Menjanje boje automobila u photoshopu?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mb12
    CBC Senator XXL
    • 06.11.2006
    • 640
    • Vrbas
    • Mazda 626 2.0 TD

Menjanje boje automobila u photoshopu?

Pozdrav svima....

Evo poshto se blizi trenutak kada cu terati kola na farbanje , pada mi na pamet ideja da im promenim boju ( jednostavno neznam, mozda im promenim a mozda i ne, sve zavisi kako budem stoajo sa kintom )

Ono shto me interesuje je to, kako ce auto izgledati u drugoj boji. Problem je u tome shto neznam kako kroz Photo Shop ili JAsc Paint shop PRo da to uradim! Zato bih molio bilo koga ko se razume u to da mi objasni kako mogu to uraditi.

Inache ima digitalac pa bi bash uslikao svoj auto i na slici na kojoj je on isprobao razne boje!

Takodje ako neko zna da li postoji program koji je usko specijalizovan po ovom pitanju, tj boje na automobilu ( jer kontam da mozda se neko od proizvodjacha auto lakova i boja toga dosetio i omogucio da ljudi isprobaju )

Unapred hvala na odgovorima!
  • mb12
    CBC Senator XXL
    • 06.11.2006
    • 640
    • Vrbas
    • Mazda 626 2.0 TD

Evo uspeo sam koliko toliko da skotnam .... evo polazne slike

a evo kako sam je ofarbao:

i druga varijacija okja odgovara mojoj:

E sad jedno pitanje .... poshto nikako nemogu dobiti belu boju, nego se uvek dobije kao miks dve boje ( druga boja je zaokruzena na slici ) kako da tu boju podesim da bude ista kao i iz gornjeg kvadrata!

prilozena slika

Comment

• alt+64
      CBC Senator XXL
      • 27.02.2006
      • 571
      • bgd

Sto bi uopste gadjao boju, uradi mu desaturate, pa setaj brightness&contrast dok ne ubodes

edit: posto sam upravo primetio da je ovo sto sam napisao neupotrebljivo u konkretnom slucaju, ignorisi u potpunosti, a umesto toga:
      napravi novi layer sa belom pozadinom-> stavi opacity ~80 -> obrisi viskove oko kola -> selectuj sve sto je ostalo od doticnog layera -> vrati se na prethodni (pozadina) i uradi desaturate.

Evo, na brzinu, cisto kao proof of concept

Comment

• M626
        CBC Senator
        • 12.01.2006
        • 200
        • Beograd, Konjarnik

Ako bas hoces da se igras sa bojama onda gledaj da napravis sto bolju sliku.

Izbegavaj ove odsjaje koje imas od okolnih predmeta i senke neka budu malo mekse (posto je tvoja metalik a ti hoces mat belu), cisto da bi bilo sto vernije.

Btw, kako postujete slike u ponoj velicini? Znaci, ne ovako kao ja?
        Optimist and pessimist both end up dying. But they each use their lives in a completely different manner.

Comment

• CLD
          CBC Senator XXL
          • 08.02.2005
          • 1225
          • Belgija - ranije Luna-Chico

pa imas dva linka koja mozes da izaberes, jedan je za malu sliku, i mislim da je u drugom redu, a u prvom je za normalnu velicinu slike.

Comment

• stefanves
            CBC Senator XXL
            • 10.12.2006
            • 1351
            • BG

E a kako si u opste ove gore ofarbao mb12?
            Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
            Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• alt+64
              CBC Senator XXL
              • 27.02.2006
              • 571
              • bgd

Imas par nacina, zavisi od konkretne situacije koji najvise odgovara.

1) Najcesca varijanta: Select dela koji oces da bojis, pa ides na Image -> Adjustments -> Hue&Saturation i tu se igras sa sliderima dok ne ubodes to sto oces (Hue menja boju, saturation 'obojenost')

2. Kad imas crn auto: Opet select, pa desaturate, pa malo setas brightness&contrast da ga posvetlis. Onda Image -> Adjustments -> variations. Ili probaj da ubodes boju koju oces ili dodaj bilo koju, pa posle sredi (v. 1))

3. Kad oces belu: vrati se par postova gore

Comment

• stefanves
                CBC Senator XXL
                • 10.12.2006
                • 1351
                • BG

Aha, ja sam nasao neki tutorijal sa maskama.Ali kako onon oko vozila obojiti tako prezino.Nego da li se cetkica moze promeniti iz kruznog u kockasti oblik?
                Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• M626
                  CBC Senator
                  • 12.01.2006
                  • 200
                  • Beograd, Konjarnik

Za kockasti oblik moras da ucitas neku vec predefinisanu cetkicu.

Kada ti je aktivna cetkica (slovo B na tastaturi), desni klik na radnu povrsinu (sliku) ti otvara paletu sa cetkicama.

Edit: evo kako izgleda ikonica koja radi to isto (nalazi se malo desno od sredine pri vrhu):

Elem, imas tu raznih oblika pa nadji onaj koji ti odgovara. Za ucitavanje novih oblika cetkica imas strelicu u gornjem desnom uglu tog prozora, opcija Load Brushes.

Daj da vidimo kako je ispalo kad uradis
                  Optimist and pessimist both end up dying. But they each use their lives in a completely different manner.

Comment

Working...
                  X