Strokava farba

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Čiča
    CBC Senator XXL
    • 14.12.2005
    • 1621
    • Beograd, Vidikovac

Strokava farba

Posle povratka sa odmora "putovao auto vozom" usput u oba pravca je padala kisa i nije , na haubi i krovu je bila kao neka skrama, od prasine, vode, garezi... i ko zna jos cega. Posto se voz kretao to se sve sasusilo.

Probao pranjem ali na haubi i krovu ostalo kao neravno i sareno, posle probao nekim polir sredstvom, malo je bolje, ali i dalje nije kao na vratima...

Ima li neko ideju cime da predjem i dovedem farbu u prvobitno "inace dobro stanje".
    Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
    "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic
  • vega
    CBC Senator XXL
    • 21.02.2006
    • 324
    • Beograd

Ne znam sta se to desava, drug je pre par godina morao da prefarba auto zbog tog us**nog auto voza, beo auto prepun nekakvih sivih tackica (poprilicno upadljivo), osecas ih pod prstima, nista ih ne skida a probali smo svasta
    Mada ovo tvoje mi zvuci kao malo blaza varijanta
    Inace sam cuo da se dosta ljudi zali na te fleke...
    ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• Durango
      CBC Senator XXL
      • 01.02.2006
      • 590
      • Zemun, Srbija

Tu pojavu neki zovu "Industrijska rdja" i jako se tesko neutralise, pogotovu sa akrilne boje. U mojoj blizini je toplana i sva kola koja su parkirana oko nje imaju isti problem, znaci identicna stvar! Kao milion opiljaka koji su se uvukli pod farbu. Poliranjem sigurno neces moci sve da ih izvuces pa vodi racuna da ne skines farbu!
      MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• Čiča
        CBC Senator XXL
        • 14.12.2005
        • 1621
        • Beograd, Vidikovac

Znaci poznat problem??? Upravo je tako kako si ga opisao kao milion opiljaka koji su se uvukli pod farbu. Sta je akrilna farba???

Da li znate neko bolje sredstvo za poliranje od "losijih"

Ranije sam koristio davno onaj "auri" sa teleshpoa i iskreno sam bio zadovoljan, a sada imam neki "gistro" nemacku ne valja ni za krivi. da li i sta da pokusam da ovo izvucem makar da se ne nerviram
        Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
        "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• Ch@os
          CBC Veteran
          • 02.11.2005
          • 173

Problem "auto voza" odavno je prisutan kod nas.

Jedini moguci "lek" je poliranje (abrazivno) ali ne i uvek 100% uspesno.
          Sto se tice tih opiljaka oni najcesce nastaju kod kocenja voza gde uzareni
          opiljci progorevaju farbu i ulaze dublje u nju.

Znaci poliranje...

Predlazem kombinaciju Farecla G-6 pa G10.

Ako to ne pomogne ne gine farbanje.

Comment

• Ji 4Tze
            CBC Senator XXL
            • 04.05.2006
            • 806
            • bg
            • Honda CR-V 4WD

jel pomaze ona siva 'cirada' za auto kao prevencija protiv tih venerichnih bolesti od voznje vozom?

Comment

• Wiz
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3104
              • Nish

Da to je pravo resenje

Comment

• Eon
                Moderator
                • 10.03.2005
                • 4225
                • Beograd-NBG-44
                • Superb 2.0 4x4 DSG

Jeste, ali navuci je kada se popnes na voz, nema bas mnogo vremena...
                Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• dfast
                  CBC Senator XXL
                  • 26.05.2005
                  • 1302
                  • Hoofddorp NL /Bgd

To je zeznut problem, ja sam jednom prilikom brusio sajtnu i oni sitni uzareni opiljci koji su u sustini bezopasni i odmah se ohlade, su mi "oladili" celu stranu auta, a auto pritom bele boje. Mora se koristiti abrazivna pasta za poliranje i polako natenane. Posle toga debelo voskiranje. Ako nista drugo auto je prosijao na toj strani ali posle dosta muke i trljanja. Ne znam koja je pasta bila u pitanju ali neka strana, i izgledala je kao gusca krema.

Comment

Working...
                  X