Crko akumulator ili nesto drugo?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ludidzora
    CBC Senator XXL
    • 09.01.2012
    • 310
    • Banatsko Veliko Selo
    • Fiesta 200 iz mesta!

E ovako, bice da je crk'o amburator... ide kod cigani u marinijum...

Posle punjena od nekih 18 h, izmerim napon i ima preko 13.5 V, reko evo ga, ima jos taj da vergla. Da bi po stavljnju u kola i pokusaja verglanja, nije mogao zglavno da zavergla neko klasika kao i kad je prazan accu, imao svega 10.5 V. Znaci crko konj. Jedino da nesto na kolima vuce toliku struju da ga isprazni za tako vreme, ali to je nemoguce posto bi se u tom slucaju, da ga ovako isprazni, topili kablovi, zar ne?

Comment

• ludidzora
      CBC Senator XXL
      • 09.01.2012
      • 310
      • Banatsko Veliko Selo
      • Fiesta 200 iz mesta!

Jos nesto bitno, ovaj punjac sto sam nabavio, tek sad sam primetio da ima 6 V na klemama bez akumulatora. Posto je i za 6 i za 12 V, otvorio sam ga i posto je to vec buzeno i prespojeno direktno, ali dobro je, ima 2 izvoda iz trafa, na jedom je 12 V ~ na drugom 6 V ~, ovaj od 12 V je vezan na grec da bi sa greca na klemama bilo nekih 6,5 V. On je uspeo da dopuni akumulator do citavih 13.5 ali odma po skidanju klema napon na akumulatoru spustio na 10.5 V. To sad kad sam ga drugi put stavio na punjac. Sta kazete za ovo? Da probam sa drugim punjacem?

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Originally posted by ludidzora View Post
        ... posto je to vec buzeno i prespojeno direktno, ali dobro je... odma po skidanju klema napon na akumulatoru spustio na 10.5 V. Da probam sa drugim punjacem?
        E, sada je to skarabudženo! I, nije svejedno.

Probaj sa drugim punjačem. Ako nisi dokrajčio accu.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Jos nesto bitno, ovaj punjac sto sam nabavio, tek sad sam primetio da ima 6 V na klemama bez akumulatora. Posto je i za 6 i za 12 V, otvorio sam ga i posto je to vec buzeno i prespojeno direktno, ali dobro je, ima 2 izvoda iz trafa, na jedom je 12 V ~ na drugom 6 V ~, ovaj od 12 V je vezan na grec da bi sa greca na klemama bilo nekih 6,5 V. On je uspeo da dopuni akumulator do citavih 13.5 ali odma po skidanju klema napon na akumulatoru spustio na 10.5 V. To sad kad sam ga drugi put stavio na punjac. Sta kazete za ovo? Da probam sa drugim punjacem?

To je normalno za jeftinije punjače pokazuje pola napona punjenja.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ludidzora
            CBC Senator XXL
            • 09.01.2012
            • 310
            • Banatsko Veliko Selo
            • Fiesta 200 iz mesta!

E vako, nisam uspeo naci drugi punjac, verujem da ga je punio ok, da nije ispraznio bi ga jos vise, jer napon na accu i punjacu teze da se izjednace. Verovatno se napon na punjacu podiga pri protoku vece struje, kada sam prikljucio accu na njega. No nije toliko ni bitno, upravo sam uzeo nov...

Comment

• stevak
              CBC Senator XXL
              • 31.05.2009
              • 1215
              • Zemun
              • Saab 9000 cs 2.0T

No nije toliko ni bitno, upravo sam uzeo nov...
              E ybga...a taman smo se uneli u problematiku
              ex SAABotražitelj

Comment

• ludidzora
                CBC Senator XXL
                • 09.01.2012
                • 310
                • Banatsko Veliko Selo
                • Fiesta 200 iz mesta!

He, he... Moze i da nastavimo... Recimo da sa drugim punjacem uspem da napunim accu... Ne daj boze... ovaj stari drzi 10.5 V a novi ima 12.6 V, isto Black Horse. Jel treba za ovaj novi neki setup ili ga samo turim i teram, i koliko bi sad morao da ima kad je upaljen, ne bi smeo ispod 14 ?

Comment

• zoranbg
                  CBC Senator XXL
                  • 23.03.2005
                  • 4098
                  • Rooster's Hill , Beog
                  • Grande Punto 1.2

ako ne ides nigde,nema potrebe da nov stavljas veceras. stavi kad budes hteo negde da krenes,bar 20 km sa njim da napravis.
                  oko 14V je OK. u sustini ne beri brigu,vozi i ako je bilo samo do akumulatora.neces imati problema i to je to.
                  sto se tice punjenja akumulatora imam i ja kucni Iskrin punjac.
                  ali pre 2 god imao sam Blek Hors koji je isto tako ispustio dusu u garanciji. i ja odneo mislio sam da ce da mi zamene,a pre toga sam ga ja punio ali bezuspesno (isprazni se preko dana sam).
                  ali oni su ga napunili njihovim nekim profi punjacem,koji menja struju i napon po proceduri dok puni. i vratili mi,i radio je celu zimu i leto ko nov.ali je sledece zime riknuo. pa sam nabavio drugi.
                  Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• ludidzora
                    CBC Senator XXL
                    • 09.01.2012
                    • 310
                    • Banatsko Veliko Selo
                    • Fiesta 200 iz mesta!

Cisto da proverim napon punjenja da budem miran, mada je do sad bilo OK... Novi accu sam stavio u kola jos ispred prodavnice gde sam ga kupio, posto sam i ja cuo da bi valjalo da malo auto radi kad se stavi. Dosao do sela, nekih 15 km, ali je bilo dosta stajanja u mestu, cirkus na putu, tako da je auto radio preko 40 min. a svako jutro idem na posao (pa i sutra ako ne padne jos snega, ovde kod nas je haos sa putevima), kola u garazi, pa mislim da nema smisla da ga svako vece vadim i svako jutro vracam...

Comment

• gorky
                      CBC Senator XXL
                      • 08.06.2007
                      • 860
                      • Vojvodina,Kikinda

naravno da ne treba da ga vadis iz auta da bi ga sacuvao,napon punjenja za taj akumulator je 13,8-14,2V,sa upaljenim svetlima...napon od 10,5 V na starom akumulatoru ukazuje na to da je celija u kratkom spoju najverovatnije ,tako da bez obzira na punjac ne bi uspeo da ga vratis u funkciju,u svakom slucaju dobro je da si kupio novi akumulator,jedino se nisi usrecio sa odabirom proizvodjaca,za istu ili ne znatno vecu kolicinu para se moze uzeti neuporedivo kvalitetniji akumulator...

Comment

• ludidzora
                        CBC Senator XXL
                        • 09.01.2012
                        • 310
                        • Banatsko Veliko Selo
                        • Fiesta 200 iz mesta!

Naravno da ga necu svaki dan skidati/stavljati... Sto se tice proizvodjaca, zadovoljan sam bio do sada, isti takav, 55ah me je sluzio do sada nesto malo oreko 4 god. a potpuno isti i u drugim kolima, stojadin, evo pune 3 god. bez problema, za te pare, 5200 din. je odlican. Ovde u Ki. sledece sto je bilo je Baner za 7200-7500, Bosch isto tako, Exide za 8500 i vise, i neki sklj nemam pojma koji sve, uglavnom ispod 7000 nije bilo. I kad u obzir uzmem da sam pre neki dan za gume dao 30000, bas i nisam imao za neki skuplji accu. Da izgura garantni rok bez problema, meni dosta...

Comment

• gorky
                          CBC Senator XXL
                          • 08.06.2007
                          • 860
                          • Vojvodina,Kikinda

u svakom slucaju to je ok,jedino sto sam ja mislio na ono sto dobijes za istu kolicinu para,recimo power max jaca struja hladnog starta 30meseci garancije negde oko 5500dinara,exide 36 meseci garancije je negde 6500,da ne kazem vesna starter ili cak tesla manje od 5000,a 30 meseci garancije...jedino sto kazes u kikindi cele 3 fele akumulatora pa biraj,coru ili goru,a akumulator kad ti treba,treba sad a ne sutra...sljakace valjda i ovaj

Comment

• agw
                            CBC Veteran
                            • 20.04.2008
                            • 125
                            • Novi Sad

Ne bi trebalo da se puni na vise od 13,7-13,8V

Comment

• gorky
                              CBC Senator XXL
                              • 08.06.2007
                              • 860
                              • Vojvodina,Kikinda

ovo sto je agw napisao apsolutno ne stoji,ukoliko je mislio na punjenje akumulatora na vozilu,stoga ako nesto ne znate ili mislite,nemojte iznositi kao tvrdnju,13,8V je minimum,po fabrickim specifikacijama uglavnom svih proizvodjaca akumulatora,sa upaljenim potrosacima, govorim o punjenju alternatora na vozilu...sto se tice punjenja akumulatora na punjacu,tu je vec malo slozenija stvar,struja punjenja zavisi i od vrste baterije i od stanja same baterije,ali to je vec druga tema i ne bih da pisem elaborat na tu temu...

Comment

• alexk
                                CBC Veteran
                                • 15.09.2006
                                • 116
                                • BGD

gorky

Comment

Working...
                                X