Ugradnja prednjih maglenki na 156-icu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bigfoot
    CBC Senator
    • 13.04.2005
    • 224
    • Lower Hutt, New Zealand

Sta da ti kazem , odkad sam se vratio iz Vranja iskren da budem malo vise odmaram i nista ne radim, jer sam tamo pao na nos od posla. Nadam se da bi sledeci mesec trebao biti malo vredniji i uraditi nesto po tom pitanju. Javljam se cim nesto budem uradio.
    “Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart...It is a way of life...”

Comment

• Bane
      CBC Senator XXL
      • 30.05.2006
      • 344
      • Konjarnik Bg

sto ne javljas kako svetle maglenke?

Comment

• bigfoot
        CBC Senator
        • 13.04.2005
        • 224

Evo napokon vesti o ugradnji maglenki.

Kao sto se vidi na slici maglenke su montirane i nastelovane uz veliku pomoc Vlade Triona . I na kraju to ispade najlaksi deo posla, jer u autu instalacija je izvedena do pola a ostatak nije. Tj. izvedena je instalacija od prekidaca do kontrole jedice i odatle do mesta gde treba biti rele J40. Ali kao sto nije postavljen taj rele tako nije izvedena instalacija od releja do obrtomera za signalizaciju upaljenosti maglenki, sto nije nikakav problem postaviti novo. Ono sto je najcrnje je to sto nije izvedena instalacija koja ide iz kabine do motora (maglenki). Dobra stvar u svemu ovome je to sto kontrolna jedinica sve odradjuje kako treba kada se pritisne taster. Ali sada ostaje najtezi deo posla da izvucem nekako dve zice iz kabine do maglenki i onda cu namestiti da sve radi kao da je ugradjeno u fabrici.

Javljam se cim budem imao novosti.

@alfa 146ts

Steta sto za sada samo pale kada zice spojim na akumulator Jel ti Vlada rekao dokle smo za sada stigli?
        “Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart...It is a way of life...”

Comment

Mislim... postoji jedno vrlo efikasno resenje za to provlacenje kablova!

Al` Bigiju sve smeta...

PS. ...iskljucili bi taj desni brisac, nije frka...

Comment

• bigfoot
            CBC Senator
            • 13.04.2005
            • 224

E, pa stvarno ovo nije uredu. Kada smo pravili dogovor ti si mi rekao da ovako mogu izvuci instalaciju samo sa leve strane i da moram iskljuciti levi bricas sto mi nikako nije odgovaralo . Ali ovo vec sa desnim brisacem je veoma prihvatljiva ideja, a vise ne moram da kupujem i menjam oba brisaca vec samo levi, koga briga sta suvozac vidi . Bacam se odmah na rad .

P.S. Vlado kada se pritisne taster u kabini kontrolna jednica daje signal za okidanje releja i drzi ga svo vreme, tj. dzaba smo onaj dan trazili prekidac. Znaci samo treba da nekako provucem taj je..ni kabal do maglenki

Comment

Priznaj da nisi razmisljao o jos jednoj prednosti: kazi kako je to dobro za susenje sitnog vesha...?

Ako je tako kao sto kazes, onda dodji kod nas da izvucemo te zice. Ako zelis i kada mozes. Rado cu ti asistirati...

...imam veelike burgije i jaku busilicu.

Comment

• bigfoot
                CBC Senator
                • 13.04.2005
                • 224

E vidis, u pravu si za taj sitni ves, ma definitivno ne provlacim kabal

Nesto sam gledao da provucem taj kabal pored sajle za haubu, ali onda isto ide pored onog snopova kablova koji je zaliven. Jel mozda imas ideju kako da provucemo taj kabal, tj. dve zice?

Comment

Pa, ako uzmemo da ti varijanta A ne odgovara, kao i da moj predlog B neces usvojiti...

...onda cemo to da uradimo na sledeci nacin:

Moramo da malko raskupusamo auto sa desne strane (ispod kasete). Koliko se secam, na dva mesta izlaze kablovi iz kabine u motorski prostor. Pored ogromnog snopa kod volana, postoji "izlaz" i na desnoj strani. Mislim da nam je to resenje...

Lako cemo da fixiramo instalaciju kada jednom izadjemo iz kabine...

Doduse, izlaz koji pominjem se nalazi iza zvucno-termicke zastite. Ona se relatino lako moze "popustiti", dovoljno da prodjemo (pridjemo).

Ili to, ili skidanje ABS pumpe pa kroz "veliki" snop....

... ili B varijanta.

PS. Da li si na CD-u proverio da nisu ostavili zice za maglenke, koje sada "prazne" stoje unutar "velikog" snopa?

Comment

• Milos
                    CBC Senator XXL
                    • 12.05.2005
                    • 700
                    • Beograd, carraburma

skoro da sam siguran da imate prolaz kroz pozarni zid ako sam skontao problematiku... u dosta auta su ostavljeni gumeni\plasticni cepovi koji se izbiju ili probuse u zavisnosti od debljine instalacije koju bi tuda provukli...
                    a onda lagano proci kroz onaj filc na pozarnom zidu...

svaki put kada sam provlacio instalaciju za muziku drugarima tuda je prosao kabl.

Comment

• bigfoot
                      CBC Senator
                      • 13.04.2005
                      • 224

Mislim da je resenje ovo upravo sto je Milos rekao, samo treba da pronadjemo te cepice malo ih probusimo i provucemo dve zice.

@Vlada Trion
                      A sto se tice kupusanja sa desne strane nije nikakav problem jer sam to radio u nedelju.

Po CD-u ja bih trebao imati svu instalaciju u autu, ali u praksi nije tako. Pa sam u nedelju rasturio ceo auto i svaki konektor po konektor proveravao koje su zice u njemu i uporedjivao sta mi fali, i na kraju dosao do zakljucka sto sam rekao.

Comment

Baci taj CD! ...ili auto...

Ako budes `teo asistenciju, samo mi javi...

Comment

• bigfoot
                          CBC Senator
                          • 13.04.2005
                          • 224

OK, cujemo se kada odlucim sta cu da radim.

P.S. narezao sam ti Auto datu 2007, javi se pa da ti je dam.

Comment

• Bane
                            CBC Senator XXL
                            • 30.05.2006
                            • 344
                            • Konjarnik Bg

tek sam danas video Vladu i svaka cast na uradjenom poslu.
                            p.s a onaj kabal i moze onako

Comment

• Player
                              CBC Senator XXL
                              • 13.04.2006
                              • 458
                              • Novi Sad
                              • Alfa Romeo GTV V6 TB

Kada se skinu brisachi i one plastike ispod njih, sa obe strane auta postoje gumeni chepovi u pozharnom
                              zidu. Ovaj sa vozachke strane mislim da je vec iskorishcen za neshto, ali sigurno ima mesta za josh
                              dve zhice.
                              A ovaj sa suvozachke strane je prazan i prechnika 5-6cm... tu sam ja provlachio kablove od 20mm za muziku, tako da ima mesta sigurno.
                              Ako idesh sa te strane bice ti lakshe da skinesh tu kasetu, pretinac ili kako vec

Ajde sad na posao, pa vezhbajte da mozhete i moj auto da uradite
                              Objects in the mirror appear
                              TO BE LOSING !!!

Comment

Jbga... uspeli smo...

Sve radi kako treba...

Comment

Working...
                                X