itison, ovaj je bas ok

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ji 4Tze
    CBC Senator XXL
    • 04.05.2006
    • 806
    • bg
    • Honda CR-V 4WD

itison, ovaj je bas ok

e uzeh ovo da 'izravnam' pod gepeka (tocak u kutiji zbog boce, svasta nekih gluposti). Kesu od pc monitora isekao po ivicama da dobijem veliko parche, markerom iscrtao obode, kupio 100x70mm lepenke najdeblje sto sam nasao u tom trenutku (3mm) a nije ni bilo potrebe za vecom, tih 4-5cm sa strane nadomesti sam itison. Gumeno nalichje, po prici lika iz radnje s tepisima/itisonima, najbolja za takve stvari (zbog te gume jel, nece da pusti vlagu ako se nesto prospe npr) i on kaze za svoj gepek koristio.

kesu s siluetom unutrasnjosti stavio preko lepenke, uzeo hemijsku i napuco par rupa da mogu da povezem tacke i posle spojio tacke olovkom lepo pa isekao skalpelom. Par puta u toku secenja lepenke sam isprobavao dal lepo lezi na mestu u gepeku i doradjivao po potrebi. Okrenuo kesu naopako, stavio na nalichje itisona, ponovio to sa hemijskom i rupicama i isekao makazama i korigovao greske u liniji preko lepenke. Itison se ne para po ivicama pa ne treba ni da se porubljuje. Ostavio i duze ivice itisona da moze da se presavije ispod lepenke i nalepi i odozdo da slucajno horizontalne sile ne odlepe ova dva sloja.
    Namazao lepak neki (fazon OHO, za plastiku, jbg bolje nisam imao u trenutku, mislim da je onaj Tigar ili Sintelon duvacki i bolji za to) i na gumu i na lepenku, spojio, stavio svasta po kuci da upresuje koliko toliko i to tako stajalo preko noci i sutradan samo ubacio u gepek. Lepljenje naravno na terasi

Verzija 2 ce mozda biti da ostavim rupe, tj. da napravim nekakve 'otklope' s jedne strane pricvrscenije, s druge strane ostavim gajkicu - da mogu nesto da izvucem po potrebi (ako bude trebalo cesce da se izvlachi, jel, da ne vadim ceo itison). Uslikacu sve, deluje jako pristojno
  • Ji 4Tze
    CBC Senator XXL
    • 04.05.2006
    • 806
    • bg
    • Honda CR-V 4WD

evo i slika, mislim, stvarno nije neka nauka, al nekom mozda i posluzi i skrati razmisljanja

btw, itison kosta ~400din/m2

. . .

Comment

• BlueCRX
      CBC Veteran
      • 01.08.2006
      • 122
      • Beograd, Zvezdara

Gde ima plave boje u BG da se uzme?

Comment

• Ji 4Tze
        CBC Senator XXL
        • 04.05.2006
        • 806
        • bg
        • Honda CR-V 4WD

ne znam, ja sam trazio tamno sivo/crno, neki salon tepiha tj. galerija podova, preko puta depoa/picerije orao u bulevaru, malo iznad.
        Pogledas te vece salone tepiha, carpetland i sta znam, mora da ima negde i plavi

Comment

• Dutchman
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 741
          • Vracar centar sveta

plavi ima u ELEMENTI ovi shto valjaju sal , itison za oblaganje zvuchnika extra se ukraja lepi i sastavlja 600din 70x140cm ima i crna i tamno sivo pepeljasta (mislim da je ta najrasprostranjenija po gepecima svih proizvodjacha)
          Prevelika slika u potpisu!

Comment

• BlueCRX
            CBC Veteran
            • 01.08.2006
            • 122
            • Beograd, Zvezdara

hvala na informacijama

Comment

• supercow
              CBC Član
              • 14.08.2006
              • 98
              • Zarkovo - BG.

Jel ovo skoda felicia ?
              STOP !!! Akcizama na gorivo i RTS pretplati !!! Podrzite grupu na http://www.facebook.com/group.php?v=...d=238507471828

Comment

• Ji 4Tze
                CBC Senator XXL
                • 04.05.2006
                • 806
                • bg
                • Honda CR-V 4WD

da, s gepekom manjim od 200l

Comment

• 75ts
                  CBC Senator XXL
                  • 28.04.2005
                  • 651
                  • Beograd-Mirijevo

Gdes kupio lepenku (to bese ona cvsta podloga na kuju si stavio etison)?

Comment

• Ji 4Tze
                    CBC Senator XXL
                    • 04.05.2006
                    • 806
                    • bg
                    • Honda CR-V 4WD

u golsvortijevoj ulici, ona knjizara gde se snabdevaju studenti arhitekture s desne strane, u onoj stambenoj zgradi gde su butici, frizeri, kontinental banka i sl. (poslednji lokal kad se ide od vuka - preko puta je neki noviji caffe)
                    a lepenke sam se prvo setio, od toga sam i makete pravio, znam koliko je lako obraditi je a i velicina mi je odgovarala (nemaju vece od 100x70). Mozda postoji negde nesto drugacije da se kupi, ali nisam imao kad da lutam - trebalo mi je resenje hitno pred put

Comment

• Hypersonic
                      CBC Veteran
                      • 29.07.2006
                      • 116
                      • state of Medak, BGD

Lepenku mozes da nadjes i u knjizari preko puta McDonaldsa na Zelenom vencu, bilo je nekad, pretpostavljam da imaju i sad, bili su extra opremljeni.
                      Stercus accidit

Comment

Working...
                      X