[POMOC] Felne - YUGO

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivan.stojanovic
    CBC Veteran
    • 21.05.2007
    • 115
    • Novi Sad - Kragujevac

[POMOC] Felne - YUGO

Pozdrav maso,

vozim Yugo Koral IN, i odlucio sam da kupim felne.

Nasao sam kod jednog lika felne u super stanju koje mi extra odgovaraju, ali me zanima par sledecih sitnica.

Pre svega, u pitanju su felne ATS 13" 6J, 4x100 promer rupa, et27.

Da li je problem i kako se resava ako jeste to sto je na Zastavi promer rupa 4x98, a ove felne imaju 4x100?

Da li ce bilo gde zakacinjati felna (auto je spusten na prvu meru - 5cm napred i 4cm pozadi) ??? Gume bi stavio 165/65, ali za sad bi ostale moje fabricke 155/70 - ali ne dugo.

I, posto je fabricki ET = 38, da li je tih 38-27 = 11 razlike mnogo??? Da li ce uticati na vek spona, ramena, amortizera,...i eventualno na stabilnost i sl?

Ja mislim da sam sve pitao sto me muci...Cekam da mi odgovori neko ko zna, pa da idem da pazarim ako bude bilo pozitivnih odgovora.

[DODATO KASNIJE] p.s. Sada sam saznao da postoje iste felne sa rupama 4x98, to mi je rekao jedan lik koji isto to prodaje, da li je to istina?

Hvala unapred, Ivan
    Ivan Stojanovic
    Golf Mk3 GTI 16V '94 god.
  • cveleBMW
    CBC Senator XXL
    • 21.03.2006
    • 370
    • Beograd, Banovo Brdo

cvele

Au brate mili, drago nam je svima sto si pristupio forumu!!! jer kad nas je vise sve je zanimljivije!!!
    ALI... Da li ti znas uopste nesto o kolima???
    Postavio si pitanja, katastrofa!!!

Prvo i prvo ako hoces da ti Yugic izgleda LEPO stavi ili 14-ice ili 15-ice.

drugo, 98 i 100 NIJE ISTO

trece, 6j i gume 155... MISLIM (ja sam na yugu imao 5,5j i gume 175) da sam stavio manje izgledalo bi fuj

cetvrto, moguce je da postoji ista felna sa drugim promerima rupa i dimenzija!!!

PETO i peto idi na sekciju OGLASI i vidi da li ima neko da prodaje felnice za Yugica... Mozda dobijes i neki popust jer si sa foruma...

POZZ... pa posalji slikice tvoje masine

Comment

• ivan.stojanovic
      CBC Veteran
      • 21.05.2007
      • 115
      • Novi Sad - Kragujevac

Hm...

Pa bre...pitanja i nisu tako losa...bas sam pitao sve lepo sto me zanima...

To za 6J i te gume naravno da ne ide nikako...to i sam znam...ja sam u sustini hteo 5.5J felne...i tu bi stavio te moje 155/70 na neko vreme, iz JEDNOG jedinog razloga sto nemam pare trenutno i za gume i za felne...Jbg...student sam, i zivim u drugom gradu, pa nemam bas neku kintu za rasipanje!

A, stavio bi felne da bi auto izgledao malo lepse i da bi bio stabilniji...znaci, ja taj auto planiram da vozim jos 2 godine max, i da ga prodam...da kupim neki pravi auto, a ne da vozim Yuga :-) Mislim, svaka cast Yugu, ali je stranac ipak stranac. Ja sam iz Kragujevca, tako da imam vece pravo od ostalih da mazem Zastavu :-) Tako da, moji dragi kragujevcani i ljubitelji Yuga, nemojte zameriti :-)

Znam da je moguce da postoji ista felna sa raznim promerima, ali sam pitao bas za tu konkretnu...to sigurno neko zna...a...taj lik mi bio sumnjiv, a ne ide mi se u Beograd iz NSa da pogledam felnu i da budem ispaljen.

Sto se tice fotki...hm...mozda i nekad postavim, ali nema sta posebno da se vidi...samo je malo spusten (na prvu meru), i sve ostalo je fabricko :-) Skoro sam uzeo taj auto...pa...polako... :-) Posle sredjivanja cu da postavim fotke :-)

Odo' sad na oglase da bacim pogled... :-)

Pozdravvvvv....
      Ivan Stojanovic

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

FELNE

FELNE2
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• starac vujadin
          CBC Senator XXL
          • 27.08.2005
          • 2617
          • Stari grad

@Ivan

Ok ti je to za pocetak da vozis 155/70, posle predji na 165/60 i dalje ti netreba ako neces da imas preko 90-100ks, a i onda ne vise od 175.

Na Yuga samo 13" i nista vise od toga, ne slusaj pogresne savete mladjajrije koja se lozi na velike tockove. Yugovi trapovi, a ni dizajn nisu za velike tockove. Sa 13" najbolje prenosi snagu na put, a naravno i da najbolje izgleda.

Ne kupuj te 4x100, nego cekaj da naidjes na 4x98.

Comment

• M-power
            Moderator
            • 10.01.2005
            • 10060
            • Bg; Banovo Brdo
            • CorsaC, astra H,

Pitanja su skroz na mestu.
            I moj savet je da ostanes na 13-icama.

Da li su te ATS onaj model petokrake zvezde.
            Ako jesu ima i 4X98

Da li se moze znati koja cena je u pitanju...i ako je taj model ja sam zainteresovan za te felne.
            To date there has never been a faster car built for the public road and,
            it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Danilo
              CBC Senator XXL
              • 02.10.2004
              • 908
              • Beograd, Dorcol

Jel su ove felne?

www.blindmanmotorsport.com

Comment

• ivan.stojanovic
                CBC Veteran
                • 21.05.2007
                • 115
                • Novi Sad - Kragujevac

Za cosworth, Starac Vujadin, M-power

E ovako...hvala prvo svima na pomoci...necu definitivno kupovati te felne, prvo zbog toga sto su 4x100, a i zbog promera centralne rupe koja je veca nego na mom autu.

@Starac Vujadin

Hvala na savetima, delimo isto misljenje. Ostacu pri 13" naravno, ja sam student elektrotehnike, dobro poznajem te fizicke zakone, i smatram da trebam da stavim felnu koju su inzenjeri predvideli da bude...znaci, 13" sa 4x98 i promerom centralne rupe kao sto je zastavin. Cak i za ET cu gledati da bude sto blizi tom kao sto je moja originalna felna, ET38, ali...jedino tu mozda malo cu biti tolerantan, pa cu i uzeti neku sa vecim (manjim), da malo izadje felna napolje, ipak lepse izgleda auto onda...

@M-power

Jesu to te felne, petokrake ATSove, te sto Cosworth ima na njegovom Yugu...Ali, u boljem stanju su od tih...Ni jedna nije ogrebana, ocuvane su extra...tj...odradjene su i ofarbane i proverene da li bacaju i tako to...i sve to je odradjeno u Nemackoj, verujem mnogo ozbiljnije nego sto ovi nasi rade...i...sive su, ali se CAKLE, i taj deo sto je ISPUPCEN...te kao linije koje formiraju te krake su CRNE, mnogo lepse tako izgledaju...bas su super...
                Cena je 120eura, mada mislim da bi lik i malo dole to spustio...
                To je u Novom Sadu. Trebas samo doci ovde ako si zainteresovan, i da kupis...Ako si zainteresovan, dacu ti ja broj telefona tog lika. Ja cu krajem nedelje ici za Kragujevac (kuci), pa mogu u prolazu da ti ih dostavim...ali to je malo komplikovano zbog kinte...mislim, mogu ti na neki nacin izaci u susret, ali...ono...razmisli i sam...meni nije tesko da ih poteram i da se nadjemo negde tipa na autokomandi ili slicno...gde mi je usput.

@Cosworth

Kao sto si mogao da procitas iz poruke upucene M-power-u, to jesu te felne, bas kao tvoje, ali samo malko sredjenije. A, Cosworth, koje su to tvoje, jel su to 4x98, i koje shirine???

Pozdrav svima, i hvala jos jednom...Ivan
                Ivan Stojanovic

Comment

• Danilo
                  CBC Senator XXL
                  • 02.10.2004
                  • 908
                  • Beograd, Dorcol

4x100, vozim na brezonima, centralna rupa naleze na glavcinu, sirina 6J, ET30.
                  www.blindmanmotorsport.com

Comment

• M-power
                    Moderator
                    • 10.01.2005
                    • 10060
                    • Bg; Banovo Brdo
                    • CorsaC, astra H,

Hvala Ivane na ponudi.
                    Zainteresovan jesam. Malo ne volim da kupujem stvari na ne vidjeno ali bi mi skratio muke kako si predlozio.
                    Potrebne su slike ako moze, koliki je ET felne, koja sirina (predpostavljam 6J), promer centralnog otvora (taj sto je veci).
                    Mozes i slikati samo jednu a ostale pregledati vizuelno ili jos bolje slikati ostecenja ili greske ako ih ima.

Hvala unapred

Comment

• ivan.stojanovic
                      CBC Veteran
                      • 21.05.2007
                      • 115
                      • Novi Sad - Kragujevac

Odgovor M-power-u

@M-power

Pozz, evo ovako...

Felne su 6J, 4x100, promer centralne rupe ne znam. Najbolje se ti cuj sa likom koji prodaje, pitaj ga za promer centralne rupe, i trazi mu da ti MMSom posalje sliku felni. Vidi da li su jos aktuelne, ali...provericu i ja...cim ga vidim na chatu. Mislim da nemaju ni jedno jedino ostecenje, posto su extra odradjene negde u Nemackoj, on ih je odatle doterao ovamo. Ja sam video i odusevio se odma'. E sad...Ja ne znam kada cu tacno za Beograd da idem, jos mi je to onako sve neizvesno zbog brda obaveza i posla koje imam. ET je 27, ali i to proveri sa njim.

Pozdrav, Ivan
                      Ivan Stojanovic

Comment

• M-power
                        Moderator
                        • 10.01.2005
                        • 10060
                        • Bg; Banovo Brdo
                        • CorsaC, astra H,

Hvala.....obavesticu te.

Comment

• Transporter
                          CBC Senator XXL
                          • 12.03.2006
                          • 568
                          • Avala BGD

Ako je design felni ovakav i ako su u takvom stanju 120e ne da je dzabe nego je ponuda vrhunska

Comment

• M-power
                            Moderator
                            • 10.01.2005
                            • 10060
                            • Bg; Banovo Brdo
                            • CorsaC, astra H,

Ivane cuo sam se s deckom...hocu te felne.

Na pp

Comment

• M-power
                              Moderator
                              • 10.01.2005
                              • 10060
                              • Bg; Banovo Brdo
                              • CorsaC, astra H,

Cao Ivane......pricao sam sa Tiborom i hteo bih da uzmem te felne.

Pare nisu problem....ako hoces mogu ti uplatiti na neki tvoj racun ako nemas mogucnosti da pare uzmes pri primopredaji.

Mozda se i ja uputim za vikend u Novi Sad ali bih voleo ipak da ih kaparises da ne odu dreugome.
                              Ako pak ti ides pa prolazis kroz bg i imas mogucnosti da ih poneses cekao bih te na dogovorenom mestu.
                              Unapred hvala.

Comment

Working...
                              X