Da li mi neko moze reci koliko klima opterecuje sam motor i koliko to utice na potrosnju i vozne karakteristike???
Auto klima - ukljucena,iskljucena
Collapse
X
-
Moram da kazem da se na 1.9 JTD skoro ne oseca. Mene je u Mondeu 2.0 TDDi izuzetno nervirala razlika sa i bez klime. To je islo do te mere da sam na Ibarskoj, kad je neko rizicnije preticanje, gasio klimu. Izgleda da CR motori dosta bolje podnose to opterecenje jer covek koji je vozio Mondeo TDCi nije imao neke vece primedbe.Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
Comment
-
-
Ne znam da li to ima veze da li je CR ili ne. Verovatno ima neke veze, ali je pitanje koliko, posto ja na 1.9D ne osecam klimu uopste (i pored malo konja). Jedina razlika koju primetim je kada stojim u leru i ukljucim klimu pa se neznatno promeni zvuk motora. Potrosnja mi je sa klimom u gradskoj voznji veca skoro 1l.
Comment
-
-
Sto se tice Mondea TDCI 130 konja, na najvisim temperaturama i pri jacem dodavanju gasa, oseti se rad klima uredjaja, ali ne mnogo. Potrosnja je povecana u proseku oko pola litre. Kod Vectre 2.0 DTI, razlika je vec jaca pri visim temperaturama, a i potrosnja se povecava do skoro litar. Kod A3 1.6 benzinac od 105 konja, razlika ume da bude u snazi stvarno velika, dok je potrosnja uzasno veca!Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
ja razliku ne osecam
e sad, sto je motor manje snage, vise se i oseca, ali treba znati da iole savremen motorni kompjuter privremeno gasi kompresor pri punom gasu, tako da onda kad je najpotrebnije imas punu snagu."dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"
Comment
-
-
Oseti se bogme i na JTD kad kreneš da pretičeš ili uzbrdo, odnosno kad zatreba dosta gasa, ali nije strašno. U normalnoj vožnji se uopšte ne oseti.
Čak i potrošnju nešto malo zezne na otvorenom putu, da čak i kad nije mnogo toplo, više volim da pustim klimu na najmanje i vozim sa zatvorenim prozorima u potpunoj tišini i slušam tiho muziku.
Verujem da se na malom benzincu itekako oseti.Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.
Comment
-
-
Doduse, nisam imao priliku da ga isprobam na otvorenom sa klimom, videcemo sta ce biti kada temperature odu na 30+.
Nidzo, tvoj je 80 KS, tako da to njemu verovatno teze pada.Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
Comment
-
-
Kod mene na Lancia-i se skoro ne oseca da radi klima, pogotovu na otvorenom auto ide isto i sa klimom i bez nje jer kada se krene u preticanje racunar iskljuci klimu i koristi puni potencijal motora, dok na Peugeotu i ako ima 15KW vise on gubi snagu pri radu klime i nedodaje snagu pri naglom dodavanju gasa.[/code]
Comment
-
Comment