pisanje po limu - gde

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alt+64
    CBC Senator XXL
    • 27.02.2006
    • 571
    • bgd

pisanje po limu - gde

Da ne bi opisivao, ocu ovako nesto:

G-de, po mogucstvu u bgdu i po mogucstvu za simbolicne novce
  • Karbo
    CBC Senator
    • 16.02.2006
    • 225
    • Sydney - Land of Downunder

Mozda bi ti najbolje bilo da nadjes nekog ortaka (kompjuterasa ili nekog kucnog majstora) koji ima Dremel, pa sa Dremelom da lagano odradis tu foru sa slovima? Mislim nebi trebalo biti tesko, na kompu (po mogucnosti u CAD-u odradi dizajn slova) isprintaj, Dremel u ruke i baci se na posao. Poslije samo odneses da ti orfabaju i to je to.

Mislim da nije losa ideja, mnogo ce te jeftinije izaci nego da ti "majstori" rade.
    I firmly believe that anyone, who is worth anything at all should own
    a 12 cylinder car before they die... because there's nothing else like it...
    It will take your breath away!!!
    by David E. Davis

Comment

• alt+64
      CBC Senator XXL
      • 27.02.2006
      • 571
      • bgd

Kompjuterasa imam - sebe.
      Problem je sto prvi put cujem za Dremel, a i prvi put sam ga video sad na googleu...tako da novo pitanje glasi: De ima Dremel u/oko bgda

Comment

• Karbo
        CBC Senator
        • 16.02.2006
        • 225
        • Sydney - Land of Downunder

Evo pitao sam na Benchu...

http://www.benchmark.co.yu/forum/showth ... p?t=111183

Uzdravlje kolega i sretno sa radom.
        Ako uzmes Dremel (ili neku drugu marku) s njim ces moci da odradis dosta (sitnijeg) posla i to bas onako prefinjeno. Pogotovo sijecenje plastike i tanjeg lima (posto svi to koriste za modovanje kucista, tj. limenih stranica kucista).

Evo par finih radova sa Dremelom...
        http://www.bit-tech.net/modding/2005/12 ... 200/2.html

http://www.bit-tech.net/modding/2005/06 ... der/1.html
        Case Mod: The Ultimate List Case mods or computer case modifications are the ultimate display of geek chic, creativity and hardware prowess! Many of them are pieces of art, whereas others are just plain weird. Got a photo or build log of a unique case mod not listed here? Please let me know! Animal Case Mod     Moo Cow Moo by Stan Maynard Cow Milk Jug by Silvanesti PC Habicase at ThinkGeek (April Fools Prank, thanks Hwa Shi-Hsia!) Hamster PC by Will Knier AquaPC by Robert Stoppels Fish Tank PC ...

Meet the Dremel...
        http://www.bit-tech.net/modding/2003/12 ... mel/1.html

I firmly believe that anyone, who is worth anything at all should own
        a 12 cylinder car before they die... because there's nothing else like it...
        It will take your breath away!!!
        by David E. Davis

Comment

• Dutchman
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 741
          • Vracar centar sveta

imash jeftine kopije dramela na buvljaku ili u uradi sam ... iovako ti treba potencijalno za jedan put ... bolje dati 20-30 eura nego 200 za alat koji ti treba jednom u zivotu ....

druga varijanta je waterjet , samo pitanje da li mogu da ubace celu haubu pod tim ugl;om da bi isekli ta slova, alternativa je da isechesh slova na waterjet-u na ravnom limu i da isechesh kocku na haubi i zavarish novo parche lima ...

water jet je kao cuter za foliju samo shto seche lim npr sa mlazom vode pod pritiskom , klasichna cnc mashina ... ima u bg-u na par mesta ... cena ovakvog sechenja oko 30eura .... u mladenovcu je 1mm debljine 1m duzine reza oko 2 e
          Prevelika slika u potpisu!

Comment

• alt+64
            CBC Senator XXL
            • 27.02.2006
            • 571
            • bgd

Pa da, water jet je i bila prva ideja (vido na OCC), al nisam znao kako se zove. Gotivno deluje i ovaj Dremel, al realno, previse para za jednokratnu upotrebu
            samo pitanje da li mogu da ubace celu haubu pod tim ugl;om da bi isekli ta slova
            Nemam jos zavaren taj deo lima, pa bi opusteno prvo isekao pa stavljao

El imas adrese/telefone/mailove tih iz bg?

fala obojci za infoe

Comment

• Uros Piperski
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2005
              • 2978
              • Beograd

www.waterjet.co.yu

Ili bacu u google 'inox marelja'. On je u batajnici.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Dutchman
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 741
                • Vracar centar sveta

marelja 011/3070381

ali u odnosu na mladenovac dere i mora fajl u autocadu - iz corela moze da se izveze ali pitanje koliko je precizno

poz

Comment

• Uros Piperski
                  CBC Senator XXL
                  • 31.01.2005
                  • 2978
                  • Beograd

Trebalo bi da prima *.dxf fajlove. Bilo da se crta u autocadu ili corelu, konvertuje se u dxf i radi...
                  I tacno je da Marelja dere, ali ovaj drugi je kod Mladenovca...

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• shadow
                    CBC Senator XXL
                    • 23.09.2005
                    • 555
                    • Beograd

A graviranje? Ocu da izgraviram poklopac ventila recimo...
                    My crew is all fired up
                    Y'all better just wise up

Comment

• Dutchman
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 741
                      • Vracar centar sveta

moj ortak ima radnju za graviranje itd ... na bulevaru revolucije na stanici tramvaja kod Vukovog spomenika , desna strana kad idesh od grada ka ustanjichkoj ....

na bulevaru mu je izlog dok je radnja u dvorishtu ... radi plochice od mesinga nema frke za aluminijum vec sam pitao meni da gravira dekli ... samo nikako da skinem ...

Comment

Working...
                      X