"Curi"klima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sacramento
    CBC Član
    • 03.06.2008
    • 10
    • Oslo

"Curi"klima

Imam Audi A6 1,9 TDI, 98. godiste koji sam kupio privatno pre 15-tak dana i zadnjih 5-6 dana mi "curi" klima(moguće da je curila i pre,ali sam primetio nedavno) na autu toliko mnogo da kad ga ostavim na parkingu već nakon 10 minuta bude lokva vode ispod njega,čak kad se sagnem vidim kako kaplje odozdo i to dosta,inače hladenje je vise nego dobro,hladi kao luda.

Hladnjak nije sigurno jer je nivo antifriza isti znaci ostaje da je moguće da je samo klima u pitanju.

E sad kad otvorim haubu,ako neko pozna audi ili je i kod drugih auta klima tj.cevi klime na istom mestu,akumulator kod Audia A6 stoji gore na sredini ispod sofersajbe,do njega imaju dva ventila na cevima(dvoje cevi) od klime jedan ventil se da odsarafit jer ima navoj,drugi je teze otsarafiti kao da je nabijen,e sad podignem haubu nakon recimo pola sata voznje ugasim auto izadem van i kad pridem tim cevima čujem lagano pistanje kod tog ventila koji je nabijen i niz njega se sleva tekucina(inače zasarafljen je do kraja tj.nabijen)mada se ne sleva bas toliko da bude tolika lokva ispod auta,znaci da jos negde ima gde se sleva.

E sad posto se priznajem ne razumem u to,da pitam da li je to normalno da toliko tekucine izbacuje ispod auta,i da li je normalno da na jednom od ta dva ventila izlazi tekucina.

Ako nije normalno kako rešiti problem.

Hvala svima unapred na pomoći,sugestijama i predlozima.
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Dobrodoshao na Cannonball forum, na pravom si mestu

"Isprati" link dole i predstavi se ljudima na forumu, reda i obichaja radi...

BTW. Te "lokve" ispod auta ne treba da te zastrashuju, sve dok se pojavljuju samo kad je na autu ukljuchena klima, ili ako se kapljanje nastavi i do nekoliko minuta nakon shto je motor/kompresor klime iskljuchen. To je od kondenzacije i nije nishta strashno u pitanju. To da ti klima, kako kazhesh, "hladi kao luda" je dovoljan znak da je sve sa njom u redu i da nishta tu ne treba da se popravlja.

Pozz
    http://www.bmw.tv

Comment

• gt nebojsa
      CBC Senator XXL
      • 11.05.2007
      • 348
      • Preljina,Cacak

Prestize me overspeed,ulete dok sam kucao,al' da ne bude da sam dzaba kucao:
      Normalno je da se stvara kondenzat vode dok radi klima.Mora da kaplje na tlo.E,sad koliko je normalna kolicina,ne znam,nisam merio...
      A da je iz hladnjaka,ne bi bila voda,bar se nadam da je G12 u sistemu.
      Ako si mislio na "hladnjak" klime ,opet ne bi bila voda,a i sa tolikim curenjem,brzo bi ostao bez gasa...
      Toyota Čačak

Comment

• Car
        CBC Senator XXL
        • 07.07.2005
        • 900
        • Beograd

Naravno da je normalno da imas lokvu vode ispod, hladjenjem (oduzimanjem toplote) vazduha iz kabine imas kondenzaciju vode iz istog, tj. vodena para prelazi u tecno stanje, a ta voda se onda odvodi van kabine. Sta mislis kako drugacije klima koja hladi smanjuje vlaznost vazduha?

Ako je sve ispravno i treba poprilicno da kaplje. Kao sto i kucni split sistemi izbace maltene litar na sat vremena.

Comment

• sacramento
          CBC Član
          • 03.06.2008
          • 10
          • Oslo

Hvala na dobrodoslici i svima na odgovorima.

Znam da se stvara kondenzacija,ali me je zabrinulo to sto toliko vode bude ispod auta u razmeri kao da prolijes 1-2 litre vode na beton pa reko odakle tolika voda(tekucina)celo vreme iscuri litar,dva i jos nastavlja da kaplje,reko da nije prosvirala.

Drugo ja imam i Citroen Berlingo 2007 godiste ima A/C i skoro nikad nikakve vode nema ispod auta,i ako ima bude u razmeri deci,dva i to ne uvek samo ponekad,nekad samo par kapi nekad nista,dok na audiu ima ispod vode ko da se neko kupao ispod njega)

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Audi je u tom poredjenju bolji, leti treba i po 10tak litara vode da se kondenzuje na dan.

više vode znači da je više toplote oduzeto iz kabine vozila.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• boki1982
              Banovan
              • 16.03.2008
              • 273
              • Beograd
              • Fiat stilo JTD

na betonu kad se pravi fleka 0,3l izgleda kao 1L

Comment