Staklo za automobil, pravljenje - gde?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kilson
    Moderator
    • 09.10.2004
    • 3216
    • NoviBGD
    • AR 75 GT

Staklo za automobil, pravljenje - gde?

Evo to ovako izgleda, na automobilu (koji je redak na nashem trzhishtu) je puklo suvozachevo staklo, ne mozhe se naci po otpadima itd... Nachuo sam da staklara Panchevo mozhe izraditi. Da li neko ima kontakt, telefon, iskustva, bilo shta?

Thx!
    Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila
  • Power
    CBC Član
    • 23.01.2005
    • 23

Re: Staklo za automobil, pravljenje - gde?

Originally posted by killaz
    Evo to ovako izgleda, na automobilu (koji je redak na nashem trzhishtu) je puklo suvozachevo staklo, ne mozhe se naci po otpadima itd... Nachuo sam da staklara Panchevo mozhe izraditi. Da li neko ima kontakt, telefon, iskustva, bilo shta?

Thx!
    evo mala pomoc obrati se u AUTO GLAS NL nalaze se malo pre male beo petrol pumpe kod starog merkatora, a telefon imas u svakim halo oglasima.

Comment

• @lix
      CBC Senator XXL
      • 17.12.2004
      • 875
      • Panchevo, Serbia; Moscow, Russia

Panchevo, naravno. Posto sam iz Pancheva znam pouzdano da su moji drugari koji su lupali kola obavezno za svoje krsheve kupovali shoferke i ostala stakla u staklari.
      evo ti URL:

a evo ti telefon:
      013/347-255
      to je broj centrale, zovi i oni ce te vec uputiti gde treba i sta trebas da im odneses
      Što više za što manje

Comment

• mire
        CBC Veteran
        • 15.12.2004
        • 127
        • Beograd

prave li tamo auto stakla ili obicna stakla?

mislim, da li prave ona stakla koja kada se razbiju odlete u gomile sitnih komadica ili ... o tome drugom necu da pricam
        Mail in function again

Comment

• kilson
          Moderator
          • 09.10.2004
          • 3216
          • NoviBGD
          • AR 75 GT

Da, radi se o "automobilskom" staklu.

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

Killaz, za koji auto?

Mozda bi nesto moglo da se naruci iz Grcke.
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• kilson
              Moderator
              • 09.10.2004
              • 3216
              • NoviBGD
              • AR 75 GT

@Sri: Ma otpada projekat... "Maznuli" su mi auto ispred nosa (hteo sam neki krsh da odradim). Thx na predlogu!

Comment

• @lix
                CBC Senator XXL
                • 17.12.2004
                • 875

Naravno, to je automoblsko sendvic-staklo. Obicna se ne stavljaju u automobile jos od 1912 cini mi se kada je lik drzao neko jedinjenje u tegli koja kada je pala nije se razbila/
                Što više za što manje

Comment

• kilson
                  Moderator
                  • 09.10.2004
                  • 3216
                  • NoviBGD
                  • AR 75 GT

Hehe alix, naravno... Ali mire je verovatno (bio) mishljenja da kod nas ne mozhe postojati tako neshto...

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Originally posted by killaz
                    Hehe alix, naravno... Ali mire je verovatno (bio) mishljenja da kod nas ne mozhe postojati tako neshto...
                    AKo pod sendvič mislite na ono staklo-folija-staklo, to se obično stavlja samo na šoferke. Sa strane ide sekurit staklo koje se lomi u kockice i ima samo jedan sloj. Neki šabani su donosili jeftine šoferke iz turske koje su sekurit staklo pa kad pukne, pukne kao bomba i sve saspe u lice. Ako se dobro sećam, pitanje je bilo za staklo sa strane a to nema dva sloja.

Dvoslojna ili troslojna stakla imaju prednost da prilikom pucanja folija koja je izmedju zadržava oblik tako da ostaje manje više u komadu samo se izlomi. Mana toga je da puca na parčadi slično kao i obično staklo koje ja zovem mačevi jer na to liče.

Mana sekurit stakla je da puca u milion komada koji obično iseku sve na šta padnu ali su rane površne za razliku od višeslojnog koje može gadno da povredi.
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• kilson
                      Moderator
                      • 09.10.2004
                      • 3216
                      • NoviBGD
                      • AR 75 GT

Da Dora, ciljash pravo gde treba. Pitanje je bilo za bochno staklo. Naravno, ono shto sam chuo od prijatelja je da "securit" rade u Panchevu, samo mi je falio br. telefona, ali s' obzirom da je projekat propao (iz gore navedenih razloga) nisam ni nazvao staklaru. U svakom sluchaju, ovo ce biti (nekome) koristan info u bliskoj buducnosti.

Shto bi Nebojsha Trgovchevic aka "beli mag" rekao: "Javlja mi se!"

Comment

• @lix
                        CBC Senator XXL
                        • 17.12.2004
                        • 875

U Panchevu se radi securit staklo. To je sigurno. Cak su i izvozili ta stakla. Obratite paznju na stakla u autobusima i eventualno Zastavinim vozilima, svi imaju znak na sebi ISP security glass -sigurnosno staklo. Lepo se lomi te krhotine prave samo povrsinske rane sto rece Dora. Inace ukoliko krhotine uzmete u ruke i sa njim normalno postupate ne mozete se poseci.
                        Što više za što manje

Comment

• dranix
                          CBC Senator XXL
                          • 04.10.2004
                          • 3079
                          • Antwerpen/Belgium
                          • Saab 9-3

Dobra fora taj triplex. Moj kum je svojevremeno izbio soferku od Lade glavom. Imao je samo nekoliko komadica stakla da se izvadi i to je sve.
                          P.S. Nije Bosanac
                          Inace u Panchevu su radili securit jos pre 20 godina. Nista to nije novo. Ne znam za triplex.

Comment

Working...
                          X