CRX - SRB i CRO
Collapse
X
-
Ovaj tjunerov CRX mi je verovatno najomiljeniji od svih ovde, pa i šire.
Ima CRXova kod nas, ali mnogo manje ovih ko tunerovih, jer je taj sa 1.6 VTEC motorom.
Ovih sa "običnim" 1.6 motorom ima uvek da se kupi. Dobrih, pa i nema baš u oglasima. Najbolji ali i najteži način da dođeš do dobrog CRXa je da uzmeš neki leš i sam da ga središ. Jer ima majstora i delova, makar u Beogradu. Otprilike neki leš za 2000 evra i još 1500-2000 da uložiš i da imaš, ne perfektan, ali dosta dobar CRX. Naravno ima i očuvanih i sređenih CRXova i to više nego što se očekuje, ali šta bi sad rekao kada bi ti ja tražio 4000 evra za moj CRX... 99% ljudi će da kaže da sam kreten i da za te pare može da se uzme dobar Punto. Jeste to za Punto, ali nije da sam kreten, svaki odličan CRX vredi toliko, samo što je stvar u tome što retko kome takav auto odgovara... meni odgovara i zato ga i imam 3 godine i nikad nisam dobio želju da ga zamenim za nešto skuplje (makar u rangu trostruke vrednosti CRXa).
Ako pitaš za CRXa da se malo provozaš i onda proda, onda niti nemoj da tražiš dobar, niti nemoj da išta na njemu opravljaš. Ako misliš na duže staze da ga imaš, onda se generalno pošteno ulaganje sa kvalitetnim delovima (lako se nalaze) isplati.
Samo zaboravi na CRX ako imaš dete ili često voziš više od troje ljudi. Ako si papučar i imaš razmaženu devojku. Ako ne možeš da slušaš pumpadžije kako su svi oni imali CRX od 200ks sa 18icama felnama i 5 sekundi do 100. Da slušaš priče kako je to kovčeg na točkovima i da slušaš tetke "sine, vozi ti ta tvoja kola malo sporije". I naravno opelaše kako ti pričaju da sediš na podu, fiatovce kako ti pričaju da ti je skupo održavanje i dizelaše kako ti pričaju da nemaš obrtni moment... Naravno, većina ljudi ne ispunjava ove "uslove" i zbog toga je za 95% ljudi CRX limena japanska kanta koju voze napaljeni klinci koji ne znaju šta je tradicija i istorija. Ona manjina ljudi ćuti i uživa.
Comment
-
-
@Baner:
hvala na savetima.
video sam nekoliko u oglasima.
trenutno samo "razgledam" =] , kad dobijem company car, moj ide na prodaju, pa krecem u ostvarivanje decackih snova.
btw, tvoj CRX je extra i takav auto, sredjivan od srca, nema cenu!
Comment
-
Comment