Klima obara broj obrtaja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mateja
    CBC Početnik
    • 14.04.2008
    • 5
    • NS

Klima obara broj obrtaja

Pozdrav,
    Kao što već rekoh sve je super kada klima nije uključena kada sklonim nogu s gasa obrtaji polako padaju do 900-1000 no kada upalim klimu u toku vožnje, čim sklonim nogu s gasa, stisnem kvačilo obrtaji brzo padnu do 500 pa se dignu, a često se ugasi motor, čak i u vožnji...
    Čišćene dizne, leptir vazduha, na dijagnostici ništa ne javlja.
    Majstor kaže da treba pregled klime...
    Ima neko ideju šta bi moglo biti?

P.S.
    Video sam post gde se spominje presostat i sl, no nisam siguran da li to važi i ovde... tj i za Stilo..
  • sistem33
    CBC Član
    • 21.06.2008
    • 55
    • Beograd

I ja imam isti problem, video sam da su imali tavkih problema na forumu, ali i kada je klima ugasena... Obicno zamenom klapne su resili problem...

Ma da sad.. sve zavisi. Ja verujem da je ler gas problem ( regulator ler gasa ). Samo, sada je tolika guzva kod majstora da ne mogu da proverim pre sledece nedelje...

Inace, da li neko zna koliko je normalan broj obrtaja u leru za Bravo HGT? 700 ili 850?
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD Facelife (2005)

Comment

• Mateja
      CBC Početnik
      • 14.04.2008
      • 5
      • NS

Meni juče majstor ispriča nešto o nekim vakuum trt-mrt ne znam šta, uglavnom sutra uveče ide na popravku pa ćemo da vidimo...

Comment

• sistem33
        CBC Član
        • 21.06.2008
        • 55
        • Beograd

Mozda si trebao da ocistis i step motora.

Comment

• Mateja
          CBC Početnik
          • 14.04.2008
          • 5
          • NS

Ne čistim ja ništa, niti imam vremena niti znanja a imam i besplatno održavanje jer sam od majstora kupio auto i takav je bio dogovor. Prošli put je čišćeno svašta nešto: dizne, neki ventili i sve je bilo OK, i sada sa klimom neće uvek da zeza nego kad se malo duže vozi...
          Videćemo, šta će biti...

Comment

• sistem33
            CBC Član
            • 21.06.2008
            • 55
            • Beograd

Ja sam problem resio ciscenjem leptir gasa, i naravno valjda su restartovali racunar.

Comment

Working...
            X