treba mi neki extra elektrichar koji je raspolozen da se bakce i da mi swe narandzaste diodice promeni u plawe....kao u passatu ili golf 4 kako izgleda......znachi menjanje dioda u tabli,dugmicima swim mogucim,klimi,cd-u...ma gde god da swetli narandzasto da bude plawo....a i da cena bude prihwatljiwa..pa ako imate neke preporuke recite....hwala unapred!
treba mi pro elektrichar
Collapse
X
-
druze, ako je system kao kod audi/vw onda ce retko ko da se uvati to da radi a da ti ne naplati debelo posto je vrlo pipavo i oces posla recimo moze da ti shebe tj izgori tablu. znam ja jednog extra elektricara ali ne verujem da ce hteti da se bakce sa time nego ti jednostavno kupis neku ladniju lemilicu tipa 15-20w i duvaljku pa lepo sam to promenis a ako nisi vican tome odes jednog lepog dana ispred TESLE, zapalis pljugu i sacujes nekog Geeka. Onaj koji ti se naj vise bude dojmio da je stvoren za takvu rabotu , sto ce reci , ima teglice na nosu i izlazi sam iz skole, fataj ga i nudi mu plesku , kocu a bogami i kintu da ti to odradi. ako ne bude pristao da to odradi za jedan dobar rucak i dzeparac pride ti onda ponudi jednu ludacku voznju u pravcu plavog mosta i dresi kesu za jedno pusenje. dobijas plave cajgere 100% profi odradjene.deutsche gemacht-gut gemacht...
-
-
ma sve moze da se odradi, samo je malo zajeb rad sa smd diodama,,,pipavo i skupo....
inace smd diode su ti oko 1e po komadu, mada sam na golfu 4 prije jedno par mjeseci ubacio obicne diode 5mm, bilo posla, ali nije nemoguce.
Smd je jako tesko odraditi sa lemilicom, pipavo previse, tako da ja praktikujem duvaljku, sa najmanjom diznom.....
Comment
-
-
ups, izvini drugar, nisam vidio da je stilo u pitanju....iskreno ja se ne bi u to upustao, jednom sam imao tu priliku da pokusam zamijeniti sijalicu na faru i poslije tog iskustva, mogu samo da zamislim sta je potrabno uraditi da bi se tabla skinula i zamijenile diode
Bez uvrede, ali sigurno auto koji ce proklinjati i mehanicari i elektricari...pravljen iskljucivo za servis, sa specijalnim alatom
Comment
-
-
Nista sto par toreha nemoze da sredi, a diode bolje da se ne leme imas vec sijalice sa integrisanim diodama........Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
Comment
-
-
da ali cini mi se da se kod ovih novih auta nalaze smd diode pozadi, mada ima razlika, ne znam tacno kod stila kako je to....i ne mogu diode da se ubace umjesto sijalica jer ni u kom slucaju ne daju svjetlo u krugu 360 stepeni, vec su i kada se zbruse opet usmjerene i svjetlost nije svuda istog intenziteta.....
ako postavis samo diode u lezistima sijalica dobices samo blijedu sliku onoga sto bi trebalo da bude....vjerujte, mislim da je malo varijanti u opticau koje nisam probao, spalio preko 200 dioda, igrajuci se sa svim mogucim varijantama da bi dobio kombinaciju koja sigurno radi.....
Comment
-
-
ma bre u prawu si....koga god da sam pitao nece da mi radi......znachi nerwiram se mnogo....kazu u kontrolnioj tabli nije problem.....al ostalo....nikako......smor.....kazu mi kupi golfa ili passata pa nek ti swetli plawo.....zamisli.........ma promenicu nekako i nacicu ko da mi uradi pa ne znam....ne mogu ono narandzasto swetlo me ubi!! iskreno ja to sam ne bi znao...pa da gori.....jedino da nadjem nekog strpljiwog pa on to polako da pipka i swe namesti kako treba....al gde naci takwog choweka!! i u prawu si shto se tiche sijalica....danas sam menjao pozicije....matori ispizdeo sam....morao sam ceo akumulator da wadim da bi nashao prostora da gurnem prste....znachi malo je falilo da ga razbijem....grrrr....italijani.....2007 otishao Fiat Stilo 1.9 JTD
sada Passat 2.0 TDI
Comment
-
-
a da kupis ipak Golfa....
reko ti ja da je pipavo ali da je ko u guzici nisam znao. Ja sam se na A4 maltretirao do bola da samo zamenim diodu za imobilajzer posto je predhodni vlasnik iscupo. zamalo da spalim plocu , na kraju sam otiso kod lika koji mservisira mobilne pa mi on zalemio.
eeee da setio sam se ko bi se sa tim mozda zezo. lik servisira klime , ugradjuje alarme i muziku na ceraku. teo je da mi uradi to ali je vec bilo uradjeno. eve ti br. tel. 011/2392815 i 063225686 zove se sale .mozes da se pozoves na kljucara sa vidikovca.deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Pa eto vidi sa tim likom, mada mozda bi i meni palo na pamet da se bakcem sa tim, pa ako se slucajno ne dogovoris sa njim javi se.
S obzirom da sam prije neki dan ugradjivao angel eyes u farove od lexusa, cak ni u toyotinom servisu se nisu upustili u tako nesto,iako sam prije toga ocitao nekoliko ocenasa uspjelo je iz prve.
Iskreno uradio sam preko 30 instrument tabli do sada, u stvari, lupam ni sam ne znam koliko, ali za tu tablu ti ne mogu garantovati sta i kako ce da ispadne,
naravno jedino sto mogu je garantovati da nece nista da izgori, a da li cu uspjeti da to svijetli kako treba ne znam,sto je i logicno jer to do sada nisam rasklapao
A sta si ti mislio jos da mijenjas sem instrument table
Comment
-
-
ewo dandy zawrshio sam swe je ispalo extra...samo shto smo sjebali skazalkju za obrtaje...ali naprawicemo to!! odilichno izgleda chak sam i led stawio u pozicije! pogledaj....sory zbog losheg kwaliteta slika
bilo je mnogo zajebancije i posla al smo na kraju uspeli.....baja iz zemuna dule....pro elektronichar...kako me uwek isprawlja....odlichno uradio swoj posao......swaka chast!2007 otishao Fiat Stilo 1.9 JTD
sada Passat 2.0 TDI
Comment
-
Comment