ja sam uzeo plave i crvene, prodaju se u pakovanju od 2 komada, imas za 150 i 100 dinara, ovaj sto prodaje za 100 je na pocetku reda, pre onih silnih rostilja.
Isto toliko kostaju i velike
ma nece to da radi ,,,,bar ne kako treba,,,,,
potrebno jepostaviti najmanje 8-12 dioda da bi to radilo tj davalo osvjetljenje kako treba...
caka je sto diode ma koliko ih zatupili ne daju svjetlo u krugu 360 stepeni, pa je potrebno postaviti vise dioda
ako je svjetlo sa prednje strane onda se izbusi gornje ploca i ubace diode, a ako je pozadinsko osvjetljenje onda idu pozadi u krug....
i tako dalje i tako blize....
ove sto sam uzeo zamenio sam samo u prekidacima i tu rade prilicno dobro.
Ali nisam smeo da ih stavljam u kilometar sat, jer nisu difuzne...
A difuzne jos uvek trazim...
a i nesto me zanima , kako je u Golfu plavo svetlo reseno? plavim sijalicama, LED, ili pozadinsko ?
kod golfa je osvjetljenje odozgo sa dviej sijalice, ispod njih je zelena folija,,,,,tj to je osvjetljenje sa prednje strane, zneci ne svijetle brojevi vec cijela ploca
e to kad se razvali sve i kada se postavi 8 dioda postane ovako
sledeci ko ce da ga vozi je vjerovatno sin od vlasnika autootpada( u mjestu ono brrrrm brrrrm), jer mu je predvidjeno da ostane kod mene do penzije, tako da je tu i mjesto potpisima....
a u ostalom zacas se i to promijeni, ovako mora zbog reklame , moram da razradjujem poso,,,,,,h,salim se naravno
ma neces te ni naci, vjeruj mi jer postoje te diode ali one su mnogo slabije od ovih usmjerenih, to su one zatamnjene kao sto se koriste na kasetofonima i dr uredjajima...
samo zbrusis vrh diode i dobices rasuto svjetlo, veoma jakog intenziteta.
posle ravnanja glave dobro je ispoliraj prvo smirglom, pa posle na neko platno na koje naneses malo paste za zube i trljas vrhom po platnu koje zategnes,,,,efekat prva liga
slobodno je zbrusi da postane valjkasta i mozes da skidas sve do jedno milimetar iznad onog metalnog dijela u njoj.
sa strane nista ne diras, samo ispoliras vrh tako da bude sto providniji tj da bude sto manje mutan posle smirglanja i rasipa extra, kacio sam ranije sliku cajgera ali evo ponovo kako izgleda, nema sanse da se vidi svjetlo od jedne diode vec sve izgleda kao da je plasma svjetlo.
Naravno mnogo ludje je uzivo ovo je ipak mobilni telefon slikao pa svjetlo nije ravnomjerno
Comment