BMW E30 i voda kod suvozaca!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vedran
    CBC Član
    • 26.12.2006
    • 39
    • Beograd-center

BMW E30 i voda kod suvozaca!

Kao sto naslov kaze imam problem sa ulaskom vode u kabinu...

Naime, bio sam pre neki dan na pranju,opere decko,u**** i na kraju mi kaze skroz ti je mokar pod kod suvozacevih nogu. Odem kuci i izvucem tu vodu usisivacem i kao ajde,u redu je. I sad je glavni problem sto ne mogu da otkrijem gde ta voda ulazi,a fala bogu ovih dana kisa ne staje i bas je mokar pod,deo ispod nogu i malo na tunelu. Citam po stranim forumima neke savete,posto vidim da je problem uobicajen,ali nije mi nista pomoglo. Napominjem da auto ima 2 vrata i da nemam siber....

Ako je neko imao slicnih problema,molio bih ga da podeli svoja iskustva....
  • Goran
    Moderator
    • 06.10.2004
    • 535
    • Vrbas

Ispod kedera soferke recimo ili neka rupa
    Originally posted by Dora
    Banovao me Goran
    Ako ne mozes da im objasnis, zbuni ih!

Comment

• Dren
      CBC Senator XXL
      • 24.08.2005
      • 1068
      • Sarajevo

Provjeri sve rubove limova gdje se inace "skuplja" lisce, prljavstina i sl... Tuda voda treba da odlazi, a ako je bas zacepljeno moze se desiti da se napravi bazencic tamo, pa da se preljeva... Kad vozis, cujes li neko "bućkanje" ispred suvozaca...? Ako cujes, to ti je bazencic... Mada ako me pamcenje sluzi, u tom slucaju bi najvise vode zavrsavalo u velikoj ladici ispred suvozaca...

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

Da nije truo tamo iza kosa blize stubu? Ili se zapusio ovdod u kanalu gde je ona resetkica i gde stoje brisaci.
        To date there has never been a faster car built for the public road and,
        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Kanarinac
          CBC Senator XXL
          • 08.10.2004
          • 2870
          • BG,Weedikovac

Otvori haubu i pozadi kod pozharnog zida treba da imash kao crevo neko koje sluzhi za odvod vode bash odatle gde su brisachi i sl.Nalazi se 10cm ulevo od broja shasije.Znachi sreco koje visi iz pozharnog zida.Ischupaj ga i odnesi na neki kompresor poshto se tu obichno zadrzhi lishce i sl.I prochachkaj tu rupu gde se ubacuje crevo. 99% je to u pitanju.

I love my

Comment

• vedran
            CBC Član
            • 26.12.2006
            • 39
            • Beograd-center

Nema nikakve vode u kaseti ni oko nje. A nije ni truo nigde. Proveravao sam te rupe da skontam gde izlazi voda. Sipam litar vode u onu resetku plasticnu kod brisaca (sa suvozaceve strane) i voda izlazi negde iza prednjeg tocka sa suvozaceve strane, isto i kad sipam sa vozaceve strane… To crevo na pozarnom zidu sam skidao,cisto je. A i rupa na koju se kaci je koliko vidim ok,kaplje kroz nju…. Znaci stvarno vec postaje iritirajuce,niko da skontam…. Ako otkrijem nesto javicu, u medjuvremenu ideje su i dalje dobrodosle…

Comment

• spike
              CBC Član
              • 31.10.2007
              • 24
              • beograd

I ja imam isti problem...ajde ako otkrijes sta je bilo, javi...ja sam sve probao i bas mi curi voda...

Cim padne kisa kod suvozaca je bazen

Comment

• uglavnom.bezopasni
                - 42 -
                • 03.02.2005
                • 2235
                • Novi Sad

Skini akumulator pa pogledaj ispod držača za akumulator kakvo je stanje sa limarijom i čepovima za žice, a druga stvar je da je zapušen napred izlaz za vodu, ali onda obično bude i u kaseti... (na mojoj bivšoj 316-ki je to bio problem)
                Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                11.04. 0:12 #2
                Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• vedran
                  CBC Član
                  • 26.12.2006
                  • 39
                  • Beograd-center

Ma kontam da cu najbolje da vidim ako skinem lepo tepih tu oko suvozaca,da uzmem neku sajlu tanju i da prodzaram te rupe ako ih ima tu negde,mozda ce negde da se pojavi drugi kraj... Nego je problem sto je vreme katastrofa pa nemam gde, sve mokro... Ali cim nesto saznam javljam!

Comment

• Kanarinac
                    CBC Senator XXL
                    • 08.10.2004
                    • 2870
                    • BG,Weedikovac

Pazi vrlo lako da je negde krenuo da truli mator je jbg.Jesi proveravao pod?Shoferka ne dihtuje dobro pa mozhda ulazi negde?Jel imash shiber?Ne znam shta josh mozhe da bude...

I love my

Comment

• nemanja_vr6
                      CBC Član
                      • 27.09.2007
                      • 78
                      • beograd

Imao sam slican problem dok sam vozio kockicu. Voda je ulazila u resetku kod desnog brisaca. kad skines resetku u donjem levom uglu ima okrugla plastika lici na plasticnu zabicu. Meni je kroz nju ulazila voda i dva puta mi je crkao komp zbog toga. Tosam resio tako sto sam tu plastiku zalio silikonom sa spoljne strane. Posle toga nikad vise nije bilo vode ni na podu ni u kompu!!!
                      VW CLUB SRBIJA

Comment

• uglavnom.bezopasni
                        - 42 -
                        • 03.02.2005
                        • 2235
                        • Novi Sad

Ja sam imao BMW-a i sa šiberom i bez, imam dobro iskustvo sa svim vidovima curenja vode, samo mi je malo čudna činjenica da nema vode u kaseti. Može značiti da ulazi ispod zvučnika (dole ispred vrata, ispod kasete) a to znači da je truo k'o bundeva
                        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                        11.04. 0:12 #2
                        Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• vedran
                          CBC Član
                          • 26.12.2006
                          • 39
                          • Beograd-center

Uh,malo sam vas zapostavio,istekao mi net.
                          Nego...sve sam gledao i uradio sto ste mi predlozili pa sad cekam kisu jer mi se ne da da skidam patos i sve to. Neko je pomenuo da je truo negde...iskreno ne vidim ali ni ne verujem. To je sam primetio tek ove godine (auto imam 3 god.) jer su bili bas jaki pljuskovi. Bas nigde nije truo,tako da mi nema logike da bude bas tu...

Uglavnom,cekam kisu,pa cu ja javnem

P.S. Siber nemam!

Comment

• zux
                            CBC Senator XXL
                            • 10.05.2005
                            • 773
                            • Beograd-Filmski grad

hmmm nisam bas upucen u bmw-ova konstruktorska resenja na kockici, ali...
                            kakva je situacija sa ventilacionom kutijom???
                            gde se nalazi ventilator kabine isl., da ne prolazi voda negde oko tih ventilacionih kanala

npr. neki modeli starijih opela imaju probleme sa vodom u kabini
                            u delu ispod sofersajbne i brisaca su napravljeni odvodi za vodu koja se tu nakupi, ali se pored tih odvoda u tom delu nalazi i ventilator kabine i ulaz vazduha ventilacione kutije
                            izmedju lima i plasticnog ventilacionog dela se nalazi dihtung koji se vremenom deformise i izgubi zaptivna svojstva tako da voda izzmedju lima i ventilacione kutije prolazi u kabinu, uglavnom se sliva sa unutrasnje strane pozarnog zida (ispod izolacije i itisona, tako da se cesto ne moze ni primetiti

evo slicice kako to izgleda na opelu, ne znam kakva je situacija kod bmw-a, mozda ti pomogne

)

Comment

• Kanarinac
                              CBC Senator XXL
                              • 08.10.2004
                              • 2870
                              • BG,Weedikovac

Mislim da imam reshenje za tebe

Ispod shoferke skroz desno na koshevima (i levo i desno) imash rupice gde isto odlazi voda.Znachi ako imash onu plastiku ispod nje.Potrazhi te rupe i ako nadjesh prodzaraj nekom sajlom,zhicom ili chime vec.

I love my

Comment

Working...
                              X