Farbanje plastike?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SasaALF
    CBC Član
    • 21.01.2007
    • 25
    • Beograd

Farbanje plastike?

Kako i sa cime ofarbati ovaj plasticni deo na vratima. Pravo pitanje je da li ja to mogu sam da uradim? Izgleda kao da nije komlikovano, farba na tom plasticnom delu je pocela da se guli, i stvarno izgleda ruzno. Ratrovizori su OK... samo taj deo na vratima.

• SasaALF
    CBC Član
    • 21.01.2007
    • 25
    • Beograd

Takodje, slican problem i sa branikom. Da li ovo moze nekako da se sredi, stvarno svaki dan ovo gledam i stvarno mi bode oci. Ne bih ceo branik da farbam (nemam dovoljno $vremena$) zbog ovog malog delica koji se ogulio.

Comment

• SasaALF
      CBC Član
      • 21.01.2007
      • 25
      • Beograd

Znam da je za vecinu ovde ovo smesan post... ali sta da se radi, nismo svi rodjeni nauceni... Bilo sta, neki link, savet bi dobro dosao ako je neko radio slicnu stvar.

Comment

• NemaN
        CBC Senator XXL
        • 29.11.2004
        • 1560
        • munze

sa retrovizorima stvarno ne znam...ja mislim koliko god da ih ofarbas primecivace se...

to je mat crna jel tako? ...mislim plastika obicna ...

mozes da resis jednostavno i to i branik...

odes u lechler i kazes ocu jedan prajmer za plastiku treba mi da ofarbam retrovizor...pa onda uradis sprej u boji tvog auta...

e sad da ja ne bih pametovao ovde...najbolje da uradis sledece...odes u lechler u zemunu u jakuba kuburovica 5-7 tako nesto sada ulica prilaz...nadjes tamo lika koji radi objasnis mu sve ce lepo da ti kaze lik kako sta....

mozda i malo preteruje u pricanju ali veruj mi covek zna sta radi....

i ovako i onako moras da odes do njih ili do nekog slicnog da ti naravi boju...

e ako ti tada ne bude jasno nesto ponovo napisi post...

veruj mi lik ce ti sve do detalja objasniti cak ce se mozda donuditi da uradi sa tobom...dobar neki lik samo malo smara....
        I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• -Vedran-
          CBC Senator XXL
          • 03.10.2004
          • 3255
          • Beograd

Kupi plastic prajmer, mat crni sprej i odradi to sam...samo naravno ofarbaj ceo taj deo. Pre toga ga malo osmirglaj sa finom smirglom i odmasti...nije to neka mudrolija...
          Power of dreams !!!

Comment

• zekabgd
            CBC Član
            • 29.03.2007
            • 16

retrovizore mozes sa bumper sprejom. mat crni sprej za branike koji je otporan na sve vremenske uslove, a sto se tice branika napravi malo takve boje i finom smirglom ocisti mesto, zatim namazi bojom i prespricaj bezbojnim lakom. kada se osusi, ako imas neku polirku ispoliras to mesto i nece se nista primecivati. tako sam ja sebi uradio cosak krila i haube

Comment

• SasaALF
              CBC Član
              • 21.01.2007
              • 25
              • Beograd

Hvala svima, bacam se na to u toku nedelje, videcemo sta cu da uradim...

Comment

• komarac
                CBC Član
                • 15.09.2005
                • 62
                • Istocna Hrvatska

To na retrrovizoru je METAL a ne plastika tako da to možeš bojati bilo kakvim mat crnim sprejom a što se tiče branika ako baš nemaš novaca za bojanje cijelog branika onda idi u neku mješaonu auto boja i kupi 1dl baze za tvoj auto(naprave ti točnu nijansu) to pomješaj sa bezbojnim lakom(za aute ne za čamce) i kupi kist, mali kao onaj za tempere i to malo obojaj sa kistom- vidjeti ce se samo kad se zagledaš u to mjesto. Na braniku ništa ne šmirglaj nego samo to mjesto obriši sa nitro razrjeđivačem i nešpicaj sa sprejom jer ćeš napravit veće fleke ngo što imaš.

Comment

• Uros Piperski
                  CBC Senator XXL
                  • 31.01.2005
                  • 2978
                  • Beograd

Bas htedoh i ja da kazem da je to metal, a ne plastika. Poznata boljka na Fiat/Lancia kolima. Moras dobro da odsmirglas te bele tragove pa onda na cist aluminijum da naneses farbu. Pozeljno je da prvo ides sa osnovnom. Meni se taj nosac retrovizora skroz ogulio, a nikako da ga sredim... U medjuvremenu sam ga i polomio

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• SasaALF
                    CBC Član
                    • 21.01.2007
                    • 25
                    • Beograd

Nisam stigao da se igram farbara...

Ode bravo... trazim sad nesto drugo...

Svima hvala, nadam se da ce ovaj post da pomogne drugima...

Comment

• stefanves
                      CBC Senator XXL
                      • 10.12.2006
                      • 1351
                      • BG

Ja sam farbao nosac, ko sto rece Uros, lepo skini taj plasticni deo, dodji do aluminijuma, malo ozmirglas, zatim nitrom ocisti....i farbaj nista komplikovano.meni je ispalo super.

p.s. urose ilija ce i zavarii super rerovizor
                      Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                      Konacno i ja imam auto :-)

Comment

Working...
                      X