Da li treba poliranje?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • xxx1
    CBC Član
    • 17.12.2007
    • 93
    • Batajnica

Da li treba poliranje?

U subotu dobijam kola nazad od majstora, radio sam na njima limariju i farbariju komplet celog auta, ekstra je ispalo, u komori radjeno itd, itd... Sad me interesuje jedna stvar, ja se unapred izvinjavam ako se ponavlja tema, al mislim da na nesto slicno nisam naisao: ja i majstor krenuli u neku pricu oko poliranja i ja ga pitam sad kad zavrsis, nakon koliko vremena cu trebati da ga ispoliram, a on kaze ja radim i to, sad ako oces pred zimu ja mogu da ti ga ispoliram sa pastom koja sadrzi silikon da bi ti lak bio zasticen u zimskom periodu od rizle i soli, pa se onda taj naneseni sloj skida kad prodje zima ( tako nesto ), i onda se nanosi sloj obicne paste bez sadrzaja silikona. I kaze mi covek cenu 70 evra. Ja iskreno mislim da je to zveketanje po usima, pa me sad interesuje da li i kako bih ja to mogao da odradim, i da li se to stvarno radi pred zimu sa tom pastom sto sadrzi silikon i kako se taj sloj uopste skida kad prodje zima i da nije on to mene mozda baronisao, posto sam u zadnjih mesec dana otkako mi se radi auto izgubio mnogo zivaca, poverenje u majstore i naravno izgubio sam mnogo para. Hvala unapred!
    Akceleracioni momenat je kad okine varnica pa se zapali corba pa klip krene da zalece na dole
  • neshaoct
    Banovan
    • 18.08.2007
    • 1754
    • Beograd, Rakovica

...klasicno poliranje celog auta je oko 50 evra....ako ti on trazi 70 evra za tu neku zastitnu pastu, to nije mnogo...

Comment

• BaneT
      CBC Senator XXL
      • 09.12.2005
      • 562
      • Beograd

kvalitetne paste za poliranje nemaju silikon. U principu ne vidim što bi ga polirao mašinski sem ako nema baš dosta prašine, jer ni jedna komora nije savršena.ooooooooopssssssss sad sam video da si napisao da pitaš posle koliko vremena bi trebao da ga poliraš...to je relativno, da li je auto garažiran ili ne, koja je u boja u pitanju, da li je metalik ili ne, kako ga pereš i sl.

Comment

• xxx1
        CBC Član
        • 17.12.2007
        • 93
        • Batajnica

E da, u pitanju je opel kadett - 'suza' sa troje vrata, 85.godiste prva serija, osnovni paket opreme. Boja je dvokomponentna akrilna, nisam siguran koji je proizvodjac u pitanju, ferari crvena.
        Akceleracioni momenat je kad okine varnica pa se zapali corba pa klip krene da zalece na dole

Comment

• Type_R
          CBC Senator XXL
          • 26.05.2007
          • 900
          • Valjevo

98% farbara polira auto sledeci dan kada izadje iz komore, kod mene u Va je to uracunato u cenu farbanja a ako se to radi naknadno kod drugog majstora kosta 100-150eur a sadrzi:
          - rucno matiranje vodenom 2000
          - masinsko sundjerom 3000 i vodom
          - masinsko gruba pasta
          - masinsko fina pasta
          - i na kraju mleko sa voskom

obicno poliranje mlekom kosta oko 20eur, a poliranje gruba, fina i mleko oko 50 eur......
          3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• xxx1
            CBC Član
            • 17.12.2007
            • 93
            • Batajnica

Bio sam danas kod njega, polirace mi on sutra i uracunato je u cenu. Nego sad ako nije problem da se nadovezem, da li vosak stiti lak zimi i da li je preporucljivo da se auto voskira pred zimu?

Comment

• Type_R
              CBC Senator XXL
              • 26.05.2007
              • 900
              • Valjevo

Pa stiti i zimi i leti, obicno si i voskira pred zimu i posle zime.....
              3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• iwcham1979
                CBC Senator XXL
                • 17.07.2007
                • 741
                • Nis
                • Seat Altea 2.0Tdi

Da ne otvaram novu temu! Perem auto u perionici gde ne koriste sundjer, ma koliko auto prljav bio. Naprskaju auto nekim belim sredstvom iz pistolja, predju vodom, i to je to. Takodje me interesuje da li vredi to sto oni zovu "voskiranje" Nakon ove procedure, dam jos 200 din da isto iz pistolja auto naprskaju nekom providnom tekucinom, i onda odma isperu vodom. Jel vredi ovo nesto ili je zajebancija po sredi?

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Pazi, voskiranje po perionicama i nije nesto posebno, ali verovatno da ostavlja neki tanak film, bar do sledeceg pranja!!!
                  Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• little
                    CBC Senator XXL
                    • 04.10.2004
                    • 912
                    • BGD
                    • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Originally posted by iwcham1979
                    Naprskaju auto nekim belim sredstvom iz pistolja, predju vodom, i to je to
                    to je sredstvo za bezkontaktno pranje..
                    "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• iwcham1979
                      CBC Senator XXL
                      • 17.07.2007
                      • 741
                      • Nis
                      • Seat Altea 2.0Tdi

Oki, a zanima me sta mislite o Sonax mleku za poliranje. Mozete da prdlozite i nesto drugo, ako je bolje i ako se istom lakocom nanosi i skida. Video sam u Tempu pre neki dan Turtlewax mleko, ali smrdelo na neki naftalin, i nisam hteo da experimentisem kad ne znam?

Comment

• little
                        CBC Senator XXL
                        • 04.10.2004
                        • 912
                        • BGD
                        • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Sonax je oki, mada bih ti pre preporucila njihovu pastu za poliranje nego mleko.

Mada, zasto sada poliras automobil?

Mozda bi bilo dobro da sacekas da se zavrsi zima, pa tek onda da poliras.
                        Ako zelis da zastitis boju i lak kupi neko sredstvo na bazi teflona..

Od polir pasti i voskova preporucujem meguiars. Radnja im je na Tosinom bunaru
                        "zensko si brate"

Comment

• -Vedran-
                          CBC Senator XXL
                          • 03.10.2004
                          • 3255
                          • Beograd

Vidi je mala sto je upucena...
                          Svaka cast!
                          Power of dreams !!!

Comment

• iwcham1979
                            CBC Senator XXL
                            • 17.07.2007
                            • 741
                            • Nis
                            • Seat Altea 2.0Tdi

Hvala malecka. Ne pada mi napamet sad da poliram, ali cisto da znam. Ajd nesto dobro za unutrasnjost. Al da se ne sija onako djiberski i da ne navlaci prasinu. Kad je matori jednom prilikom terao Golfa na pranje, mislio sam da Cd nece da radi vise, a kozni volan se tako caklio ko da je auto presao 300k km

Comment

• little
                              CBC Senator XXL
                              • 04.10.2004
                              • 912
                              • BGD
                              • Lancia Ypsilon 1.2 8V

ih da se ne sija

Sredstva za ciscenje unutrasnjosti su, uglavnom, napravljena na bazi silikona. Zato se povrsine koje su premazane sjaje.
                              Ne shvatam kako je neko mogao da ti namaze volan jer se, osim sto uzasno izgleda, i kliza.
                              Dakle, NE mazati volan silikonskim mlekom ili bilo kakvim drugim srestvom na bazi silikona (sprejevi, maramice, sundjeri, krpice...)

Ne mogu da ti, u ovom trenutu, preporucim neko odredjeno sredstvo, ali ako natrcim na nesto zanimljivo cuces

@honda
                              sta reci, ucila od najboljih
                              "zensko si brate"

Comment

Working...
                              X