Prepravka zadnjih svetala

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NpN
    CBC Veteran
    • 09.10.2007
    • 168
    • Novi Sad

Prepravka zadnjih svetala

...I tako ja resio da iscimam i ta zadnja svetla, posto sam prednja vec sredio...
    Ni sam ne znam po koji put pisem ovo: auto je ceo beo, i sve ide u belo..." te sam ofarbao u belo i zadnja svetla.
    E, sad bih ja malo to standardno osvetljenje da promenim, doduse, davno nije standardno, ali da ne duzim o tome.
    Poenta je da vadim te sijalice i stavljam led diode za signalizaciju nazad.

Posto je unutra sve vec uradjeno sa ledarama i neonkama, i napred, red je da sredim i nazad. Ako neko zeli da vidi na sta to ustvari lici, postovacu slike, ako neko hoce. Nebitno to, sada sam ja nesto u dilemi oko izgleda zadnje signalizacije.

Prvo pozicija: Resio sam da to ide u "X" sa sedamnaest led dioda levo, takodje 17 desno. Normalno, isto. Svaki "deo" signalizacije je visok 5cm, a sirok 9, sem pozicije koja zbog iksa ide u 5.
    Ledare su u water clear kucistu, 5mm. Razmak izmedju ledara 5mm.

Pozicija bi trebalo da izgleda ovako:

\

Levo je verzija sa 9 ledara, a desno sa 17, odlucio sam se za 17, lepse izgleda.

Drugo, zmigavci: Imam dve varijante, kao sto se vidi u obliku strelica, interesuje me sta vam je lepse. Meni je sa dve strelice, mislim da ce tako i ici, ali ako neko ima neki predlog kako bi to moglo drugacije, neka slobodno prica. To izgleda ovako:

To je oblik. Ovo dole je da vidite velicinu u odnosu na tastaturu, cisto da imate u glavi o cemu se radi.

Gore x je crveno, zmigavci su amber, ne vidi se bas najsjajnije na slikama.

To je otprilike to. Rikverc svetlo ne znam kako cu, ali kontao sam sa obe strane, naravno, po deset ledara, 2x5. Mislim da za rikverc je to najprikladnije, i nema potrebe za devijacijama.

E, stop svetlo ne znam kako cu, takodje. Ako neko ima neki predlog, neka se javi. Samo da nije u dva reda po 10. Na raspolaganju imam 44 led diode, znaci po 22 na strani. Ideja za neki oblik, ima neko?

Zadnje svetlo [ili se kaze zadnji far?] je kao sto vec pomenuh, beo, i izgleda ovako. Ono crveno [odvaljeno parce] je boja ispod, koju su epohalno otkrili u perionici, kompresorom. Sad moram da farbam o5, no, nema veze.

Modeli:

Auto je kadet limuzina.
    Sve moje ideje su podlozne izmeni, samo neka se nadje neka bolja i neko resenje.

To je otprilike to, znaci, ideje za stop svetlo, eventualno i rikverc] i ako neko ima nesto da predlozi, tu sam.

Hvala na paznji i prijatno vece
  • NpN
    CBC Veteran
    • 09.10.2007
    • 168
    • Novi Sad

Zar niko nista?

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Divim se naporu koji ulazes... Dopada mi se varijanta sa >> simbolom za migavce, ukoliko stavis => izgledace kao da zelis da te neko pretekne.
      Za stopaljke moze i X, ali ja bih radije krug kao O.
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• HotDog
        CBC Senator XXL
        • 06.05.2005
        • 965
        • BSG 75 (011)

ako možeš razmisli da ti strelice migavaca "trče" dok su uključeni.

Comment

• NpN
          CBC Veteran
          • 09.10.2007
          • 168
          • Novi Sad

Originally posted by prolupator
          Divim se naporu koji ulazes... Dopada mi se varijanta sa >> simbolom za migavce, ukoliko stavis => izgledace kao da zelis da te neko pretekne.
          Za stopaljke moze i X, ali ja bih radije krug kao O.
          Ne znam za x na stop, posto ide x i na poziciju. Mozda dva x-a po 9 ledara? Krug mi se nikako nece uklopiti, jer nesto kontam sve je sa ostrim ivicama, pa gde krug da stavim. Inace za zmigavce je >> odluceno.

Originally posted by HotDog
          ako možeš razmisli da ti strelice migavaca "trče" dok su uključeni.
          Mislis da ne trepce nego da trci? Pa ne znam, nije problem, ali je preterano cimanje zbog struje koje vuku ledare. Aj videcu malo da se pozabavim time.

Jos predloga?

Comment

• HotDog
            CBC Senator XXL
            • 06.05.2005
            • 965
            • BSG 75 (011)

aha, bas tako, da ne bude pauza - obe odjednom, pauza, obe odjednom, nego pauza-prva-druga, pauza-prva druga

Comment

• NpN
              CBC Veteran
              • 09.10.2007
              • 168
              • Novi Sad

Pa sto ne rece odmah... Ja skontao na chaser foru da trci, a ne jedan-drugi...

I tako ja sinoc narucih integralce za chaser efekat.
              kontam da stavim chaser i na stop, od centra da se siri na dve strane...
              To sa jedna-druga sam mogao i od prirucnih komponenti, no nema veze, vec narucih. U ponedeljak ocekujem posiljku, pa u utorak cete videti kako to izgleda.

A do tada slobodno komentarisite, sta ste se stisli?

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

Bilo bi dobro da ugradis i trece stop svetlo, da pise STOP, da blinkaju slova, da trce kad potpuno zaustavis auto. Kad se kreces a tako nesto treperi, zna da bude iritirajuce pa onaj iza pridje da vidi sta je to ... i pljas ...
                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• NpN
                  CBC Veteran
                  • 09.10.2007
                  • 168
                  • Novi Sad

Originally posted by prolupator
                  Bilo bi dobro da ugradis i trece stop svetlo, da pise STOP, da blinkaju slova, da trce kad potpuno zaustavis auto. Kad se kreces a tako nesto treperi, zna da bude iritirajuce pa onaj iza pridje da vidi sta je to ... i pljas ...
                  imam trece, gore iznad zadjeg stakla, 56 ledara, i to je to.

Nego, ja docekao delove, evo prvi vid kako sam ja to zamislio, uradio sam jednu strelicu, veceras cu i drugu, pa cemo videti.
                  Malo je smanjena frekvencija chasera, snimao sam mobilnim, pa da bi se videlo kako-tako, cekam da mi vrate aparat, ali ne verujem ni da cu se sa njim usreciti. =]

i tako... jel ce valjati ovo?

Sto nece embed da radi?

Comment

• NpN
                    CBC Veteran
                    • 09.10.2007
                    • 168
                    • Novi Sad

Evo druge varijante sa dve strelice. Iskreno, nisam odusevljen. nekako mi se sa daljine ne vidi da je strelica, ili se ja tripujem. Ovako izgleda profi, ali sa daljine se bas ne raspoznaje strelica.

EDIT: Da vidite kako izgleda kada se nesto zbudzi na brzinu
                    Cimanje za medalju. =]

Inace ovo je slika moje ptice, malo je prljava, necu reci da nemam bolju sliku, nego ga ne perem pa ni nemam bolju
                    Mozda ga i operem ovih dana

Comment

• NpN
                      CBC Veteran
                      • 09.10.2007
                      • 168
                      • Novi Sad

Evo i treca varijanta sa faderom, znaci zadrska sa 220uF, malo sporije se gase, i nekako mi lepse izgleda.

Ne znam sta da radim, idem malo da izluftiram glavu, pa cu da napravim samo leva-desna strelica, da vidimo kako izgleda, sa i bez fadera.

Slobodno komentarisite.

P.S. Nije mi trenutno tu aparat, pa je sve fotkano i snimano mobilnim, sry za kvalitet.

Ae. =]

Comment

• NpN
                        CBC Veteran
                        • 09.10.2007
                        • 168
                        • Novi Sad

Evo i cetvrte, vaseg prvog predloga. prva-druga-prva.... Nekako mi se jos i cini najbolje.

P.S. Ima li zivih na forumu? =]

Comment

• zola_
                          CBC Senator XXL
                          • 24.06.2006
                          • 319
                          • Novi Beograd

svidja mi se ova treca varijanta, a i dobra je muzika u pozadini na trecem a bogami i na cetvrtom

Comment

• BOOST
                            Founder - Admin od Začetka
                            • 29.09.2004
                            • 8726
                            • Gislaved//Sweden
                            • SAAB 9000 AERO R; SA

4 varijanta, kao skolski autobusi kod mene

One prve 3 su konfuzne!!!
                            Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                            move your mind

Comment

• NpN
                              CBC Veteran
                              • 09.10.2007
                              • 168
                              • Novi Sad

Evo, malo da ozivimo temu... Imao sam puno posla pa nisam stigao da odradim ovo, ali evo krecem... Nadam se da cu zavrsiti za nedelju dana, ima dosta posla.

Ovako stoje stvari. Stopovi su iseceni , istopljeni i izlomljeni... Sada ima mesta da se radi.
                              Nego, izbusio sam rupe za poziciju, danas mi je slava, pa necu nista raditi, samo crtati i mozgati. A mozgam za stop svetlo, oko oblika. Imam tri predloga, slike ispod:

To mi je palo na pamet, hocu da bude jednostavno, bez mnogo filozofije, ali i lepo
                              Oni sivi kruzici na dnu je rikverc svetlo =]

Ovo je izbusen far:

Prekosutra, kada zavrsim sa svim busenjem, nosim ih na peskiranje i na farbanje, pa da krenem da postavljam ledare.
                              Slike ugradjenih farova cu postaviti u posebnoj temi, cisto da vidite sta sam sve prepravljao, nista bitno, sat, i svo ostalo osvetljenje unutra i napolje, neonke unutra [bele, naravno] bele pozicije i tako... Samo mi fali xenon napred pa kada me zaustave kerovi i pitaju za komplet sijalica, ja im samo kazem " a sta ce mi " Zezam se, ali u principu je tako.

Predlozi, komentari?

Comment

Working...
                              X