Da li da poliram ili da farbam?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mb12
    CBC Senator XXL
    • 06.11.2006
    • 640
    • Vrbas
    • Mazda 626 2.0 TD

Da li da poliram ili da farbam?

POzdrav svima!

Evo ovako:

Ovog leta sam se neprijatno iznenadio kada sam video da su pragovi na obe strane odjednom pocheli propadati , tako odem do majstora u vrbasu da ga pitam koliko ce me izaci i rece mi da mu samo donesem delove i da ce me izaci 250 evra ..... osim toga preporuchio mi je da osim pragova odradim i polumesece na iznad zadnjih tochkova ( to spada u tu cenu ), a on ce uraditi pragove, polumesece, ofarbati pragove i oba zadnja krila ce ofarbati u istu boju zbog toga shto ce raditi polumesece ..... kontam da je ispao fer sa cenom! Josh je napomenuo da ce pragove preci sa nekom plastikom u spreju pa da necu barem 8-10 godina imati nikakvih problema sa tim 9 nadam se da cu mnogo pre uzeti neki novi auto )

E sad nastaje frka, poshto je boja na autu izbledela, i na pojedinim mestima malo izgrebana ( ne strashno ali je ipak izgrebana ) a na haubi imam bele tachkice od kamenchica ( ne preimeti se ako se bash nepridje blizu ) ...... Pa eto zanima me da li je moguce poliranjem izvuci stari, fabrichki sjaj boje, da neupadam u troshak farbanja ......

Takodje me zanima da li je moguce, mesta gde se farba ogrebala do bele boje ( moja je neka bordo ili trula visja metalic ) da se poliranjem zamaskiraju tj da nestanu,da se stope sa bojom automobila?

I ako ima neko iz Vrbasa da mi preporuchi ko dobro polira, koje su cene i limare ( ovaj limar kod kojeg sam bio je jandric, ako neko zna josh neke i njihove cene molio bih da me obavesti )

Malo naporan post , zar ne Jbg, kad i sirotinja voli voziti odrzavan auto

Pozzz svima i unapred hvala na odgovoru!
  • Kanarinac
    CBC Senator XXL
    • 08.10.2004
    • 2870
    • BG,Weedikovac

Poliranjem teshko da cesh zamaskirati ta oshtecenja od kamenchica.Mozhesh da uradish sledece.Napravish 100g boje ili kolko minimum mozhesh pa lepo na chachkalicu i popunish rupice pustush nekoliko dana da se to sushi.Shto duzhe to bolje i onda ceo auto da ispolirash.Nece bash biti ko da si farbao ceo auto ali ce se manje primecivati.

I love my

Comment

• little
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 912
      • BGD
      • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Ako nisi strpljiv da to radis, probaj sa korektorima za boju.
      Posle ispoliraj i nenadaj se cudu
      "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• mb12
        CBC Senator XXL
        • 06.11.2006
        • 640
        • Vrbas
        • Mazda 626 2.0 TD

Hvala na odgovorima .....

JBG ja se ponadao da se koliko toliko moze ispraviti, poshto se dosta njih hvali da su uspeli sanirati ogrebotine poliranjem ..... znachi da je to chista laz ( kola im nikad nisam video )

Prvo ce da padne popravka pragova i rubova .....

Mada evo sad mi reche poznanik da je on chitavog Juga sredio kod nekog tipa u Kuli i ovj mu uzeo za ruke 250 evra .... a radio mu je: menjao pragove, menjao rubove, vrata od gepeka bila trula pa ih je vario, i josh na par mesta je morao variti i malkice peglati, a potom sve to ofarbao u zelenu boju ..... i sve to 250 evra! Toliko meni lik trazi samo da zameni pragove i polumesece i da ofarba krila iznad polumeseca.....

Idem ovih dana da vidim kako mu je uradio jugica, pa ako je dobro odradjeno, ojdo ja kod njega

Javljam vam u skorije vreme!

Comment

• Kanarinac
          CBC Senator XXL
          • 08.10.2004
          • 2870
          • BG,Weedikovac

To sa ogrebotinama nije lazh jer kod njih su ogrebotine povrshinske i nisu doshle do spric gita.A ovde kod tebe kazhesh da se vidi belo ili sivo pa samim tim nema shanse da se sredi.

E sad ne znam koji auto vozish ali sam siguran da za 250 evra ne mozhe da lichi na neshto.Prvo samo materijal za farbanje ga je izashao 50-70 evra plus limarija a gde su tu ruke?Razmisli 2 puta jer kolko para tolko muzike.

I love my

Comment

• mb12
            CBC Senator XXL
            • 06.11.2006
            • 640
            • Vrbas
            • Mazda 626 2.0 TD

Originally posted by Kanarinac
            To sa ogrebotinama nije lazh jer kod njih su ogrebotine povrshinske i nisu doshle do spric gita.A ovde kod tebe kazhesh da se vidi belo ili sivo pa samim tim nema shanse da se sredi.

E sad ne znam koji auto vozish ali sam siguran da za 250 evra ne mozhe da lichi na neshto.Prvo samo materijal za farbanje ga je izashao 50-70 evra plus limarija a gde su tu ruke?Razmisli 2 puta jer kolko para tolko muzike.
            Mozda nisam napisao razumljivo...... Chovek je uzeo za ruke 250 evra , a poznanik je posebno kupio pragove, polumesece, boju ( za git neznam, al cu da javim kad se budem chuo sa njim, a i uslikacu ga digitalcem par puta chim ga budem video )

Pa mene ce brat bratu 100 evra vishe za koshtati ( samo za ruke poshto je u pitanju karavan i metalik boja ) javljam chim saznam!

Comment

Working...
            X