Providno staklo fara

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Boki GTI
    CBC Senator XXL
    • 16.08.2007
    • 505
    • Beograd - Vozdovac

Providno staklo fara

Posto NemanjaVR6 nije u mogucnosti trnutno da postavi temu;
    Pitanje bi bilo sledece: " cuo je da negde neko radi providna stakla za farove, da li neko zna nesto vise o tome HVALA!!!!!!!!!

(u njegovo ime)
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

mislis sociva sa mehanizmom fokusiranja.
    pa rade manje vise sve poznatije fabrike aftermarket delova, pogledaj u katalog (ima i online cesto) za tvoj konkretan model auta.

kod novijih auta obicno je pokrivka fara (to providno) od plastike, a nesto redje od stakla (koliko sam primetio zagledanjem).
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• Boki GTI
      CBC Senator XXL
      • 16.08.2007
      • 505
      • Beograd - Vozdovac

Ne matori, sociva su drugo a drugo je staklo, samo pr. (kao na BMW E36, sto moze da se menja staklo kad se razbije). E on je mislio tu varijantu za njegov pasat B4 da odradi.
      Btw. znaci sa njegovog fara da se skine staklo postojece, a stavi ili staklo ili plastika bas,bas providna.

Comment

• Probisvet
        CBC Senator XXL
        • 07.06.2005
        • 423
        • FRANCUSKA

Verovatno misli na stakla, ako se tako moze reci nove generacije, to je u stvari jedna vrsta polikarbonatne plastike.
        Moze se zameniti na primer kod moje Daevo nubire su zamenljiva, za ostale modele ne znam.

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

znaci sa njegovog fara da se skine staklo postojece, a stavi ili staklo ili plastika bas,bas providna
          ne razumem sta zelite.
          imate klasican far gde je staklo opticki element fokusiranja.
          tako sam razumeo.

i sad zelite da napravite projekcioni sistem, sa providnom zastitom staklenom ili plasticnom.

za to vam treba ono sto sam naveo, optika za fokusiranje.

ne mozete mesati, klasicni sistem sa projekcionim sistemom.

ako na obican far sa inace posebno oblikovanim sarama na staklu , stavite providnu zastitu, dobicete ocajno svetlo koje se rasprsava na sve strane.
          niti ce osvetljavati put, a usput ce zaslepljivati sve ostale, pa i samoga sebe na kisi/ magli/ snegu.

ne kapiram bas sta je cilj.

ako je samo zamena polomljenog stakla na postojecem faru, dovoljno je promeniti staklo ali to mora biti isti tip, ista sara, za bas taj auto.

ne moze obicna zastita da vrsi usmeravanje svetla.

u klasicnom faru jedina optika raspodele svetal je bas to staklo ispred sijalice.
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• Probisvet
            CBC Senator XXL
            • 07.06.2005
            • 423
            • FRANCUSKA

Ako mislis da postojeca stakla zamenis sa polikarbonantnom plastikom to neces moci naci nigde. sw.brik je vec objasnio zasto.

Comment

• nemanja_vr6
              CBC Član
              • 27.09.2007
              • 78
              • beograd

Hvala momci na pomoci bili ste u pravu! Skinuo sam staklo sa fara i kad sam ga ukljucio pojavila se mrlja od svetlisti
              VW CLUB SRBIJA

Comment

Working...
              X