Projector lights,angel eyes...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mitros
    CBC Član
    • 19.04.2005
    • 80
    • Banja Luka
    • Honda

Projector lights,angel eyes...

Da li je neko menjao standardne farove(H4 sijalice,"isarano"staklo),farovima sa projektorima?Negde sam cuo,da aftermarketski projektorski farovi,najcesce sluze samo za sminku,da,ustvari nije kvalitetno proracunato rasipanje i intenzitet svetla,tako da su manje efikasni od klasicnih.Nisam,bas,misljenja,da bi trebali biti losiji,naprotiv.Mozda se to odnosi na manje poznate proizvodjace?Iskustva,misljenja,procitani testovi....please?????Hvala!
    1991.civic 1.6i 16V
    2001.accord 2.0i 16V VTEC
  • mitros
    CBC Član
    • 19.04.2005
    • 80
    • Banja Luka
    • Honda

Ok,hvala,samo ne znam sta je ono 12000 k?Nije valjda cena farova u kunama?Kolko sam ja gledao,po netu,cene se krecu 300 - 400 eura?Inace,lep komad svedskog celika,nema sta...
    1991.civic 1.6i 16V
    2001.accord 2.0i 16V VTEC

Comment

• apoolon
      CBC Član
      • 02.02.2005
      • 32
      • sarajevo

12000kelvina....... k-kelvin ..... jedinica za jacinu svjetlosti

Comment

• @lix
        CBC Senator XXL
        • 17.12.2004
        • 875
        • Panchevo, Serbia; Moscow, Russia

Ovako:
        12000
        ako je kelvin u pitanju, onda je to temperatura boje svetlosti. Dnevna difuzna svetlost (oblacni dan) je 6500K i to je najbelija boja svetlosti. Sve preko toga odlazi u plavu (npr. 9500K boja suncanog dana na planini prekrivenoj snegom) pa onda u ljubicastu (11000K).
        Ako je u pitanju jedinica cd (candela- sveca) to je oznaka za jacinu svetlosti
        Poredjenja radi, sijalica od 100W (obicna, kucna) ima otprilike 100cd pa sad vi vidite koja je jednica u pitanju.

Pozdrav.
        Što više za što manje

Comment

• Uros Piperski
          CBC Senator XXL
          • 31.01.2005
          • 2978
          • Beograd

Kelvin je jedinica za temperaturu.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• @lix
            CBC Senator XXL
            • 17.12.2004
            • 875

Da, za temperaturu. Temperatura boje svetlosti je ona temperatura (u Kelvinima) koju bi trebalo da ima idealno crno telo da bi dalo svetlost identicnih k-ka kao i svetlost izvora ciju temperaturu boje imamo.
            Obicna, gore pomenuta sijalica od 100W ima temeraturu boje 2900K (otprilike je to temperatura vlakna wolframa u sijalici - ali ne i tacno jer wolfram nije idealno crno telo).
            E sad, lako je za izvore sa uzarenom niti (npr H4 temperatura je 3100-3300K pa je i belja). Ali sta je sa izvorima koje nemaju uzarenu nit? Npr. xenonska svetla (izvori sa elektricnim praznjenjem)?
            e zato se boja svetlsoti izrazava u K.

pozdrav
            Što više za što manje

Comment

• Uros Piperski
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2005
              • 2978
              • Beograd

Jasno, alix. Ja sam onaj odgovor uputio apoolonu koji je rekao da je kelvin jedinica za jacinu svetlosti. Kada sam pisao tvog posta nije bilo... Mada me buni razlika od 8 minuta izmedju postova

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• @lix
                CBC Senator XXL
                • 17.12.2004
                • 875

Pa i meni se to desavalo, ne znam sta je u pitanju. Negde internet sporije putuje ili sta?
                A da obavestimo moderatore ili da ne talasamo puno?

Pozdrav
                Što više za što manje

Comment

Working...
                X