Farbanje krila i haube,lose odredjena nijansa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • matotalno
    CBC Početnik
    • 22.12.2007
    • 9
    • Beograd

Bio sam danas u servisu , gledao auto sa ortakom , pozvao tog farbara i odgovorno lice da vidimo sta cemo .Farbar kaze da je farbao auto u fabricoj boji koja je zapisana na gepeku automobila i da je to ta boja,znaci moja je izbledela verovatno tokom vremena a razlika se vidi na mestu gde se spaja levo i desno krilo sa stubovima soferke,na spoju izmedju vrata i krila se ne vidi pa smo se dogovorili da odrade te stubove tj da se ne vidi prelaz.Pricao sam sa nekim ljudima , svi kazu da uglavnom nova boja vise sija od stare i da treba vremena da nova boja izgubi sjaj , nekih 6 meseci pa se onda polira i dolazi vremenom do izjednacavanja.Eto,nemam pojma ,nadam se da nisam pogresio , mislim koje drugo resenje imam ako je farban u fabrickoj boji i to kako kazu Fiat-ovim bojama.Sutra nadam se da ce biti sve gotovom i da cu konacno posle mesec dana koliko stoji u servisu dobiti svoj auto koji sam tek kupio a posle 3 dana udes,maler,ali bice sve ok,kazu sa novim delovima bolji nego pre
    Jel radi neko farbanje na forumu i ako je iz BG-a moga bih da svratim ako je neko voljan cisto da baci pogled kad uzmem auto posto stvarno nisam strucnjak a opet ne znam nikoga ko se bavi tom profesijom.
    Hvala,
    Marko BGD

Comment

• zemunac72
      CBC Veteran
      • 08.12.2006
      • 154
      • zemun

farbar te pravi budalom ali tu nemozes nista posebno da uardis. svaka boja po broju ima vise kartica nijanse.....auto star 6 meseci ako ofarbas po broju boje....videce se razlika....ta prica da ce boja matirati....pusti to. boja MORA da se tonira po nekom uzorku [ poklopcu rezervoara,starom krilu,bilo kom delu sa starom bojom].nisi napisao koja je boja u pitanju pa nemogu bas puno da ti kazem....ali mogu da ti malo pojasnim kako se to radi ako boja iz nekog razloga nemoze da se potrefi idealno...ako farbas prednji kraj,haubu i krila, ivica vrata i pocetak stubova se uspricava sa novom bojom....postoje specijalne komponente koje se dodaju da bi se sve sjedinilo sa starom bojom.posle farbanja se poliraju vrata da bi se prelaz potpuno izgubio. e tad kad pogledas nemozes da vidis razliku jer farbani deo se nigde na ivicama ne granici sa starim. tada se nevidi razlika u nijansi. opet cu ponoviti,nije lako napraviti dobru boju,zato nemoj da zalis kad ides kod farbara i majstora za boje.ima puno farbara ali onih dobrih sa preporukom nema previse. ovaj forum ce ti pomoci da uvek nadjes majstora sa preporukom

Comment

• matotalno
        CBC Početnik
        • 22.12.2007
        • 9
        • Beograd

Radi se o tome da osiguranje placa popravku automobila i da imaju ugovor sa dosta servisa,ja sam odabrao ovlasceni servis, naravno to mi deluje najsigurnije ...Sto se tice tih prelaza stare i nove boje ,upravo to ce i uraditi tj napravice prelaz kod stubova i krila.Da li je to dovoljno?

Comment

• zemunac72
          CBC Veteran
          • 08.12.2006
          • 154
          • zemun

dovoljno je

Comment

Working...
          X