Plavo osvetljenje za GSi dig.tablu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Yugoman 023
    CBC Član
    • 12.11.2007
    • 10
    • Zrenjanin-Novi Sad

Plavo osvetljenje za GSi dig.tablu

Pozdrav, ljudi!
    Nabavio sam tablu iz Kadetta GSi, digitalnu, s namerom da je ugradim u Yuga. Ona standardno ima ono zuto/narandzasto osvetljenje, a ja bih voleo da bude osvetljena plavo. Ovako nesto:

Slika je, ako se ne varam, sa nekog nemackog sajta. Kako bih mogao to da izvedem? Probao sma da ubacim plave LED, ali dobio sma nesku nedefinisanu zelenkastu boju osvetljenja (fuj!), tako da verujem da nije caka u ubacivanju obojenih sijalica.
    Ista prica i sa "board computerom" od Astre F, tj.onim cudom koje pokazuje datum, vreme, spoljnju temperaturu i informacije za radio/CD.
    Ako neko zna (ili ima ideju) kako da ove stvarcice "zaplavim", voleo bih da je podeli sa mnom. Svaki savet je dobrodosao.
  • Nezki
    CBC Senator XXL
    • 04.01.2007
    • 409
    • Beograd

Ako se ne varam ima foliju koja je u boji i ona odredjuje boju. Eventualno da otvoris i da promenis foliju ili da se igras sa bojama, tj. nadji boju koja sa zutom daje plavu i eto resenja
    Opel Corsa C by Nezki

Comment

• spanjeli
      CBC Senator XXL
      • 17.09.2005
      • 532
      • Nis

Ako se ne varam ima foliju koja je u boji i ona odredjuje boju
      bas tako! unutra ima nalepljena folijica koja je u zelenoj boji,ako nju uspes da skines,resices problem posle lako...
      Originally posted by Sheta_Junior
      Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• Yugoman 023
        CBC Član
        • 12.11.2007
        • 10
        • Zrenjanin-Novi Sad

Hvala, ljudi! Samo jedna stvar: ako skinem zelenu foliju, znaci da ce mi boja osvetljenja zavisiti od boja sijalica (ili dioda) koje koristim za osvetljenje, ili moram da stavljam foliju u boji koju zelim? Da li se te folije kupuju gotove (gde?) ili se prave (kao?)?
        Sad, izvinite sto smaram, ali sta cu kad ne znam...

Comment

• Nezki
          CBC Senator XXL
          • 04.01.2007
          • 409
          • Beograd

E to nemam pojma. Kapiram mozda utice na rasipanje svetlosti, moraces da probas
          Opel Corsa C by Nezki

Comment

pa kad si vec nabavio TID displej razmisli sad o autoradiju koji gura i2c protokol za taj eksterni displej,pisano je o tome u opel klubu na forumu.Ima i dosta stranica na netu koje se bave prepravkama tih displeja u detalje.

Comment

• Yugoman 023
              CBC Član
              • 12.11.2007
              • 10
              • Zrenjanin-Novi Sad

Ak mislis na displej od Astre (koliko znam, na Kadettovu tablu se ne povezuje radio), ja sam planiro da ga ostavim da uvek pise datum, vreme i temperatura, a radio ipak da stavim neki Pioneer ili nesto tako... No, to je vec druga prica. S njim je sve ok, povezao sam na 12V sta treba i to radi , tako bih stavio i u kolima, a ove zice za radio jednostavnone bih iskoristio.
              Jedino je i za njega pitanje kao i za tablu-kako ga preraditi na plavo osvetljenje.

Comment

• driverGSI
                CBC Senator
                • 31.07.2007
                • 252
                • NISHCITY

jeste proslo dosta vremena ali moram da pitam kad me iteresuje
                Jugoman
                i sta si napravio sa tablom?
                ja sam mucio muku sa prokletom tablom pokusao sam sa svim sijalicama koje sam nasao,rasturao sam je 4-5 puta ali nisam primetio nikakvu foliju

Comment

Working...
                X