Reparacija soferke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Djole
    CBC Član
    • 24.03.2005
    • 88
    • Beograd

Reparacija soferke

Vozim juce autoputem kad odjednom CAK! Kamencic udario u vetrobran. OK, nije prvi put. Medjutim stanem posle desetak minuta i imam sta da vidim - ispred suvozaca u duzini od nekih 20ak cm linija na staklu. Napuklo. Elem kamencic je udario nekih 2 cm od ivice krova i pod prstom se oseca da nedostaje parcence stakla, a linija ide na dole. Linija je cista i ne grana se. Naprsnuce se oseca sa spoljne strane, a sa unutrasnje ne. Staklo bi trebalo da je troslojno (Saint Gobain Securit) tako da pretpostavljam da je naprs'o samo prvi sloj.
    Da li neko ima iskustva sa reparacijom stakla i kakva? Auto je Vectra A.
    Znam da je bolje novo, ali sam vec menjao sofersajbnu pre 2 godine i ne daju mi se opet pare za istu stvar.
    Ako ta reparacija vredi cemu, kao sto tvrde u servisima, pre cu se odluciti za to. Ali bih voleo da cujem iskustva iz prve ruke ako neko ima...

Poruku izmenio: Honda
  • Miodrag
    CBC Veteran
    • 31.08.2007
    • 184
    • Sremska Mitrovica

rekao bih da tu nema pomoci,... mislim da se reparacija radi samo kada je naprsnuce do 1cm cak je i to previse... ali mozda su nesto i smislili do sada. Ja sam pre dve godine radio reparaciju, naprsnuce krucnog oblika je bilo manje od pola cm, reparaciju sam uradio pola saata nakon udarca i drzalo je do prve zime sve ok i tada se odatle rasirila linija preko celog stakla i sada vozim tako dok ne rikne total...
    U servisu su mi rekli da je vazno reparaciju uraditi sto pre nakon udarca...

Comment

• jevtic
      CBC Senator XXL
      • 26.11.2006
      • 729
      • beograd

nema reparacije. samo zamena.
      ex - fabia 1.9 tdi
      golf 2.0 tfsi

Comment

• mirdza
        CBC Senator XXL
        • 14.03.2005
        • 2437
        • Katowice (PL) / Banja Luka
        • AGP / W126

Repracija se radi pri "mjehuricima" (kad se razlijepe dva sloja) i pri naprslinama do max. 2-3cm, ali cak ni tada (majstori koji drze do sebe) ne daju nikakvu garanciju. Najcesce ni ne pokusavaju da krpe...
        Vidjao sam primjere krpljenja >10cm pukotina i ne samo sto su se vidjele, nego su brzo nastavljale da se sire.
        Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Miodrag
          CBC Veteran
          • 31.08.2007
          • 184
          • Sremska Mitrovica

i definitivno se ne isplati raditi reparaciju! ako je sitna tackica onda nece smetati nicemu, ali ako je sitna,... cim je veca em ne moze da se reparira da se ne vidi em ti niko nista ne garantuje... meni je i dan danas zao sto sam radio reparaciju, ali svaka skola se placa... maltene sam mogao zameniti soferku za te novce sto cu svakako morati uraditi...

Comment

• no risk - no fun
            CBC Član
            • 14.09.2007
            • 14
            • BiH, Bijeljina

ja sam radio reparaciju stakla i to linija od 10-tak cm, dali su mi godinu dana garanciju i jos drzi (god i pol) i valjda ce jos izdrzati tako da sam zadovoljan. cijena je bila oko 25 eura. a za tacke su cijene 15 eura. po meni se isplati. linija se jedva primijeti (ali se ipak primijeti).
            p.s. linija mi je krenula od tackice koja je stajala duze od pola god mozda i jos vise, takvog sam ga kupio. tako da se sto brze rjesavajte tih tackica ako ih nema puno. isplati se..
            sve zavisi gdje se uradi, ima mnogo fushera na ovom svijetu. i naravno nista bez garancije ne radite

Comment

• bruyoni
              CBC Član
              • 28.09.2006
              • 53
              • NS

Reparacija soferke. Gde u NS?

Elem upravo me na autoputu atakovao kamen, raspalio u soferku po sred srede, da ju je neko ciljao ne bi tako pogodio. Naravno posledica kontakta je malo naprsla soferka. Naprsla je tako da od mesta kontakta stene i stakla, koje je precnika 5mm, prostiru dve (svaka na jednu stranu) horizontalne naprsline duzine 2.5 do 3 cm. Odmah sam oterao prvo u Glass Service a potom u Novus gde mi rekose "uuu ne moze. Da je samo kratercic onda moze a zbog one dve pukotine ne moze!" a citao sam po nekim drugim temama da su ljudima sredjivali i pukotine od 10-ak cm ali u drugim gradovima pa me interesuje ako neko zna jos kog majstora koji se time bavi u NS i okolini da sto pre oteram da sredi to.

Hvala

Comment

• jevtic
                CBC Senator XXL
                • 26.11.2006
                • 729
                • beograd

ne nože to da se sredi. čak i da središ to ti ne bi trajalo duže od dve nedelje.

u svakom slučaju ako si dovoljno rešio da pokušaš to da opraviš sigurno ćeš naći nekog ko će to da uradi ali ako dva renomirana servisa nisu htela da ti urade zapitaj se zašto.

nažalost ne možeš proći jeftinije.
                ex - fabia 1.9 tdi
                golf 2.0 tfsi

Comment

• branko23
                  CBC Član
                  • 15.12.2007
                  • 43
                  • SMEDEREVSKA PALANKA
                  • bmw e87 120d

a moze li se srediti ogrebotina(jedva je nokat oseti) nastala tako sto mi spao brisac pa onaj plasticni deo)na znam kako je uspeo kad je od plastike) napravio polukruznu liniju

Comment

• neshaoct
                    Banovan
                    • 18.08.2007
                    • 1754
                    • Beograd, Rakovica

...pozovi ih, i pitaj....nece ti oni nista

http://www.portal-srbija.com/index.php? ... &Itemid=40

Comment

• Eon
                      Moderator
                      • 10.03.2005
                      • 4225
                      • Beograd-NBG-44
                      • Superb 2.0 4x4 DSG

Originally posted by branko23
                      a moze li se srediti ogrebotina(jedva je nokat oseti) nastala tako sto mi spao brisac pa onaj plasticni deo)na znam kako je uspeo kad je od plastike) napravio polukruznu liniju
                      Moze, ali nekada ostane vidljivo, takve stvari izbegavaju!
                      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...
                      X