VW Käfer mit Porsche motor
Collapse
X
-
i ja imam bubu,ali ne sa porscheovim motorom..obicna buba 1200j,doduse bez skoljke,jer planiram da pravim neka cuda od nje.mozda klasican buggy,a mozda i........ne znam,jos cu da razmislim.ali za porscheov motor bas i ne znam
Brz si kol'ko imas kesha...
-
-
Uh, uh. Pod uslovom da dođeš do Porše motora, recimo 3.6 pošto je danas najzastupljeniji, cena jeŠteta je što malo ljudi ceni ovakve automobile i gleda na vlasnike sa potcenjivanjem. Nešto u fazonu ko nema keša budži krša. Ja sam raskinuo sa devojkom kad je počela da kenja nešto kad sam hteo da kupim onog crvenog Fiat-a, što je stajao u Ruzveltovoj pre par godina.
Comment
-
-
Koliko sam ja skontao u Bubu teško da može da stane 3,6 motor.
Uglavnom se ubacuju četvorocilindrični Porsche motori 2,0, 2,4 i 2,7 (bušeni 2,4). Ili se friziraju Bubini 1,6 i 1,8 - 2,0 (bušeni 1,6). Sve su to motori s kraja 60-th i početka 70-ih. Čista klasika, sirova snaga, karburatori, nema elektronike, nema zaj...ncije,...
Viđao sam (na Netu) i Bube sa G2-G3 GTI motorom ili recimo Subaru boxer motorom, ali to već mislim da je skrnavljenje klasike.
Inače Porsche-i iz 50-ih i 60-ih imaju (skoro) istu kompletnu mehaniku kao i Buba. Naravno prilagođeno većoj snazi, brzinama,... Sve "paše šraf na šraf". Ipak je to isti čovek projektovao.
Žutu Bubu na tom mestu sam video negde u januaru 2004. kada sam kao vojnik tumarao Bg-om. Bila je parkirana, skontao sam Porše felne, ali su joj diskovi bili prilično zarđali, jeste bio sneg, so,... ali milim da je duže vreme stajala.
Ako se dobro sećam ona sa gornje slike ima oko 110 ks i ide oko 200 km/h. Prodavana je u Nemačkoj za 8 - 9000 e.VW über alles.
Comment
-
-
U NS je 90tih postojao neki buba hibrid kabriolet da ga tako nazovem. Izgledalo je kao da je uzet zadnji kraj porsea 911 i stavljen bubin prednji kraj i naravno ofarbano u neku pink ili ljubicastu metalik boju. Da li mozda neko zna nesto o toj cudnoj spravi?
I ja sam pre nekoliko godina video doticnu zutu bubu u beogradu, nemam pojma gde ali su me dojmile porseove felne i diskovi, cini mi se da i imala i neke sportske retrovizore. Bio sam u prolazu i nisam je detaljnije zagledao...*** ********************** ***
*** gf AL QK \=-Q XES1 ***
Comment
-
-
Originally posted by biliKoliko sam ja ukapirao u Bubu teško da može da stane 3,6 motor.
Uglavnom se ubacuju četvorocilindrični Porsche motori 2,0, 2,4 i 2,7 (bušeni 2,4). Ili se friziraju Bubini 1,6 i 1,8 - 2,0 (bušeni 1,6).
Tu je najjaci bio motor od bese 2,1l sa ubrizgavanjem i 112ks sto je em u startu jako em dobra osnova za dalje budzenje...
Isao je valjda u Caravelle Carat...Transaxle u krvi...
"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana
Comment
-
-
U bubu mogu da idu vazduhom hladjeni VW Type IV motori iz Transportera i Karavela. Ti motori su obično 2000 ccm, ali ima razbušenih varijanti i na 3L
Takve bube mogu da dostignu i do 300KS
Evo jedne u izvedbi Remmele Tuning:
http://rapidshare.com/files/90924801/re ... D.pdf.htmlPanonski Mornar
ALMERA 1.5S Tekna
Comment
-
-
U NS je 90tih postojao neki buba hibrid kabriolet da ga tako nazovem. Izgledalo je kao da je uzet zadnji kraj porsea 911 i stavljen bubin prednji kraj i naravno ofarbano u neku pink ili ljubicastu metalik boju. Da li mozda neko zna nesto o toj cudnoj spravi?
Ako se dobro secam idu lako i motori iz karavele, T3...
BTW, više sam za varijantu normalnog izgleda bube i dorađenim motorom (i ostalom mehanikom). Baš nešto kao sa početka priče. Tuning - da, styling - ne. Ili kako bi stajlingaši rekli "old school".VW über alles.
Comment
-
-
Zuta Buba je stajala u Resavskoj, kod bolnickog kruga. U auto je ulozeno preko 10000 evra + gomila svog rada i vrhunski je odradjena, ali se spolja sem felni sa Carrere i kljesta mnogo toga i ne vidi sto su vlasnici i zeleli. Navodno su je prodavali za 20+k evra. Decko koji je vozio je dolazio kod mene u zgradu dok je izlazio sa mojom komsinicom. Auto je radio njegov cale koji je velemajstor mehanike i imali su izvanrednog ljubicastog Minija. Njegov cale je malo tezi lik i sve svoje uzasno precenjuje, mada ima jako pedantan i ispravan pristup kada radi kola. Auto je posle dosta stajao i vise ga ne vidjam. Super je isao, imao zdrav zvuk, vesanje mu je bilo kompletno preradjeno. Ne znam tacno koji Porshe-ov motor je imao unutra, ali je po prici i onome sto sam video kada mu je davao malo vise gasa bilo nesto vrlo ozbiljno u pitanju. Tuning na svetskom nivou, nista ono "stap-kanap sistem"...Sjajan auto.
Comment
-
-
Ajde da malo osvezimo temu, ja sam imao t2 hipi kombi sa vazdusarom 2.0, isao je kao metak a mislim da taj motor moze da se napasuje u bubu bez problema pa ko voli nek izvoli, ima tih motora dosta a za bubu su vise nego dovoljno jaki!
Comment
-
-
Originally posted by starac vujadinZuta Buba je stajala u Resavskoj, kod bolnickog kruga. U auto je ulozeno preko 10000 evra + gomila svog rada i vrhunski je odradjena, ali se spolja sem felni sa Carrere i kljesta mnogo toga i ne vidi sto su vlasnici i zeleli. Navodno su je prodavali za 20+k evra. Decko koji je vozio je dolazio kod mene u zgradu dok je izlazio sa mojom komsinicom. Auto je radio njegov cale koji je velemajstor mehanike i imali su izvanrednog ljubicastog Minija. Njegov cale je malo tezi lik i sve svoje uzasno precenjuje, mada ima jako pedantan i ispravan pristup kada radi kola. Auto je posle dosta stajao i vise ga ne vidjam. Super je isao, imao zdrav zvuk, vesanje mu je bilo kompletno preradjeno. Ne znam tacno koji Porshe-ov motor je imao unutra, ali je po prici i onome sto sam video kada mu je davao malo vise gasa bilo nesto vrlo ozbiljno u pitanju. Tuning na svetskom nivou, nista ono "stap-kanap sistem"...Sjajan auto.
tek sad videh ovu temu
da li je to ovaj auto?
Ako jeste, secam ga se sa izlozbi oldtimera od pre par god, dolazio je cesto u ns, lik je bio dosta aktivan u oldtimerima ali dugo nisam video, ni njega ni auto. Upoznao sam vlasnika i "senior" je bio malo zatvoren ali je rado pricao o autu, "juniora" nikad nisam upoznaoKoliko se secam, motor je bio 2.0 iz Transportera ali sa specijalnim klipovima, hladnjakom za ulje, 4 karba ( sa svake strane po dva ) ali su kocnice i felne i menjac bile Porscheove. Ne znam snagu ( zaboravio sam ) ali sam jednom video kad je dao gas, auto se bukvalno katapultirao, po mojoj proceni, to je negde 150+ ks jer bubi ne treba mnogo ona nije tezak auto ( 4 godine sam vozao 1200 J ). Secam se da je auto imao neko dobro ozvucenje... Ako se jos necega setim, javicu...
Comment
-
-
Da, to je ta koju sam spominjao.
Lično, ne sviđaju mi se neki detalji spolja, ali to je stvar ukusa.
Išao bih na German look. Znači spolja Buba (osim felni) iznutra Porsche, 100-120 KS sasvim dovoljno na Bubinu težinu za preko 200 km/h.
Sad, nekako uz German look se podrazumeva Super Buba (1303) kao na prvoj slici što sam postovao, a moja želja je standardna.VW über alles.
Comment
-
Comment