Branici izbledeli,moze li se vratiti fabrichko crna boja?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mb12
    CBC Senator XXL
    • 06.11.2006
    • 640
    • Vrbas
    • Mazda 626 2.0 TD

Branici izbledeli,moze li se vratiti fabrichko crna boja?

Evo, polako pripremam auto ( kao shto rekoh u jednoj drugoj temi, ali ajde da neopterecujem temu i da ne offujem pnda otvorih novu temu na komptentnijem mestu ) i branici koji nisu u boji karoserije, nego su crni , su mi izbledeli!

Sada su sivi posle 15 godina koriscenja .... zanima me da li se oni mogu farbati, ali na da se lakiraju i neke specijalne tehnike, nego samo da budu opet oni starim tj da budu crne, masne boje!

Moze li to i da li da ochekujem cenu od 50 eura po braniku kao shto je sluchaj u vecini sluchajeva pri farbanju bilo koje kompnente na automobilu ( vrata, krilo itd.... )
  • zemunac72
    CBC Veteran
    • 08.12.2006
    • 154
    • zemun

imas u boljim farbarama da kupis sprej za branike,zove se Bumper Paint,profi kosta oko 800 dinara a obican 350.
    vodenom smirglom 600 ih osmirglaj ,blago,i farbaj....ispada kao original.ako je stari branik bio rapav,spricas pomalo vise puta i dobijas isti efekat.ja sam pre neki dan kupio u max majeru.

Shot with K610i at 2007-08-16

Comment

• milos__
      CBC Početnik
      • 18.06.2007
      • 8
      • Beograd

i ja sam imao taj problem. Kupio sam u najobicnijoj radnji sa auto kozmetikom neku vrstu tecnosti. Nesto na foru polir paste , ali za plasticne delove. Kosta 300 din , naneses je nekom pamucnom krpom i posle samo nekom finijom krpom izglancas, Ima da budu ZIFT crni.

Comment

• -Vedran-
        CBC Senator XXL
        • 03.10.2004
        • 3255
        • Beograd

Ako ne pomogne ovo sto Milos predlaze, kupis vec pomenut obican sprej mat ili sjajni i odradis to sam. Ja sam pre neki dan sa takvim sprejem farbao lajsne, ali u sivo. acunaj da ce ti trebati 2 komada verovatno.

U BG kostaju oko 200-250 din.
        Power of dreams !!!

Comment

• mb12
          CBC Senator XXL
          • 06.11.2006
          • 640
          • Vrbas
          • Mazda 626 2.0 TD

Thanx svima!

@ Zemunac

Plashim se malo da ja ulazim u tu rabotu, tj da ja to radim, da sluchajno ne bih sjebao neshto, tj upropastio branik .... znahs mozda se boja pochne slivati ili na jednom delu bude svetilja a na drugoj strani tamnija itd....

Ako ti nije frka mozes li opsati ceo postupak kako si to radio , tj sa koje udaljenosti si spricao, koliko si puta preshao itd...

@ Milosh

Daj care mozesh li iskopati negde kako se zove ta technost?

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

mnogo bre 800 kinti., taj sprej nije vise od 400din. pogedajte moje branike , njime su uradjeni. extra je fora.

http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... &start=175

mb ako su vec crni tj plastika, uradi ih u boju auta... a batali tecnost, j sam probao onu Sonax boju kao za cipele i ne valja, prvo ne moze ravnomerno da se nanese, drugo prave se drocke neke i trece skida se.
            Body je zakon.
            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• zemunac72
              CBC Veteran
              • 08.12.2006
              • 154
              • zemun

profi sprej kosta 800 a ovaj na slici je 350 dindzi.
              profi je isti ovakav samo sto na njemu pise profi

Plashim se malo da ja ulazim u tu rabotu, tj da ja to radim, da sluchajno ne bih sjebao neshto, tj upropastio branik .... znahs mozda se boja pochne slivati ili na jednom delu bude svetilja a na drugoj strani tamnija itd....
              nemoj da se plasis,vrlo je jednostavno a mozes da farbas do mile volje....nema razlike u nijansi.nemoj da priblizis sprej blize od 20 cm i nemoj dugo da zadrzavas na jednom mestu.ispasce vrlo pristojno a jako je jednostavno.
              da nezaboravim....obavezno zastiti ostale delove koje nefarbas a koji su uz branik,da ih nebi ofarbao.ako ti je to sve tesko i komplikovano idi do nekog farbara i plati....

Comment

• -Vedran-
                CBC Senator XXL
                • 03.10.2004
                • 3255
                • Beograd

Bash tako. Ne treba sad od ovoga izmisljati toplu vodu!
                Na trosharini sam ja pre par dana kupio crni mat sprej za 210 dinara. Kupis 2 komada i ofarbas to po uputstvu od Zemunca i kraj!
                Power of dreams !!!

Comment

• mb12
                  CBC Senator XXL
                  • 06.11.2006
                  • 640
                  • Vrbas
                  • Mazda 626 2.0 TD

Mnogo hvala svima ..... u ponedeljak cu imati vishe vremena, a i sad nemam taj sprej!

Inache videcu kod komshe da li ima bilo kakav branik da isprobamo ( lik ima deponiju iza kuce ).... pa ako bude bilo dobro onda cu tek farbati!

POzzz!

Comment

• nikolapanic
                    CBC Senator XXL
                    • 16.10.2005
                    • 657
                    • Petrovac

zverko,kako se ponasa ta boja kod pranja?Da li je postojana ili ne odoleva pranju pod pritiskom?
                    Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

ma akrilna boja bre, kakvo skidanje... branici igledaju kao da su izasli iz fabrike, original... sta vise uopste se ne primecuje da su farbani, takva je boja malo kao hrapava.
                      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• srdjan_p
                        CBC Senator XXL
                        • 01.12.2004
                        • 1915
                        • ZR

Meni se malo oljustio prednji branik, onaj crni deo, jer je neko to farbao ranije pa bi da to sredim... Od koje firme da uzmem taj sprej, BODY, MOTIP, nesto trece ili je sve isti qrac?

Comment

• -Vedran-
                          CBC Senator XXL
                          • 03.10.2004
                          • 3255
                          • Beograd

Ja sam koristio Dupli Color i Happy Color...ok su...
                          Uzmi sta god, neces pogreshiti
                          Power of dreams !!!

Comment

• Goran
                            Moderator
                            • 06.10.2004
                            • 535
                            • Vrbas

postoji primer za plastiku (otprilike kao spric git) koji se nanosi pre farbe na pripremljenu povrsinu (odmascenu, osmirglanu...) posle toga farbas bojom (crnom, u boji auta svejedno) efekat: nema otpadanja farbe mozes da peres bez razmisljanja da ce neki kreten u perionici da oduva sve puromatom
                            pozz
                            Originally posted by Dora
                            Banovao me Goran
                            Ako ne mozes da im objasnis, zbuni ih!

Comment

• Ficoman
                              CBC Veteran
                              • 09.11.2005
                              • 139
                              • Beograd

Iznecu svoje iskustvo i nadam se pomoci da razres dilemu. Kupio sam Motip sprej za branike u sivoj boji. Sredjivao sam skuter i sve plastike koje su bile sive na skuteru i koje nisu ofarbane u boji motora sam ofarbao.
                              Rezultati: prao te ofarbane plastike cifom sve je najnormalnije izdrzalo, drzim noge na jednom delu koji je farban, farba se nije skinula, pao sam sa skutera i tek se neznatno skinula farba mozda 2mm, kvalitet spreja je odlican, jedino na sta nije otparna je da se grebe nekim ostrim predmetom po njoj.

To ovako izgleda. Nije potreban nikakav prajmer.

]

Comment

Working...
                              X