problem zatamniti, jer je cela kao daska pa je zahvalna za rad. Imas na forumu detaljno uputstvo kako se zatamnjuju stakla, tako da mozes i sam.
    www.blindmanmotorsport.com

Comment

• ada
      CBC Senator XXL
      • 04.06.2005
      • 2375
      • Novi Sad
      • Svasta nesto

javi se na PP i sredicemo stakla za relativno male pare lumarovom folijom!!!!!
      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• savke
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 575
        • Novi Sad, Temerin
        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Zatamnio sam folijom zadnja bocna i zadnje staklo i ispalo je sasvim dobro.

Doduse malo sam zeznuo desno bocno staklo u smislu da ima malo prasnine ispod folije, jer sam bio nepazljiv kada sam odlepljivao zastitni sloj. Nisam racunao da ce mi staticki elektricitet povuci prasinu na foliju, ali nije uopste strasno. To je inace bilo prvo radjeno.

Zadnje staklo je islo iz dva dela, spoj na grejacu, i ispalo je najbolje od svih nema skoro nista prasine. Spoj se primeti samo iznutra i to ako pridjes skroz staklu i hoces da ga nadjes.

Inace u pitanju je ona folija sa najlon pijace 250din 50x300 najsvetlija crna.

Stakla sam sva lepo skinuo i na stolu radio, da se nebi puno zezao.

Kao asistenta sam koristio suprugu koja je inace knjigovezac pa joj je ovo bilo blisko.

Rezultat je sledeci:

-Pre stavljanja folija uvek je na zadljem sedistu bilo toplije nego napred i to dosta.
        -Sada je nazad uvek za nijansu hladnije nego napred, a vidljivost je i nocu sasvim normalna, a auto izgleda mnogo bolje. Jedini problem je sto se sada spolja vise primeti kako mi je izgrebano zadnje staklo.

Razmisljam da zatamnim i stakla na prednjim vratima ali se dvoumim zbog pandura. Inace jos me nisu zaustavljali pa ne znam da li ce me i za ovo zezati.

Sve u svemu mislim da mi je ovo pored centralne brave i butana najpametnije sto sam uradi na autu.

Pozdrav!

P.S. Cim uzmem iz firme foto aparat slikacu pa da i sami vidite kako je ispalo.
        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• bruno
          CBC Veteran
          • 22.03.2006
          • 146
          • Beograd

a kog su kvaliteta te sa pijace ?
          ja se razmisljam da to odradim ali malo sam skeptican
          koja je alternativa odnosno gde se kupuju "firmirane" folije ?
          Naši ...
          Kako znaš ?
          Rečnik im poznajem ...

Comment

• Danilo
            CBC Senator XXL
            • 02.10.2004
            • 908
            • Beograd, Dorcol

Slobodno zatamni prednja stakla, ako kazes da si radio najsvetlijom crnom, onda je to zatamnjenje kao kod mene, jer ove sa buvljaka (Solar Window i one narandzaste) nemaju oznaceno to u stepenima zatamnjenja, vec ide odokativno.

a kog su kvaliteta te sa pijace ?
            Ne znam sta podrazumevas pod kvalitetom?
            Meni rade posao izvrsno i svim koje poznajem a da smo ih stavili, mada za oblija stakla (tipa zadnja i sl) je pogodnija skuplja folija, jer je pogodnija za grejanje i oblikovanje. Ako sam radis i radis prvi put, nemoj da se za****s da kupujes skuplje folije od ovih sa bubnja, nego uzmi njih i malo se ispraksaj, a kada udjes u stos onda uzmi skuplje (ako vidis potrebu) i uradi sa njima. Naravno, ako te mrzi da sve to radis, odes kod nekog ko to radi i uradi ti za XXX eura za dva sata.

Evo ortakov Yugo, odradjen juce sa folijama sa buvljaka, stepen zatamnjenja "Black", ako nekom nesto znaci.

Comment

• savke
              CBC Senator XXL
              • 14.02.2006
              • 575
              • Novi Sad, Temerin
              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Kod mene su u pitanju Solar window i to L.Black ako opet to nekom nesto znaci.

Naravno da sam prvi put i probao sa naj jeftinijim.

Inace radio sam bas po tvom uputstvu sa neke teme. Zahvaljijem.

Jesu li to na tom crvenom yugu zatamljena i prednja?

Pozdrav.

Comment

• bruno
                CBC Veteran
                • 22.03.2006
                • 146
                • Beograd

mislio sam ono dal se odlepljuju, menjaju boju sa starenjem, dal smanjuju uv zracenje, dal smanjuju temperaturu u kolima itd
                ne trazim dlaku u jajetu, nemoj me pogresno razumeti, samo trazim info javascript:emoticon('')
                Stidljiv
                Naši ...
                Kako znaš ?
                Rečnik im poznajem ...

Comment

• Danilo
                  CBC Senator XXL
                  • 02.10.2004
                  • 908
                  • Beograd, Dorcol

Jesu li to na tom crvenom yugu zatamljena i prednja?
                  Jesu.

mislio sam ono dal se odlepljuju, menjaju boju sa starenjem, dal smanjuju uv zracenje, dal smanjuju temperaturu u kolima itd
                  ne odlepljuju se ako su propisno postavljene i ako im je dato malo vremena da se lepo osuse (sto je leti recimo dva dana).
                  verujem da menjaju boju sa starenjem zbog sunca, meni licno auto stoji na ulici, na suncu i stajale su godinu dana i po i ne znam da li su promenile nijansu ja nisam primetio. Skinuo sam ih bio posto mi je devojka pocepala foliju slucajno na suvozackom staklu nekako, a hteo sam malo svetliju pa sam sve sem zadnjeg pocupao i stavio nove.

temperatru u kolima smanjuju, istina je da vise nema onog temperaturnog soka kada se udje leti u kola. Nemojte sada ocekivati ne znam ni ja sta, sad 20*C u kolima a napolju 300 i slicno, ali razlika je primetna...

Comment

• bruno
                    CBC Veteran
                    • 22.03.2006
                    • 146
                    • Beograd

ma vido sam neke koje su poljubicastile (al je izraz), to pitam ...
                    mislio sam neke koje stite od uv zracenja i sl. (zbog bebe, i zbog zene koja ce na glavu da mi se popne) ...
                    Naši ...
                    Kako znaš ?
                    Rečnik im poznajem ...

Comment

• savke
                      CBC Senator XXL
                      • 14.02.2006
                      • 575
                      • Novi Sad, Temerin
                      • Laguna 2 ph2, Golf 3

Ja sam folije stavio bas zbog deteta i supruge pre nego sto cemo ici na zlatibor. Naravno imam ih tek mesec dana pa ne mogu da ti kazem sta ce biti posle duzeg vremena, ali za sada su ok. Jedino sto nisu bas crne nego imaju neku cudnu nijansicu u startu ali toliko malo da se ne primeti uvek. Jednostavno menjaju nijansu svega sto gledas kroz nju . Na kutiji sam posle video da postoje i GRAY (sive) pa me interesuje koja je razlika izmedju svetlo crnih i sivih.

Ipak savetujem ti da probas sam da stavis te naj jeftinije, pa ako ti ne uspe(sto cisto sumnjam jer nije neka velika mudrost) ili ti se ne svidjaju, nije neka steta, a posle uvek mozes da ih odlepis i da odes kod nekoga ko ima malo vise iskustva u tome i da ti za relativno male pare uradi posteno, pa mozda i sa nekim skupljim folijama.

Pozdrav!

Comment

• savke
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 575
                        • Novi Sad, Temerin
                        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Kada sam stavljao foliju na zadnje staklo ispod folije sam na jedan grejac koji mi je bio puknut postavio jedan komadic alu folije (1mm x 20mm) bas na to mesto gde je bio prekid i zamislite sada i on radi, a ne primeti se nista jer je alu folija tacno odecena koliko je i sirina grejaca.

Jos jedna korisna stvar kod folije za zatanljivanje!!!

Pozdrav!

Comment

• speedrace
                          CBC Početnik
                          • 07.05.2007
                          • 1

Ima BlackGlass servis na Novom Beogradu i u Novom Sadu. Jako dobro rade i koliko sam se ja raspitao najjaci su u Srbiji. Rade sa Llumar folijama koje su u svetu najkvalitetnije i daju garanciju 5 godina. Meni su uradili Renault Lagunu i stakla izgledaju kao da su fabricka, bez ijedne tackice.
                          Imaju sajt www.tamnastakla.com i broj 063/822-90-96.

Comment

• Pantah
                            CBC Veteran
                            • 25.03.2007
                            • 159
                            • Beograd

?isto da vas podsetim.
                            U Svrbiji je do daljnjeg (s velikom šansom da bude i na dalje) ZABRANJENO naknadno zatamljivanje stakala na bilo koji na?in.

Jedino što je dozvoljeno je da su stakla fabri?ki tamna i da je to kao takvo ozna?eno na homologacionoj oznaci na samom staklu.

Sorry.

U slu?aju nove akcije "sablja" ili nekog sli?nog kampanjskog angažovanja organa reda i mira, postoje velike šanse da ?e se folije skidati na licu mesta ili ?e se skidati tablice - šta vam više odgovara.

Ah, da. Atesti za folije vrede manje od papira na kojem su. Naime, atestirane su osobine folije. Baš fino. Samo to ne daje za pravo de se one zaista i upotrebe na vozilima. Bar ne u ovoj zemlji. Zasada.

Postavljanje onih mrežastih zavesica se ne pominje kao zabranjeno, klimatski efekti su sli?ni. A i ako naletite na organa sa izraženim ose?ajem za li?no definisanje pravila ipak ih je lakše otka?iti (i posle ponovo prika?iti) od folije.
                            Money for nothin' and chicks for free

Comment

• sri98
                              Admin od Trpeze
                              • 24.10.2004
                              • 7262
                              • Republic of Konjarnik
                              • Toyota Corolla E 210

Originally posted by Pantah
                              ?isto da vas podsetim.
                              U Svrbiji je do daljnjeg (s velikom šansom da bude i na dalje) ZABRANJENO naknadno zatamljivanje stakala na bilo koji na?in.

Jedino što je dozvoljeno je da su stakla fabri?ki tamna i da je to kao takvo ozna?eno na homologacionoj oznaci na samom staklu.

Sorry.
                              OK ako je tako, samo mi kazi po kom clanu kog zakona je to zabranjeno.
                              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• HotDog
                                CBC Senator XXL
                                • 06.05.2005
                                • 965
                                • BSG 75 (011)

ja cu da dodam, posto je neko gore pitao, jeste da je prosle godine, ali nikad nije kasno: bilo koje staklo samo po sebi NE propusta UV zracenje.

Comment

Working...
                                X