klizni sistem za suvozačevo sedište?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BaneT
    CBC Senator XXL
    • 09.12.2005
    • 562
    • Beograd

klizni sistem za suvozačevo sedište?

Drugar ima punta 2004 god. multijet koji je bio VAN pa mu ne radi sistem za pomeranje suvozačevog sedišta. Naime može sedište da se preklopi i da se rukom celo pogura napred. On hoće da kad povuče onu ručicu da lepo samo klizne napred (uz minimalnu gurku). Ja na svom punto I imam upravo ovo. Moj predlog je bio da ode na otpad pa da kupi šinu sa mehanizmom sa keca. Međutim nije isto... različita su rešenja potpuno.

Nego jel se neko zezao sa tim sedištima? U smislu jel ih skidao i video o čemu se tu radi? Kako reštiti ovaj problemčić? Možda i nemora ništa da se menja, već skine neki osigurač (sad već malo lupam al ajd...).

Sistem je prilično jednostavan.
    Na donjem delu ledjnog dela ima sajla (tvrdja žica) koja je povezana preko uške na ledjnom delu na polugu za dizanje kočnice na šini.
    Ona često puca što je i razlog što kada se obori naslon sedište ne oslobodi kočnicu na šini klizaču.
    Potrebno je skinuti ukrasnu plastiku sa unutrašnje strane sednog dela.
    4 šrafa + od kojih su 2 bočno, jedan sa zadnje i jedan sa prednje strane plastike
    Sajlica je debljine kao žica za CO2 varenje ali čelična.
    Nova se isavija na potrebnu dimenziju i ubaci u ušku a zatim kroz vodjice prema bravi.
    Postoji i mogućnost zamene takve žice sajlicom za kočnice bicikla
    kuglica se probaci kroz ušku na ledjnom delu a napred se napravi omča koju fiksiramo luster klemom (malo jačom)
    Sam sam nekoliko puta zvao radnje i redovno nije bilo u prodaji.
    Preostaje ili da se čeka nabavka ili snadje na gore pomenut način.

Comment

• BaneT
      CBC Senator XXL
      • 09.12.2005
      • 562
      • Beograd

zanči sedište ne mora da ide napolje?

Comment

• sisa ki
        CBC Član
        • 12.04.2006
        • 90
        • Kikinda

imam ja komplet sedista za 145,koja bi trebalo da odgovaraju puntovim rupama...mislim da je bilo negde na forumu...imam i prednja i zadnja u kompletu 150 eu....

Comment

Originally posted by Bane Telekom
          zanči sedište ne mora da ide napolje?
          Ne mora da se skida suvozačko sedište zbog popravke.
          Sve se radi sa vozačkog sedišta

Ako baš želiš da ih skineš, napred ima 2 imbus šrafa koja treba da odvrneš i to je to

Comment

• milannik
            CBC Senator XXL
            • 23.12.2004
            • 1455
            • Niš

Samo treba da se otkaci par zicica u dnu sedista, i da se smakne mebl na gore (kao majca )

Comment

• BaneT
              CBC Senator XXL
              • 09.12.2005
              • 562
              • Beograd

probaće. Hvala.

Comment

Working...
              X