Otvaranje vrata na daljinski!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Soo
    CBC Član
    • 02.12.2006
    • 36
    • Beograd

Otvaranje vrata na daljinski!!

Zna li neko gde mogu da se nabave el motori ili el magneti za otvaranje vrata preko daljinskog ???
    Hocu to da stavim na vozaceva vrata i ovako sam polomio kvaku na istim pa mi je muka svaki dan kad ih otvaram
    imali takvih spravica kod nas da se nadje???
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Pa to ti je isti motorcic za centralnu. Samo se postavlja tako da gura sipku za otvaranje vrata.
    https://t.me/pump_upp

Comment

• Soo
      CBC Član
      • 02.12.2006
      • 36
      • Beograd

Daj neke detalje!!!
      gde da nabavim motor? ima li neku posebnu oznaku, ime ....
      da li mogu da iskoristim isti motor za dve funkcije ili mora jos jedan da se stavlja??

hvala u napred

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

pazi treba ti motor koji mozes na bubnju da kupis za 10tak eura najvise. U kutiji sobijes sve potrebno. E sad treba ti impuls sa komande (centrale) alarma za otvaranje vrata.
        Ovo je naravno potrebno da nebi otvarao vrata kad god iskljucujes ili ukljucujes alarm.
        https://t.me/pump_upp

Comment

• Soo
          CBC Član
          • 02.12.2006
          • 36
          • Beograd

Da trebalo bi na nadjem signal sa alarma(centrale) koji je vezan samo za otkljucavanje tj podizanje rajbera da mi ne bi otvarao vrata i kad zakljucavam auto tj ono sto si ti rekao ali za pocetak moram da nadjem motor samo se plasim da mi ne treba mozda i modul zbog alarma (signala) .... hvala u svakom slucaju

Comment

• Gumetina
            Banovan
            • 12.12.2004
            • 1082
            • Novi Sad

kakav alarm imas ? (bice petljanije)

motoric od centralne brae moze da se pokaze kao slab za otvaranje vrata mada je uglavnom dovoljno jak...

ako vrata nece sama od sebe na kedere da se odvoje u momentu povlacenja poluge moras da stavis i neku sortu el magneta da ih malo gurnu...

ljudi su uspesno koristili LOVATO el mag ventil za prekid dovoda goriva, tako sto su u sam ventil gurali parce metalne osovine tj zice, koja glumi polugu, tako da kad ventil cvakne, udari poluga u nesto i malo gurne vrata, tek toliko da se otvore...

veliko je vezbanje, pazi u sta se upustas....

Comment

• veterinar
              CBC Član
              • 16.09.2006
              • 55
              • Smederevo

otvaranje vrata

Ja upravo sada radim otvaranje vrata na daljinski. Motorcici za centralnu bravu od alfe su slabi.Imas tri mogucnosti. 1. kupis gotov kit ( imas ih kineskih za cc 25 e), mada je malo neprakticno jer moras vuci dva daljinska sa sobom. 2. motrcici od citroena od centralne su odgovarajuci, meni je to neko sa foruma rekao i ja probao i radi, problem ti je opet otvaranje jer moras nabudziti daljinski. 3. elektromagnet od plina isto radi problem je opet budzenje daljinskog.

Ako hoces da ti se otvaraju samo jedna vrata mozes iskoristiti modul alarma jer 99,9% njih imaju opciju otvaranja gepeka gde daju izlaz ( - ) u trajanju od 1,5 sec. trunk relase, ako nisam pogresio u pisanju, sto je sasvim dovoljno za otvaranje. Na ovo mozes naklaciti bilo koji motor od gore pomenutih, odnosno koji je dovoljno jak za otvaranje.
              NEMOJ nikako da montiras bez relea jer prilicno struje povuce. Znaci dovedes do relea komandu sa modula alarma i to je to.
              Nadam se da sam malo pomogao, ako ti treba okacicu neku sliku i semu vezivanja preko modula alarma.

ONLY THE FAIR SEX AND ALFA

Comment

• Soo
                CBC Član
                • 02.12.2006
                • 36
                • Beograd

Tako sam i mislio bice ovde puno zajjjjj.. mada sam razmisljao o el magnetu sa gepeka on bi trebao da bude dobar zbog cima ( on povlaci klapnu) a i nije mali u svakom slucaju treba mi neka shema ili slika da vidim neke stvari.....
                glupo mi je da vucaram dva daljinska sve bi hteo da ide preko vec postojeceg alarma a i to bi stavio samo za vozaceva vrata nego mi je problem i signal sa alarma da ne dodje do otvaranja vrata kad hocu da ih zakljucam i aktiviram alarm preko daljinskog. A da alarm su postavljali momci iz ORKE ali ne znam model alarma ( uzeo sam auto sa vec ugradjenim alarmom) u svakom slucaju daj te neke slike ili sheme.....
                hvala

Comment

• veterinar
                  CBC Član
                  • 16.09.2006
                  • 55
                  • Smederevo

brava

Danas imam previse posla, uslikacu po podne i napraviti sheme i okaciti. Na alarmu nije problem da se nadje izlaz za trunk relase(ako sam dobro napisao), treba ti samo unimer i malo strpljenja. Interface za centralnu sa alarma nema veze i ne treba ga koristiti za otvaranje brave jer funkcionalno ne odgovara toj svrsi.

Comment

• veterinar
                    CBC Član
                    • 16.09.2006
                    • 55
                    • Smederevo

brave

Ovo je sema od Eaglemaster-a, mogu ti okaciti jos diagrama od drugih alarma, ali mislim da nema potrebe, "jer je princip isti,sve ostalo su nijanse" , Izvod za trunk opener koji ces koristiti za otvaranje vrata, je samo na nekom drugom dzeku, sto nije tesko pronaci sa unimerom.
                    Slike cu postaviti za par dana, jer moram skinuti tapacir, a bas nesto nemam vremena ovih dana, ako ti nesto nije jasno pitaj.
                    [img]http://s189.photobucket.com/albums/z146/veterinar/?action=view&current=alarm.jpg

Comment

• veterinar
                      CBC Član
                      • 16.09.2006
                      • 55
                      • Smederevo

fthrt

http://i189.photobucket.com/albums/z146 ... /alarm.jpg

Ne umem bas da postavim sliku, pa cu malo pokusavati.

Comment

• veterinar
                        CBC Član
                        • 16.09.2006
                        • 55
                        • Smederevo

wyytwr

Comment

• Soo
                          CBC Član
                          • 02.12.2006
                          • 36
                          • Beograd

HVALA ZA SHEMU
                          sada ce mi biti jasnije neke stvari ja cu ustvari staviti jos jedan relej a na njega dovuci signal sa centralnog a ne sa trunk openera jer se ne otvara gepek kod mene preko daljinskog vec preko dugmeta kao u svim 155-icama valjda, na gepek kao i na vrata i haubu i .... instaliran je prekidac koji prekida ili prespaja signal za aktivaciju alarma (boze kako sam pametan.....) tako da mi preostaje da nadjem dobar el magnet ili motor nadjem signal koji salje alarm ili centralno na motor za podizanje rajbera i povezem na relej a odatle na el magnet ili motor samo mi je frka da li je isti signal ili ti zica za podizanje i spustanje rajbera ista ako je ista onda ce mi se otvarati vrata i kad budem hteo da ih zakljucam a i pored toga treba uglaviti magnet ili motor u vrata i da to sve radi kao treba ....

Comment

• veterinar
                            CBC Član
                            • 16.09.2006
                            • 55
                            • Smederevo

vrata na daljinski

Ma ne, ne moze tako. Ako hoces tako moras da odvojis signal za centralno od fabricki ugradjenog regulatora od alarma.
                            Inace vrata ce se stalno otvarati jer neces moci da ih zabravis, jer ce senzor za otvorena vrata stalno signalizirati otvorena vrata a alarm ce stalno okidati motor jer je u pogresnom polozaju.
                            Dakle, ako sam ja tebe dobro razumeo ti hoces da otvaras samo vozaceva vrata i ni jedna druga ( mislim na daljinski). E onda, na alarmu imas funkciju trunk opener koju koristis za te svrhe, jer ionako gepek otvaras na dugme i trunk opener ti ne treba za gepek. Relej ionako moras da stavis.
                            Na alarmu je to jedina funkcija koja ne sluzi za aktiviranje alarma. Dakle nije ni aktivni ni pasivni deo zastite.
                            Ako hoces to otvaranje vrata na daljinski, mislim da ti je ovo najprakticniji i najlaksi nacin.

Ili ako ti nije bas mnogo hitno odlozi za par dana, dodjes do mene ( sa hladnim sokom ) i namestimo to. , ili na kraju krajeva mogu i ja da oladim pice.

Comment

• Soo
                              CBC Član
                              • 02.12.2006
                              • 36
                              • Beograd

e to je to ja i ti se nismo dobro razumeli
                              da ja hocu samo vozaceva vrata da se otvaraju i nista vise i sad bi trbalo da iskristim postojeci signal tj (trunk oprnner) za tu svthu a i nije mi nista hitno tako da sam ZA bilo koju varijantu dole navedenu

Comment

Working...
                              X