klima 164

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bobiraja164
    CBC Član
    • 25.05.2008
    • 18
    • kula

klima 164

ljudi pomagajte
    za 5 dana idem na more sa kolima a klima ne radi
    napunio sam je pre 2 dana,ali je nisam palio jer nije bila prikopocana.
    danas sam namestio prekidac posebno van prekidaca na centralnoj tabli jer pomenuti prekidac ne radi
    i kada ukljucim klimu uopste ne radi,skidao sam filter i dobro ga oprao,ali opet nista nece ni malo da radi
    kada povecam temperaturu pocinje da greje jos jace,znaci klima uopste ne radi
    pomagajte jer sam iz male sredine gde nema ovlasceni servis za alfe
    unapred zahvalan
  • kilson
    Moderator
    • 09.10.2004
    • 3216
    • NoviBGD
    • AR 75 GT

U ovlashceni Alfin servis nemoj ni da idesh. Trazhi shto pre bilo koji "krshten" auto klima servis i neka ti sve redom prekontrolishu! Ako je auto star a klima retko korishcena, tipujem na kompresor... No to je sve na serviseru da utvrdi.
    Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• bobiraja164
      CBC Član
      • 25.05.2008
      • 18
      • kula

ma kompresor je u redu,jer skoro sam ga menjao
      on radi,kada ga ukljucim on radi samo sto neduva hladno u kabinu

Comment

• sasa km
        CBC Senator
        • 23.10.2007
        • 241
        • kosovska mitrovica

Re: klima 164

Originally posted by bobiraja164
        ljudi pomagajte
        kada povecam temperaturu pocinje da greje jos jace,znaci klima uopste ne radi

napunio sam je pre 2 dana,ali je nisam palio jer nije bila prikopocana.
        normalno da ce da greje kad dignes temperaturu

kako napunio a nije prikopcana - sta nije bilo prikopcano

proveri unutrasnjeg i spoljnog termometra a gde su oni #####
        ALFA-naravno, molim jednu u fulu za poneti

Comment

• kilson
          Moderator
          • 09.10.2004
          • 3216
          • NoviBGD
          • AR 75 GT

Originally posted by bobiraja164
          ma kompresor je u redu,jer skoro sam ga menjao
          on radi,kada ga ukljucim on radi samo sto neduva hladno u kabinu
          Kako znash da radi? Merili ste pritisak u sistemu ili...?
          Ako si zamenio totalno novim delom onda ok.

Kazhem ti, ovako necesh reshiti problem. Odlazak do nekog boljeg klimadzije i provera celog sistema pod obavezno.
          Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• reli
            CBC Član
            • 30.10.2006
            • 55
            • Nis

Meni se isto desilo prosle godine kada sam isao za Tursku. Pogledaj onu sajlicu sto ti otvara klapnu za grejanje. Kod mene je bila zaglavila i auto je non-stop grejao vruce iako je klima bila upaljena. Onda sam ja uzeo srafciger polomio taj drzac za sajlu i sada radi ok. Ona ti se nalazi napred izmedju filtera vazduha i ventilatora. TI NEMOJ DA JE SLOMIS JA SAM TO URADIO ZATO STO SAM BIO NA PUTU I IZNERVIRAO SAM SE PROBAJ DA JE RAZRADIS.

Comment

• reli
              CBC Član
              • 30.10.2006
              • 55
              • Nis

PO SIMPTOMIMA JA BIH REKAO DA IMAS ISTI PROBLEM KOJI SAM I JA IMAO. Da li tebi uopste cakne odnosno klikne kada upalis klimu. Trebalo bi da ti vise greja kada je upaljena klima nego kada je ugasena. Ako ti se sve ovo desava onda ti je Sajla zaglavila.
              JAVI STA SI URADIO AKO NE OPISI PONOVO SIMPTOME JER SAM JA JEDNO 10 PUTA SKIDAO I POPRAVLJAO KOMPRESOR NA MOJOJ 164 PA DA PROBAMO NESTO DRUGO.

Comment

• gaston
                CBC Senator XXL
                • 24.03.2005
                • 324
                • N BG - Batajnica

Ja mislim da standardno motor za otvaranje , tj bez grejanja zatvaranje ne radi . Sajlica je jedna zica sa spiralnim krugom na kreaju i samo je svuces sa plasticnog kruzica na klapni i ona dodje u polozaj kada ne greje , problem je sto je grejanje radijatora jace od hladjenja , pa jos vazduh ne prelazi preko radijatora klime i kada ohladi , smrzne proradi zastita i presostart iskljuci kompresor . Naj sigurnije proba , ukljucis klimu i posle pet sekubdi ako kondezator napred nije vruc nesto drugo je u pitanju , ako je vruc klapna .
                27.5 god za djevrekom auta snova :
                Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????

NIJE BITNO DA LI JE DO KOLENA ILI ZEMLJE .. VAZNO JE DA JE DO PUPKA

Comment

Working...
                X