Ispravljanje lima na krovu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • RedboX
    CBC Senator XXL
    • 28.11.2006
    • 1537
    • Novi Beograd

Ispravljanje lima na krovu

Kad nisam poludeo sad necu nikad. Jutros zateknem udubljenje u obliku osmice na krovu gde je pala petarda. Malo mi je i izgrebala farbu ali ne do metala. Nije sad kvadratni metar, mozda je 4x2cm ali mi bode oci da poludim.
    Sta da radim, pomagajte. Jel moze to vakum peglanje da ispravi ovo malo ili se mora na cekic pa farba itd itd?
    Jel se nekom desiolo ovo? Lici odozgo kao da je pao kamen pa ostavio udubljenje.

srecom nemam pusku jer sam posle video nekog klinca sa 6 sprata kako baca petarde na ljude i viri.Da nisam vodio svoje dete usi bi mu vezao na masnu
    I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Mislim da moze vacuum peglanje, bilo je reci o tome i gde i kako i posto, malo potrazi po forumu.

Moja Corsa je prosle godine bila prekrivena petardama, srecom bez posledica. Ove godine je sve bilo parkirano van domasaja "bombasa"...
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• b_samardzic
      CBC Senator XXL
      • 02.04.2005
      • 1557
      • Smederevo

Ne verujem da ces uspeti vakumom ista da uradis.

I sam kazes da se odozdo vidi kao da je kamenom udareno. Petarda ali izgleda malo jaca ! ! !

Ja nebi pokusavao da to ispravljam jer moze da se desi prilikom ispravljanja da krov izgubi liniju e to su onda vec ozbiljniji radovi.

To sto ti mislis da je samo 4x2 cm je samo na oko ali kad se izgituje pa presmirgla bice mozda i 15x15cm. Ne mora da se farba ceo krov nego samo to mesto pa se onda ispolira i ne poznaje se nista naravno ako je boja pogodjena.

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

Vakuum ispravlja ostecenja od grada i sl. Ukoliko je preveliko, on ne pomaze, na zalost. A ne pomaze ni ako je rupa "ostra" tj, ako je manjeg precnika, a dublja pa se lim izvuce preko mere moguceg ispravljanja na taj nacin. Jedino ako ti je lim previse razvucen na tom ostecenju, onda nema opravke vakumom. A za git. Git je pouzdana i skuplja varijanta. Ako ides na git farbaj ceo krov da bude u nijansi, ionako ti treba i farba i ceo posao, a radio 1/8m2 ili ceo krov, isto ti je ili je sitna razlika.
        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• RedboX
          CBC Senator XXL
          • 28.11.2006
          • 1537
          • Novi Beograd

To izgleda kao da je nesto iz sredine grunulo na dve strane i tu napravilo ovalna udubljenja pa lici na osmicu. Imam i sa druge strane jos jedno malo udubljenje. E sad da farbam ceo krov nisam pametan.Auto je novembar 2001 i kolika mi je sansa da majstor pogodi nijansu koja vise nije kao kad je kupljena.Boja izgleda super ali vreme verovatno radi svoje.
          Mozda ovo i lici na ostecenje od grada.

Hvala u svakom slucaju, potrazicu po forumu da vidim jel se nekome desilo slicno.
          I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• Nenad
            CBC Senator XXL
            • 06.01.2005
            • 1364
            • BBgd/Mow

Za krov ne mogu da kazem ali kada su mi se vrata ulubila skinuo sam tapacirung i rukom vratio lim na mesto. Ostao je samo mali "oziljak" na mestu samog udarca tj. fizickog kontakta.
            ako je na krovu nesto tipa pesnica ili dve mislim da neces imati problema da rukom vratis na mesto a ond eventualno vakumom da popravis mesto gde je pala petarda.
            Boost or bust...

Comment

Working...
            X