Svetla

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markovisacki
    CBC Član
    • 14.07.2006
    • 53
    • Vrsac

Svetla

Pozdrav svima!
    Ja sam Marko, 19 godina , i vozim ladu 2103 (1500sl).
    Posto sam primetio da su joj srednja svetla slaba, pomislio sam da joj ugradim h4 sijalice, sto sam mislio da ce pomoci. Originalni farovi su mi cehoslovacki (zasto su rusi te stavljali nemam pojma)

U radnji mi je prodavac uz sijalice dao i 2 adaptera, koji se stavljaju izmedju samog fara i sijalice, nebi li ona mogla lepo da legne na onaj kruzni prsten. Medjutim onda ne mogu da stavim grlo, jer je H4 ne samo sira zbog ona 3 pipka, vec je grlo previse plitko, pa i da ne kaci sijalicu, zbog onog adaptera ne bi moglo da se zatvori.
    Jedan elektricar mi je dosao i skinuo moje originalno krlo, i obicnom zicom fiksirao sijalicu sa adapterom, omotavsi zicu oko sijalice, i onih malih zakacaljki sa strane fara, na sta se kace grlo. Far sada radi, ali verovali ili ne bar 30% slabije nego sa druge strane sa obicnom sijalicom. Kako to? Ima li pomoci mom problemu...
  • savke
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 575
    • Novi Sad, Temerin
    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Moguce je da je obrnuo zice pa da ti je masu doveo ne na zajednicki kontakt nego jedan od ona dva, bilo za dugo ili oboreno svetlo.

Rezultat je isti kao da si redno vezao dve sijalice od 12v, pa ti je zbog toga slabije svetlo (nekih 50% nego sto bi trebalo)

Ovo je samo predpostavka ali trebalo bi pogledati.

Pozdrav!
    Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• markovisacki
      CBC Član
      • 14.07.2006
      • 53
      • Vrsac

Evo, uspeo sam nekako da zbudzim, ali cisto privremeno tako sto sam izolir trakom fiksirao sijalicu za far. Sada radi bolje nego drugi far, ali mozda 5%. Kaze mi komsija da je to zato sto moja ogledala u faru nisu predvidjena za H4 (sto i jeste, jer ne pise na njima). Znaci, resenje je far za Ladu koji je predvidjen za H4. Ima li to mozda neko od vas na prodaju?

Pozdrav!

Comment

• Miljan
        CBC Senator XXL
        • 18.01.2006
        • 459
        • Nis

Nema to veze, mozda su ti ogledala, odn. sociva dotrajala pa zato ne svetli dobro.
        Ja sam kod mene stavio Osram H4 sijalice (fabricki Zastavini farovi ZCZ 21. oktobar-licenca LUCAS) i svetli vise nego odlicno.
        Koje si sijalice stavio i da li imas releje ?

Comment

• markovisacki
          CBC Član
          • 14.07.2006
          • 53
          • Vrsac

Nemam releje, a sijalica je neke nemacke firme Narva... Trazio sam danas po auto otpadima ali nigde ne mogu naci farove na kojima stoji oznaka H4, a bas sam obratio paznju na sve lade kao sto su moje i sve imaju H4 farove, a samo sam ja fabricki dobio cehoslovacke farove koje nisu za H4...

Comment

• Miljan
            CBC Senator XXL
            • 18.01.2006
            • 459
            • Nis

Releje bi trebao da stavis jer ce ti stradati prekidac ili ablender, a farove nemoj da menjas ako su sociva u dobrom stanju, samo ako ne valjaju menjaj ih.

Pozdrav

Comment

Working...
            X