Situacija je sledeca.Imao sam udes, auto je u ovlascenom servisu nekih mesec dana i trebalo bi da bude gotov za dan, dva.Odem danas da ga pogledam , inace u pitanju je Fiat Bravo `98 god. .Menjana su krila i hauba i to je farbano ali sam primetio odmah i ako sam laik da nisu pogodili nijansu,vidi se cak i u lose osvetljenoj garazi.Zanima me kako je moguce da nisu pogodili nijansu u ovlascenom FIAT Servisu i koje su to price kao boja je matirala itd. i da ce sve biti ok kad se auto ispolira.,napominjem da je boja na autu fabricka SIVA METALIK D2 i mislim da nije matirala uopste.Koji je to farbar koji ofarba auto ,vidi razliku u nijansi i ostavi ga tako?Na koji nacin se odredjuje nijansa automobila prilikom farbanja,odokativnom metodom ili se radi kompjuterski?Sta predlazete?
Farbanje krila i haube,lose odredjena nijansa
Collapse
X
-
Ja kad sam imao bravu,zakacio sam branik pa sam ga farbao.Boja je bila teget i vidno je sijao branik u odnosu na auto,ali se nijansa izgubila kroz mesec-dva,jer mi auto stoji na ulici.Posto je bio letnji period mislim da je izbledeo od sunca,ali ipak je na kraju ispalo ok.Mislim da ne treba toliko da bines..
Comment
-
-
Re: Farbanje krila i haube,lose odredjena nijansa
Originally posted by matotalnoSituacija je sledeca.Imao sam udes, auto je u ovlascenom servisu nekih mesec dana i trebalo bi da bude gotov za dan, dva.Odem danas da ga pogledam , inace u pitanju je Fiat Bravo `98 god. .Menjana su krila i hauba i to je farbano ali sam primetio odmah i ako sam laik da nisu pogodili nijansu,vidi se cak i u lose osvetljenoj garazi.Zanima me kako je moguce da nisu pogodili nijansu u ovlascenom FIAT Servisu i koje su to price kao boja je matirala itd. i da ce sve biti ok kad se auto ispolira.,napominjem da je boja na autu fabricka SIVA METALIK D2 i mislim da nije matirala uopste.Koji je to farbar koji ofarba auto ,vidi razliku u nijansi i ostavi ga tako?Na koji nacin se odredjuje nijansa automobila prilikom farbanja,odokativnom metodom ili se radi kompjuterski?Sta predlazete?...technology is the only Replacement for Displacement.
Comment
-
-
fora je sto su oni iskoristili samo kataloski kod fiatov za boju u kojoj ti je auto, a obzirom da je auto star 9-10 godina ta boja je promenila nijansu sto je normalno, i tako da se u tome razlikuje...2008. Leon
"... ah V-TEC, all of the lag, none of the turbo, its like waiting for bad sex..."
Comment
-
-
Tako je....koliko god tebi izgledalo da ti auto nije matirao posle 10 godina matirao jeste i pokupio svu prljavstinu u boju koja se vuce 10god.
U ovlascenom farbaju po broju boje i to je verovatno to.
Ne moze nikako da ti ofarba u matiralu boju.
Sve ce se srediti za koji mesec...ispoliraj preostali deo auta a nova boja ce sama da legne posle par meseci.
Naravno ako nisu nesto drugo zaenbali, koristili pogresnu boju itd.To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Originally posted by M-powerNe moze nikako da ti ofarba u matiralu boju.
Sve ce se srediti za koji mesec...ispoliraj preostali deo auta a nova boja ce sama da legne posle par meseci.
Naravno ako nisu nesto drugo zaenbali, koristili pogresnu boju itd.
Takodje, taj problem oko stare i nove boje nije nepoznat, i zato postoje razna sredstva, korektori i sl. koji bas sluze da toj novoj boji ''dodaju'' koju godinu, i da je sto vise izjednace sa starom nijansom...
Comment
-
-
Originally posted by neshaoctS'obzirom da je covek rekao da se razlika vidi bez problema i pri slabijem svetlu...tesko da je to samo manja razlika u nijansi...
Ne sporim covekovo znanje ili vidjenje ali posto mi je brat autolakirer nagledao sam se upravo takvih varijanti gde je posle samo 2 meseca doslo do potpune promene u boji.To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
zašto onda kad se neki auto farba odnese se recimo poklopac rezervoara nekoj farbari oni ga nešto snimaju i daju ti boju koja ti odgovara?
ako farbu mešaju samo po boji automobila ne bi bilo potrebe da analiziraju čep već bi pročitali kod boje iz gepeka, zar ne?ex - fabia 1.9 tdi
golf 2.0 tfsi
Comment
-
-
boja se pravi po broju ali se posle po uzorku tonira na zeljenu nijansu. nije lako.ima raznih boja,raznih nijansi....ja farbam kola i znam koji je to problem. moza da bude problem u podlozi....ako boji treba podloga a nestavi se,dobija se totalno druga nijansa. ako se farba neka perla boja....sa svakim spricanjem se menja nijansa....sto vise puta se predje bojom ona je sve tamnija.
ako je auto u metalik boji,nesme da bude razlike. samo lak moze da matira ali to nemenja nijansu. ako je akril....onda ispoliraj malo deo koji nije farban i videces da li je dobra boja.
Comment
-
-
zemunac72 je jedini covek na ovoj temi koji zna kako se prave boje i kako se narucuju!
a ja sam drugi posle njega iz razloga sto pravim boje za automobile bas tu gde zemunac ide da ih pazari!
ako imate problema sa farbarima i nijansama mozete slobodno da se javite
obojici da vas edukujemo na pravi nacin!
Comment
-
Comment