Trenutno radim masku za moj auto od poliestera.Napravio sam kalup sve sredjeno premazano,ali mi je poliester mnogo tanak pa me interesuje da li za deblji sloj trebam da premazem samo smolom ili da stavim poliestersko platno pa onda da premazem sa smolom.Ili nesta drugo...
Rad sa poliesterom
Collapse
X
-
-
Po nekom pravilu bi trebalo da ide tri sloja vlakana i smole. Ne znam koju si smolu upotrebljavao,dal ima elastina u njoj,jesi pre toga stavljao odvajac pa zelkot i koja si vlakna koristio. prvo se nanose vlakna 150ke,utapkavas dobro sa smolom da bi dobio oblik i ubio vazduh pa posle stavljas u dva navrata vlakna debljine 300 i tim dobijas pravi proizvod,crvst i elastican. Ako si tim putem radio nema brige a ako ne dodavaj prvo vlakna pa nanosi smole dok ne dodjes do zeljene debljine. kod nekih maski nema potrebe za puno slojeva dok kod nekih da,zavisi sve od oblika i velicine. Napomena za kalup da ga ne bi ostetio pri odvajanju proizvoda. Kalup mora biti deblji i jaci od samog proizvoda pa ako ti je i on tanak dodaj i na njega jer ces prilikom vadjenja ostetiti i jedno i drugo.
-
-
U jednom broju Tuning Stayling-a radili su navlaku za stop svetla.Pre nego sto su stavljali platno i smolu stop svetla su oblepili sa papirnom trakom pa sam i ja takodje masku oblepio sa papirnom trakom i nisam stavljao odvajac.Nisam siguran koju sam smolu i platno koristio samo sam kupio poliester set i uz pomoc njaga radio tj. koristio sam materijal koji se nalazi u njemu.Ajde ako ti nije tesko napisi mi koji materijali trebaju da se koriste,gde se kupuju i koji je odnos smole i katalizatora i da li je obavezna upotreba ubrzivaca posto ga u poliester setu nisam dobio..Unapred hvala.
Comment
-
Comment