cek cek, sta je problem, 17'' ??? vracas ga na 15'' ili sta? 02 je malo prljavija od 01 tj 01 ti je ona emajl bela ili ti sporet bela. 02 je malo ali samo malo za nijansu tamnija... felne na skijashevom saxu su recimo ta 02.
Fabricka dimenzija je 215/50/15 ali to je tesko naci i skupe su mnogo, tako da cu uzeti 205/60/15 koje su otprilike tu negde sa precnikom, a i najjeftinije su od 205 dimenzije i Tigar ih pravi.
uuu nemoj, balonjara samo takva. uvijace se opasno. mnogo losh profil, veruj mi vozio sam ih na B4. stavi 205/50 i neces se pokajati. dovoljno siroko a opet ne pretanko.
Vidis, nije ti losa preporuka. U odnosu na fabricku dimenziju to mi dodje samo 1cm manje u precniku, sto je 1,7% manje. Sa ovom "balonjarom" bih imao 3,1cm veci precnik iliti 5,2% vise.
Odoh da bacim pogled kakve su cene 205/50/15 dimenzije i ko od "nasih" ih pravi.
Otisao sam do Gorana i ostavio felne na peskiranje, farbanje u belu boju i plastificiranje. Cena je veoma povoljna, 13e po komadu sto izadje 52e za sve cetiri felne, dok je recimo Danko hteo da mi uzme 100e
Razmisljao sam o dimenziji guma i odlucio se za varijantu najpriblizniju fabrickoj dimenziji, a to je 205/55/R15. Razlika u odnosu na fabricku varijantu je +11mm sto je najpribliznije sto sam mogao da "ubodem". U slucaju 205/50/R15 varijante, razlika bi bila -10mm ali mi onda ostaje dosta praznog prostora izmedju gume i ruba sto mi se ne dopada.
Razmisljao sam i o Tigar Prima koje su oko 5100din/kom, ali sam se ipak odlucio za Nokian, deluju mi nekako kvalitetnije, mada videcemo kako ce se pokazati.
Eto toliko za sada, a felne bi trebalo da budu gotove u ponedeljak, eventualno u utorak ako budu trebale da se ispravljaju.
Eto. Kazem ja da je Goran pravi lik. Obavezno slicice da metes.
"Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
- Lousie Smith
Comment