Gume - iskustva, proizvodjaci ...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • M626
    CBC Senator
    • 12.01.2006
    • 200
    • Beograd, Konjarnik

Re: Gume - po ko zna koji put

P7 ako cena ne odskace mnogo od druge dve.
    Dunlop ili MIchelin...
    Dunlop imam takve u toj dimenziji, H index, nisu lose. Nisu bucne, dobro drze. Michelin je opet meksi, duze traje i nije toliko dobar po kisnom vremenu kao Dunlop.
    Ako si prosecan vozac i ne cepas auto do kraja onda ce ti bilo koja od ovih zavrsiti posao i to vise nego dobro.

Pozdrav
    Optimist and pessimist both end up dying. But they each use their lives in a completely different manner.

Comment

• mishio
      CBC Senator XXL
      • 29.05.2007
      • 1204

pa P7 ispada nekih 200din po komadu i jeftina od michelina i to michelin u H a p7 u V indeksu. Ma jasno mi je da bi mi bilo sta od toga vrsilo posao skroz jer auto se vozim normalno da tu neke zahtevnosti nema, cista da napravim dobar odnos cena/kvalitet, tako da najverovatnije pada odluka na P7 sem ako ne stegnem kais pa ipak uzmem alpin a3 zimske da ne uzimam za 3 meseca opet gume

Comment

• markofpi
        CBC Senator XXL
        • 27.07.2006
        • 1552
        • Bezanijska Kosa

Originally posted by M626
        P7 ako cena ne odskace mnogo od druge dve.
        Dunlop ili MIchelin...
        Dunlop imam takve u toj dimenziji, H index, nisu lose. Nisu bucne, dobro drze. Michelin je opet meksi, duze traje i nije toliko dobar po kisnom vremenu kao Dunlop.
        Ako si prosecan vozac i ne cepas auto do kraja onda ce ti bilo koja od ovih zavrsiti posao i to vise nego dobro.

Pozdrav
        Mozda je pitanje glupo ali kako znas da je Michelin meksi i da duze traje!?? Uvek me je zanimao generalni medjusobni odnos izmedju velikih proizvodjaca mada do sada nisam naisao na validne odgovore. Sto se tice Michelina kako da prepoznam da li je guma proizvedena u Fr i da li u Bg ima da se kupi Michelin sa odnosno sa tog podrucja!?

Comment

• Ivancho
          CBC Veteran
          • 11.02.2008
          • 199
          • Vracar - Zemun

Originally posted by markofpi
          Mozda je pitanje glupo ali kako znas da je Michelin meksi i da duze traje!?? Uvek me je zanimao generalni medjusobni odnos izmedju velikih proizvodjaca mada do sada nisam naisao na validne odgovore. Sto se tice Michelina kako da prepoznam da li je guma proizvedena u Fr i da li u Bg ima da se kupi Michelin sa odnosno sa tog podrucja!?
          Na svakoj gumi na boku ti pise Made in ***** , gde je guma proizvedena. Za tvoju dimenzija u principu michelinka stize iz italije, dok je recimo Dunlop iz nemacke. Moje neko iskustvo sa michelinom je drugacije. Tj guma jeste mekana , ali bas zato se brze trosi i krace traje. Pogotovo na tezim - jacim autobilima (ovo je poredjenje sa konurentima iz iste klase, da ne dodje do zabune.).

Nadam se da sa makar malo pomogao.

Poz

Comment

• markofpi
            CBC Senator XXL
            • 27.07.2006
            • 1552
            • Bezanijska Kosa

Vec sam ti u jednom postu spomenuo da cu u septembru da kupim dve nove letnje gume, a kako sada sa ovim autom nije sve jedno koju ces montirati na felnu na vreme pocinjem da se raspitujem. Kad si vec spomenuo Italiju, generalno kakav je kvalitet npr. Michelin-a iz Italije, a kakav iz Fr!?
            Mozes li nekako plasticno da objasnis koliko se brzo trose, ne verujem da je taj vremenski period toliko kratak jer onda Michelin ne bi bio isplativ. Godisnje se sa autom predje do 20 000km, skoro nikad se ne vozi zustro i ne koristi maksimum iz auta, uglavnom je gradska voznja u pitanju sa povremenim izlaskom na otvoren put (jednom mesecno, a preko leta nesto cesce). Ne zelim da stedim na gumi ali opet ne i da bespotrebno dajem vise novca. Zasto bas Michelin....pa prvo trenutno na autu imam te gume, drugo fabricki se ugradjuju na Lagunu, trece to je francuski brend pa kontam da su i pravljenje za udobnu voznju, a to je ono sto otprilike zelim. Znam da ne mogu pogresiti ako uzmem bilo koji brendiran pneumatik ali kako se oni ne menjaju cesto bicu uporan da u datom trenutku kupim ono najbolje po prihvatljivoj ceni za taj proizvod.

Comment

• markofpi
              CBC Senator XXL
              • 27.07.2006
              • 1552
              • Bezanijska Kosa

Ovih dana sam se trudio da malo vise vremena posvetim izboru guma tako da se spisak potencijalnih polako suzava!
              U drugi krug su prosli sledeci kandidati:

Bridgestone TURANZA ER300
              -za nju postoje svakakvi komentar (da li su oni negativni usko vezani sa neiskustvom i neznanjem doticnih vozaca ne znam) ali moje subjektivno misljenje da je guma vredna razmatranja.

Continental ContiPremiumContact
              - svidja mi se sara

Continental ContiPremiumContact2
              - deluje mi podjednako dobro i po suvom i po kisi zbog uzduznih kanala.

Dunlop SP SPORT 01
              - slicna sara kao kod ContiPremium Contact, a procitao sam reci hvale za nju.

GoodYear EXCELLENCE
              - naslednik hidragryp

Michelin PILOT EXALTO PE2

Michelin Pilot PRimacy Vs. Primacy HP!?? Znam da je Pilot Primacu starija guma ali im se dezeni potpuno razlikuju, a ne znam osim u tom vizuelnom u cemu je razlika u praksi!?

PIRELLI PZERO NERO
              -takodje zbog dezena sare.

Generalno koje gume vaze za udobnije, eventualna mana i sl. Nisam gledao cene ali ako npr. neka po ceni od gore navedenih mnogo odskaze ona otpada.

Comment

• nagata
                CBC Član
                • 26.12.2004
                • 74
                • Brace Jerkovic,Beograd

Ljudi, jel ima neko iskustva sa Pirelli P5000D gumama? U AP Sportu su 2100din za 185/60R14, mnogo mi to jeftino za Pirelli, a jos cudnije da kad ih guglas iskacu samo sajtovi iz jugoistocne Evrope, a na zvanicnom Pirelli sajtu ne postoje. Cenim pouzdane informacije.

Comment

• Gruja
                  CBC Senator XXL
                  • 09.02.2006
                  • 614
                  • Bgd
                  • Alfa 75 TS

Odlicna guma, pre svega kisna - bila kada se pojavila pre oko 150 000 godina...

Dobro, nije bas toliko, ali za taj model znam vec vise od 10 godina, sto ce reci proveri ti lepo na njima pre svega datum proizvodnje
                  Pa ako ih to vec u startu ne diskvalifikuje, lako cemo o njenim kvalitetima..
                  Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• aivan
                    CBC Senator
                    • 28.02.2006
                    • 247
                    • Bograd, Mirijevo

Originally posted by nagata
                    Ljudi, jel ima neko iskustva sa Pirelli P5000D gumama? U AP Sportu su 2100din za 185/60R14, mnogo mi to jeftino za Pirelli, a jos cudnije da kad ih guglas iskacu samo sajtovi iz jugoistocne Evrope, a na zvanicnom Pirelli sajtu ne postoje. Cenim pouzdane informacije.
                    Pripazi malo, jednom prilikom zamalo da kupim Vredestein po ludo jeftinoj ceni, samo je zackoljica bila da na zvanicnom sajtu nisam mogao taj model da nadjem, a onda se prodavac izlanuo da je guma odlicna, prave je Rusi .. ... pobego sam glavom bez obzira, i kupio Tigar Siguru ...
                    Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• gti16v
                      CBC Senator XXL
                      • 05.08.2007
                      • 343
                      • BGD
                      • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Originally posted by nagata
                      Pre mozda 2 godine su ap spotu (na sajtu) nudili isti taj model gume samo 195/50 15, isto po nekoj smesnoj ceni, kad sam ih zvao rekli su da nemaju, pa sam onda porucio preko neta, e onda su oni mene kontaktirali i pitao sam ih za datum proizvodnje, gume su bile stare nekih 4-5 godina pa sam odustao. Verovatno je i sad ista fora

Comment

• Darth Malak
                        CBC Senator
                        • 26.05.2008
                        • 207
                        • Beograd

ajde savet , polako skupljam pare za zimske gume i to sve 4 , trenutno imam bridgestone letnje 195/55/15 dosle uz auto ( nov) presle 15000 km, e sad nesto do 5000-6000 po gumi rsd ali ne vise , mozda malo .
                        gledao sam razne utiske sa foruma ali i dalje ne znam sta bi ... mozda alpine 2 ili 3 ili neke toyo ??? ajde preporuka

Comment

• subicd
                          CBC Senator XXL
                          • 20.06.2008
                          • 463
                          • Novi Sad

Pirelli u toj dimenziji po redovnoj ceni je oko 50e, tako da je ovo garant matoro, ja ne bih ni pokusavao da saznam sta je u pitanju. Inace po meni sve te Pirelli sa puno nula se nisu bas dobro pokazale, bolje gledaj neke P6 ili tako nesto, ako hoces bas Pirelli. Ili ako ti treba jeftinija a solidna Pirelli AquaMile.

Comment

• nagata
                            CBC Član
                            • 26.12.2004
                            • 74
                            • Brace Jerkovic,Beograd

Blagodarim gospodo na kvalitetinim savetima, spasli ste me mozganja i brige.

Comment

• subicd
                              CBC Senator XXL
                              • 20.06.2008
                              • 463
                              • Novi Sad

Pogledaj i Fuldu Ecocontrol nije lsoa guma, a cena u tvojoj dimenziji je malo vise od 4000din.

Comment

• markofpi
                                CBC Senator XXL
                                • 27.07.2006
                                • 1552
                                • Bezanijska Kosa

Sta mislite o ovom sajtu: http://www.internet-prodaja-guma.com/

Vredi li pazariti na ovaj nacin, kakve su cene i sl.!??

Comment

Working...
                                X