Felne od Suzukija vrhunski stoje na Nivi, ali su strasno neprakticne kada se krene po vrletima, jer je auto znatno nizi, i dolazi do problema sto se meni juce desilo, tako da sam odlucio da vratim stanardne felne!
Otkud ti to? Koje gume imas?
15" felna sa gumom 195/80 je zapravo malo veceg precnika (693mm) nego originalna Nivina 175/80-16 (686.4mm) tako da je i klirens veci. E sad, ako se stavi neodgovarajuca guma, naravno da ce visina biti drugacija.
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
ili je automobil vozen na felnama pa su se malo spljostile
nove nivine serijske gume su 185/80 r 16,tako da je na petnaesticama ipak nizi.mislis da rusi ne bi mogli da stave aluminijumske felne na auto koji ide po kamenjaru,sigurno im nije skup aluminijum .ako se hoce da trpi udarce i da ide samo celik i to okaljeni. zato su na starim nivama onako rdjave felne, za nove nisam siguran zbog plastifikacije
prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...
Ok, iako je nova guma 185/80 razlika u visine ne prelazi 1cm (u oba slucaja) sto bas nije presudno za offroad voznju . Ali ako je na suzukijevoj felni neka guma koja je bila na samuraju (185/60 ) onda ce itekako biti nisko =]
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
slazem se da nije neka razlika - na papiru, ali se modifikacije od npr. 4 cm vec racunaju u ozbiljno podizanje karoserije, seti se naseg poznanika sa bf goodrich gumama sto naravno donosi nove problemcice npr bocna stabilnost,itd
normalno gume sa profilom ispod 70 nemaju sta da traze na terenu
prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...
Ja mislim da je 185/80, ali nisam siguran. Uglavnom, felne sa novim Vinterinim gumama sam uzeo sa prijateljeve Nive, i ipak je auto nizi za jedno tri do cetiri santimetara. Ne znam da li bi bila nesto visa sa Vitarinim felnama?
Jeronimo apsolutno si u pravu. Nego video sam ovde kod mene u Kg-u jednu Nivu sa aluminijumskim felnama od Mazde, felne su ili 16 ili 17tice, i vrhunski joj stoje, a auto nije izgubio na visini. Cim je ponovo budem video slikacu je, i okacicu slike.
Moze ako felne nisu trule... Bas mnogo.
U principu moze jer ih on malo presmirgla pred montazu i namaze...
Sve zavisi kakav je ko majstor.
Meni se desilo da ne mogu tubeles gume zato sto je ivica gume sjebana ( bese davno).
Pozz
Comment