Kvalitet hlacenja klima uracaja.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sistem33
    CBC Član
    • 21.06.2008
    • 55
    • Beograd

Kvalitet hlacenja klima uracaja.

Otisao bi kod majstora za punjenje klime, ali nebi to radio ako bas bas nije potrebno. Imam iskustvo da majstori koji rade oko klime vrlo cesto mogu da odrade nesto sto i nije potrebno samo da bi uzeli pare, pa i da zeznu stvar.

Kod fiat bravo , kada stavite na low , ukljucite klimu i ventilator na 4, koliko je potrebno da vam ohladi auto?

Ja na 33-34 stepena moram da drzim na low i ventilator na 4 da bi u autu bilo podnosljivo za voznju ( duvanje u telo i noge ), ali kada stavim ruku osetim da je vazduh hladan, nije leden.. Ali nije ni mlak ili topa.
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD Facelife (2005)
  • neshaoct
    Banovan
    • 18.08.2007
    • 1754
    • Beograd, Rakovica

...ne znam kako to tacno funkcionise na Bravu, ali zasto stalno drzis na Low... ?
    Jel' ima tu i nekih drugih podeoka ?

Upaliti vent. na 4 je ok u pocetku...ali bi posle tog pocetnog perioda trebalo da mozes da smanjis na 2...i da tako drzis, bez potrebe da opet pojacavas brzinu uduvavanja hladnog vazduha u kabinu.

Pogledaj :

I uopste, vidi sta ima na :

Comment

• sistem33
      CBC Član
      • 21.06.2008
      • 55
      • Beograd

Pa low je hladno, tako bi trebalo da duva max. hladan vazduh.

On ima automatsku klimu, i da podesim npr. 24 stepena... Ali ja ne mogu da ohladim auto na 20 stepeni, pa da povecam na 24... Kao sto sam gore i napisao .
      Alfa Romeo 166 2.4 JTD Facelife (2005)

Comment

• Car
        CBC Senator XXL
        • 07.07.2005
        • 900
        • Beograd

Za pocetak, ocisti kondenzator od prljavstine i raznih insekata. Kod mene je to doprinelo boljem hladnjeju. Evo ti jedan detalj o tome sa gore pomenute teme: http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... 497#510497

Comment

• Dragon
          CBC Senator XXL
          • 15.11.2006
          • 963
          • Beograd

Ja primenjjem brickov savet kad mi je auto bio na suncu. Otvorim prozore i pustim klimu i ventilator na max da najpre istera vruc vazduh i onda zatvorim i manjim ventilator.

Meni hladi super, ali promeno sam nedavno poeln filter. Uglavnom ventilator na 1 ili 2, a ja i ne volim da je ledara unutra.
          Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• hisd
            CBC Član
            • 24.04.2008
            • 38
            • RS

Gore navedeni linkovi bi trebali da ti daju odgovor na pitanje.
            Sad meni nije jasna jedna stvar pisao bi na onoj temi ali vidim da vec nekoliko dana niko ne pise tamo pa mozda ovde dobijem odgovor a u pitanju je sl :
            i ono dugme (trebalo bi da ga imaš) što zatvara dovod svežeg vazduha u kabinu. Jednostavno, u tom režimu ti klima mnogo lakše hladi vazduh koji cirkuliše samo po kabini, što bi zna?ilo da svake 2 sekunde klima lakše odradjuje posao.
            E sad kada upalim auto mod ona sama prebacuje na reciklaciju pa me zanima da li je stvarno efekat bolji kada se zatvori dovod svjezeg vazduha ili nije kao sto je tamo vec napisano,po meni logicnije bi bilo da je ovo s cirkluacijom prakticnije jer pod time predpostavljam da kompresor samo hladi jedan te isti vazduh stalno koji je u sustini posle vec napola ohladjen ili opet kazu da nije prakticnije

Comment

• Car
              CBC Senator XXL
              • 07.07.2005
              • 900
              • Beograd

Mislis li na ono sto je napisao BOOST?
              Covek je rekao da je u pocetku bolje drzati iskljucenu recirkulaciju a kasnije je ukljuciti. Sto je i logicno s obzirom kolika je temperatura vazduha u kabini kad je auto stajao na suncu.

Comment

• hisd
                CBC Član
                • 24.04.2008
                • 38
                • RS

Nije,u pitanju je Stojan.On je naveo cim zatvori prozore i ukljuci klimu ukljuci i dugme za cirkulaciju,e sad ako to nije ispravno sto onda kod mene na potpuno automatskom modu odma pali reciklaciju na nekom odstupanju spoljasnje i unturasnje temperature oko 10-tak C,a npr. na manjem odstupanju taj mod se ni ne pali ??

Comment

Working...
                X