alfa romeo 155

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alaza
    CBC Član
    • 30.11.2007
    • 96
    • tamo negde

alfa romeo 155

U pitanju je alfa romeo 155 sa motorom 1.7 twin spark, godiste `94. Inace poseduje manuelnu klimu. Situacija je sledeca- Kada se upali klima nakon par sekundi koliko je potrebno da se zagreje hladnjak klime pali se ventilator motora da bi isti ohladio (logicno) i tako naizmenicno pali gasi i obavlja svoj deo posla. Sto se tice kompresora klime on se uopste ne iskljucuje.
    Napominjem da sam imao auta sa digitalnom klimom i jasno se cuje kada se kompresor klime ukljuci i iskljuci, ali u ovom slucaju to se ne desava.
    Da li je to tako fabricki podeseno da kada se manuelna klima ukljuci konkretno na autu koji sam naveo kompresor ne iskljucuje, ili je doslo do nekog kvara na istom.
    Hvala unapred svima na iscrpnim odgovorima.
  • bili
    CBC Senator
    • 13.11.2007
    • 208
    • NS

Koliko sam ja upoznat, kod manuelnih klima kompresor radi non-stop, sve dok ga ti ne ugasiš.

Kod digitalnih kompresor se gasi kada se postigne zadata temp. u kabini i ponovo pali kada ona poraste.
    VW über alles.

Comment

• alaza
      CBC Član
      • 30.11.2007
      • 96
      • tamo negde

Sad mi je malo laske. U svakom slucaju dobro bi dosao jos neki komentar na POST.

Comment

• sasa km
        CBC Senator
        • 23.10.2007
        • 241
        • kosovska mitrovica

imamo ista vozila i isto godiste

nisam obracao paznju kad se pali -gasi kompresor klime
        pre neki dan sam dosao sa odmora i klima je radila skoro uvek osim na kratke relacije pa ovako

kad je ukljucim treba malo vremena dok pocne da hladi - temp na najnize a ventilator na 4 kad ohladi kolko treba okrenem temp do pocetka crvene- 1 cm navise i smanjim vent na 3 ili 2

primetio sam da povremeno bije bas hladan vazduh kao da se povremeno ukljucuje ponovo da odrzava zadatu temp

ako stignem sutra da proverim pa javljam
        ALFA-naravno, molim jednu u fulu za poneti

Comment

• sasa km
          CBC Senator
          • 23.10.2007
          • 241
          • kosovska mitrovica

danas sam je proverio ali u mestu i na leru jedno 15 minuta

upalim kola, upalim ventilator, pa upalim klimu za 3-4 sec pali vent motora i radi celo vreme dok radi klima - vent na 4, klima na najnize a temp motora drzi na 85 c

u toku voznje sa klimom je drzala na 90-95 - izbrdica, nizbrdica veci obrtaji to je normalno

bije ladno samo tako za svo vreme a kompresor ne cujem kad ukljuci ili iskljuci ali se oseti naprezanje motora kad radi ventilator
          ALFA-naravno, molim jednu u fulu za poneti

Comment

• alaza
            CBC Član
            • 30.11.2007
            • 96
            • tamo negde

To je to, potpuno isto desavanje i kod mene.

Comment

Working...
            X