Pre neki dan na boji automobila ptimetio sam male tackice ,u pocetku sam mislio da ce se pranjem skinuti, ali i posle pranja su ostale i to ne samo po boji automobila vec i po staklima.Posto sam video da pranje ne pomaze kupio sam pastu za poliranje, ali ni to nije pomoglo.Ako je neko imao isti problem naka napise sta je u pitanju .Unapred hvala.
Problemi sa bojom automobila
Collapse
X
-
Ako su tackice vidljive i po staklu,pretpostavljam da je auto bio parkiran ispod nekog drveta koje je "suzilo",odnosno ispustalo onaj lepljivi biljni sok.
Najbolje je uzeti neko od sredstava,koji su specijalizovani bas za tu namenu.Ja sam recimo koristio Turtle Wax bug & tar remover i zadovoljan sam.Pogledaj link ispod da vidis kako izgleda boca.
-
-
kreni sa alkoholom koji ti je gore savetovan ali na delovima koji nisu vidljivi. Ako nema rezultata probaj sa nitrom ali uljnim. Ako ne prođe ni to onda probaj vodenu šmirglu 2000 ali na jako maloj površini. Čisto da vidiš koliko su tačkice "tvrde".
Comment
-
-
To je definitvno posledica parkiranja vozila ispod breze.Trebalo bi da je osećaj pod prstima hrapav i po malo lepljiv!Imao sam taj problem i koliko se sećam rešio sam ga sa alkoholom.Mislim, nisam se napio od muke, već sam sa njim tretirao lakirane površine na vozilu.Prvo sam obradio staklene površine, a kasnije kada sam video da stvar radi prešao sam na ostalo!
Ludeo sam i kada prodjem blizu putara kada obnavljaju horizontalnu signalizaciju jer se ona njihova boja u vidu malih belih tačkica lepi svuda, a teško se skida!Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
jedan decko je napisao na hrvatskom forumu da pomaze maslinovo ulje, mda deluje mi malo
imas i neku schleif pastu bash je za to ....ne znam gde ima da se kupi ali treba probati u auto sportu ili ...I'm not caucasian, I'm championship white
Comment
-
-
Re: Problemi sa bojom automobila
Originally posted by maksLjudi ne pomaze alkohol probao sam.Skida samo male tackice malo vece nema sanse.Sta sad???Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.
Comment
-
-
Comment