Pranje auta

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ///M_Power
    CBC Senator XXL
    • 05.05.2008
    • 335
    • Beograd - Minhen

Re: Pranje auta

Ne videh da je neko kometarisao o potrebi da aparat za pranje pod pritiskom ima opciju vruce ili samo hladne vode... jel ima neko licna iskustva? Koliko to poskupljuje/komplikuje kupovinu?

BTW.
    Esso i Shell furaju touchless pranje sirom Kanade i Amerike... Ne secam se da sam video cetke od 1995.
    Ne znam u slucaju neke ekstremne prljavstine, ali ja sam bio prezadovojan rezultatima.

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

bezkontaktno p[ranje je sasvim ok, naravno onaj koji pravi aktivnu penu mora da se pridrzava uputstva za doziranje i nema nikavih problema. ja licno sam pristalica 0vakvog pranja posto i sundjer vremenom ostavlja tragove, one kruzne koji se voide po odredjenim uglom.
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• orion
        CBC Član
        • 11.11.2008
        • 51
        • beograd

Originally posted by Car
        Četke nisu baš nežne... ne znam koliko je pametno to često raditi.
        ni ja im ne verujem, nikad ne znas sta moze biti u njima od prethodnih pranja. koliko sam primetio ljudi vole sluzbena kola da peru na taj nacin, posebno kad se vrate sa nekog terena kad su kola toliko prljava da im se ni boja ne prepoznaje

Comment

• orion
          CBC Član
          • 11.11.2008
          • 51
          • beograd

Originally posted by PRESRETAC
          ...samo posle puskiranja ti treba neka dobra krpa da prebrises jer oce da ostanu tragovi po kolima...
          uradih ovo i nisu losi rezultati obzirom da je bio prljav, doduse uzeo sam dva zetona sto mu dodje 6 minuta. e sad pumpadzija mi je rekao da koristim programe 1, 3, i 4 a da program pod rednim brojem 2. preskocim(1. je pranje pod visokim pritiskom, 3. je voskiranje a 2. i 4. su ispiranja s tim da 4. navodno ima jos neke aditive...)

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

laz, ubuduce koristi 1 i 4 . jedan je satro aktivna pena tj neki samponcic razredjen do bola a 4 bi trebalo da bude demi voda (destilovana) ali posto ostaju bele tackice ako ne obrisete auto znaci da je voda obicna. ono 2 i 3 necu da komentarisem. mozda je i radilo nekad na pocetku a sada, cisto sumnjam da negde mecu vosak i taj neki sjaj. takodje obicna voda.
            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• dario opel kadett
              CBC Senator XXL
              • 22.09.2008
              • 373
              • ljeskovica

moj auto se pere vec 18 godina sunderom i jos uvijek je njegova prva farba,jednom je ispoliran i sija se kao decije ****.
              a nedavno sam zurio i svratio u praonicu koja pere bez sundera i cetki samo ga naprska nekim sredstvom,saceka 3 min i onda dobro ispere....
              Na plin se kuva,na diesel se grije,a na BENZIN se VOZI!

Comment

• srdjanissan
                CBC Senator XXL
                • 20.11.2008
                • 720
                • beograd

ja sam jednog lakirera pitao za cetke sta misli,rekao mi je one ce ti manje stete naneti nego li ga peres u perionici i oni ga peru sundjerom koji ko zna koliko u sebi ima prasine i kojih cestica,i gledao sam test na fifth gear prali su auto perionica,sam i pod cetkama ,sta je najmanje ostetilo farbu-CETKE,ovako sundjer i ove gluposti mnogo izgrebu farbu,a u perionici najgore je ostavio trag ona gumena traka (lenjir kojim skinu visak vode pocepao je lak) i odem ja danas prvi put da vidim
                rezultati-prezadovoljan sam za 270din nisam ja mogao da ga perem a niti bilo koji servis,plus sto ti auto nasamponira masina ko da je pao sneg od 2cm preko auta,opere gume,felne....sve se sija ima i mod neki vosak+sjaj dupli plus jos nesto,ali to kad ne bude kise!
                Znam da malo steti ali mnogo manje nego druga pranja sundjerima i raznim utrljivacima.

evo vam link pa pogledajte
                http://videos.streetfire.net/video/Fift ... 209808.htm
                kad koči,cepa gume i prevrće se!
                papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• BaneT
                  CBC Senator XXL
                  • 09.12.2005
                  • 562
                  • Beograd

srdjanissan

Neće da mi otvori sajt...nešto brlja ali ajmo redom...

Pranje sunđerom je jako dobro možda i najbolje pranje ali ako se radi kako treba. Dakle dobar sunđer (sa rupicama) i dve kofe. u jednu kofu se sipa voda+šampon a u drugu samo voda. Pa lepo sunđer u kofu br.1 pa trljaj 2-3 pokreta po kolima pa lepo iscediš sunđer u kanti br.2, pa tako cela kola.Menjati vodu u kofi br.2 ukoliko su kola ukakana.

Valjci tj četke generalno ne valjaju, jer su one predviđene da se menjaju ali ja ne znam da to neko radi kod nas, napolju je druga priča.

Ta guma koja skida višak vode zapravo treba da bude silikon i onda nema problema, teško da će ona nešto da ošteti.

Pena kojom su tebi prali kola je extra stvar ali i posle nje treba da padne sunđer kako bi sve bilo naj naj.

Comment

• srdjanissan
                    CBC Senator XXL
                    • 20.11.2008
                    • 720
                    • beograd

Meni radi link probaj opet http://videos.streetfire.net/video/Fift ... 209808.htm

Ja ti kazem zakljucke na testu i da onaj lenjir sto skida vodu pocepa lak... Kod nas dok ne dodje do metala,cetke nece manjati
                    Najsigurniji sam kada ga ja perem... A i ako budem isao u perionicu sa nekim auto koje je novije ili sveze farbano,recicu im da skidaju krpom,mada im je i sundjer pun peska garant

Comment

• mishio
                      CBC Senator XXL
                      • 29.05.2007
                      • 1204

ja u poslednje vreme samo na cetkama i perem vozila, i prezadovoljan. Nasao sam na NBG na jednoj pumpi na kojoj je pre manje od godinu napravljena masina i zagledao sam ih i stvarno su i mekane i niti iskidane ni sl kako je bilo na OMV dole na nbg, mada vidim da su tamo radovi u toku isto da se renovira pa cemo videti sta je. Inache na eko pumpama je na cetkama akcija do kraja februara, za 320din, najjachi program, koji je voskiranje, pranje poda, i sve zivo

Comment

• Durango
                        CBC Senator XXL
                        • 01.02.2006
                        • 590
                        • Zemun, Srbija

Na EKO pumpi u Tosinom bunaru preko puta IMT-a, postavili su cetke, pre mozda 2 meseca.... Nisam prao, ali ako neko zeli, verovatno jos nisu stigle da se pohabaju...
                        MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• Vlada_nbgd
                          CBC Senator XXL
                          • 11.09.2005
                          • 1066
                          • Novi Beograd/Topcider
                          • ford focus sport pack

Jos jedna perionica sa cetkama je otvorena relativno skoro,na novom beogradu kod beo gume(penjanje na gazelu).Perionica deluje vrhunski pa se nadam da ce i cetke odrzavati,probao sam par puta i skroz je ok.Postoje tri programa od 390,490 i 590din.
                          FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• mishio
                            CBC Senator XXL
                            • 29.05.2007
                            • 1204

hehe upravo tu i perem, ima samo mnogo vise od 2 meseca, letos su postavili ja prezadovoljan

Comment

• NED
                              CBC Veteran
                              • 02.11.2008
                              • 149
                              • Kragujevac

Originally posted by Vlada_nbgd
                              Jos jedna perionica sa cetkama je otvorena relativno skoro,na novom beogradu kod beo gume(penjanje na gazelu).Perionica deluje vrhunski pa se nadam da ce i cetke odrzavati,probao sam par puta i skroz je ok.Postoje tri programa od 390,490 i 590din.
                              Koja je razlika u tim programima pranja s' obzirom na takvu razliku u ceni??? U KG-u , na Jugopetrolovoj pumpi postoji pranje auta sa "cetkama", cena je 200din bez i 250din sa voskiranjem. Mogu da zakljucim , posle par pranja, da je stvar odlicna!!!

Comment

• srdjanissan
                                CBC Senator XXL
                                • 20.11.2008
                                • 720
                                • beograd

to je dzabe na omv je preko 500dinara full pranje

Comment

Working...
                                X