Maglenje stakala

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mishio
    CBC Senator XXL
    • 29.05.2007
    • 1204

Maglenje stakala

ovako od kada sam uzeo auto, kada kisa pada su maglila stakla unutra, i osecao se uvek tada cudan miris, mada tada upalim klimu i za minut je sve suvo, i tako u krug... na Crofiat forumu, sam dosao do saznanja sta je problem, naime plastika koja je iznad filtera kabine i ona se spaja sa soferkom mi ne dihutuje i tu voda ulazi i dolazi do filtera kabine...

evo slika

e sad mene zanima sa cime da uradim taj spoj, mislio sam da lepim mada to mi je poslednja varijanta, ili neku gumu da zavucem ? dajte neke predloge ako nista da odem do glas serivsa nekog da to uradim, ali prvo vas da cujem ...

menjao sam pre nekoliko meseci i grejac kabine, ali ni to nije pomoglo dok nisam na crofiatu saznao da je problem u tom dihtovanju ..

pomagajte sta da radim ?!
  • dusanns
    CBC Veteran
    • 03.06.2007
    • 199
    • Novi Sad

Nisam cuo za taj tvoj slucaj ali moguce je da je i do stakala( masnoca koja se nevidi osim kad pada kisa sav se zamagli).
    Na mom Stilu se isto maglila stakla,
    i prebrisao sam sva stakla sircetom (miris brzo nestane) tako da posle toga nije bilo problema!
    http://www.renaultforumserbia.com/index.php

Comment

• toda
      CBC Početnik
      • 06.06.2006
      • 4
      • Beograd

Ja sam imao problema sa maglenjem svih stakala, na Fiat Palio WE i kada sam promenio polen filter, maglenje je nestalo.
      Probaj da odmastis stakla sa deterdzentom, isperi i prebrisi jelenskom kožom.

Comment

• mishio
        CBC Senator XXL
        • 29.05.2007
        • 1204

sve sam ja to probavao, i radio, stakla su totalno odmascena po 100ti put, ali jednostavno da su masna, bila bi masna i kada se klima upali...

gotovo sam siguran da je do ove plastike koju sam slikao ...

Comment

• dusanns
          CBC Veteran
          • 03.06.2007
          • 199
          • Novi Sad

Baki onda ti glass servis ne gine!!!
          http://www.renaultforumserbia.com/index.php

Comment

• nkorac
            CBC Početnik
            • 23.12.2007
            • 1
            • Beograd

Probaj sa polen filterom... Trebalo bi da upali.

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

Prvo polen filter, a onda ciscenje stakla iznutra... Tek onda odlazak u servis!
              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• vasulopulos
                CBC Član
                • 28.04.2006
                • 15
                • Novi Beograd

TODO pitanje za tebe ...i druge ako znaju...
                Imam isto Palia ali pojma nemam gde mu se nalazi polen filter i kako da ga zamenim, rekao sam u servisu da mi to urade i cini mi se da su i "uradili" tj ako je neko citao u drugoj temi :"Problem sa usmerivacem vazduha u kabini"
                mislim da je taj problem se javio ubrzo nakon te zamene polen filtera tj NE zamene.
                Hocu reci ja nis nisam cackao do tada i problem se javio ubrzo nakon toga...... pa bih ja to sad proverio ako bi mogao da mi detaljnije objasnis kako da dodjem do njega tj gde se uopste nalazi

Comment

• Lanee
                  CBC Senator XXL
                  • 30.11.2006
                  • 488
                  • Beograd

e ljudi ne znam da li se neko baktao sa tim

ali onodugmge ili poluga se otvaranje klapne za recirkulacijju vazduha u kabini i spolja (znate ono dugme shto zatvara klapnu i vrti samo vazduh unutar auta...)

e pa u laguni I mi se po kishi odmagljivao auto kad je bila upaljena cirkulacija SAMO u kabini
                  a u Lanciji Kappi mi se odmagljuje SAMO kad otvorim klapnu da ulazi spoljashnji vazduh...

menjanje polen filtera iako je bilo jednostavno ispostavilo se samo kao bacanje para, jer sam to radio na 6 meseci...

p.s. klima je uvek odmaglila, ovo je sve samo sa duvanjem bilo kog vazduha, ili toplog ili hladnog nije bitno, bez klime ...

probaj da chachkash malo to dugme, nije kao klima ali odmagli ceo auto, ja sad vishe ne palim ni grejach zadnjeg stakla... a pre sam vozio u bunkeru kako je maglio ....
                  Pa te Toyote rade i sa kuhinjskom bocom i baštenskim crevom za gas gurnutim u karburator.
                  To košta 200 evra... Gde? Nema nigde ali je jeftino

Comment

• Srebren Spindl
                    CBC Početnik
                    • 05.07.2007
                    • 8
                    • Novi Sad

re

[quote="vasulopulos"]TODO pitanje za tebe ...i druge ako znaju...
                    Imam isto Palia ali pojma nemam gde mu se nalazi polen filter i kako da ga zamenim

Pozdrav,
                    mozda mogu da pomognem, ja imam Mareu pa u slucaju da je na istom mestu...
                    Ovako, kada dignes haubu, na strani suvozaca u onom plasticnom delu ("kanalu") ispod sofer sajbne imas srafove na toj plastici i ako bolje pogledas i pravougani deo koji se otvori kada odvrnes te srafove. E tu je filter od klime, koji je postavljen paralelno sa podom automobila (recimo da ga ubacujes kao CD u plejer).

Nadam se da sam ti pomogao.

Comment

Working...
                    X