Lezaj komresora - Fiat Stilo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • chiki
    CBC Veteran
    • 19.04.2006
    • 158
    • Beograd

Lezaj komresora - Fiat Stilo

Da li je moguce zameniti lezaj na kompresoru bez skidanja istog? Jedan majstor kaze da je moguce. Inace klima radi ok ali je pre jedno dva meseca poceo da zuji kompresor - ispada da je lezaj. Sada je vreme da se zameni.
    Fiat Stilo je 2004 godiste, 1.6 benz 16V
    AR 159 1.8 TBI
    C3 1.4i GNV
  • Type_R
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2007
    • 900
    • Valjevo

na 2002god 1.9 JTD se menja bez skidanja,
    drugar je menjao i sve ga izaslo oko 50eur, sam lezaj je skup, mozda nekih 30-tak eur
    3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• chiki
      CBC Veteran
      • 19.04.2006
      • 158
      • Beograd

Hm da li su isti kompresori? Ici cu od nedelje do tog jedinog majstora koji mi je to spomenuo.
      AR 159 1.8 TBI
      C3 1.4i GNV

Comment

• chiki
        CBC Veteran
        • 19.04.2006
        • 158
        • Beograd

Na kraju sam se ipak odlucio za Polar klimu po preporuci sefa voznog parka jedne firme. Na forumu sam procitao da su svi bili prezadovoljni njihovom uslugom ali i da kosta. Znaci skidanje kompresora, zamena dvostrukog - sirokog lezaja (takav je kod mene), zamena ulja, zamena sušača (oni rekoše da treba da se menja na dve godine pa reko ajd.. a to je najskuplji deo), vađenje klima gasa, reciklaža i dopunjavanje, ruke, gumice, UV dodatak - 14.000 dinara bez PDV-a.
        Inače direktor servisa je izuzetno predusretljiv i ne smeta mu ako ga daviš i pola sata. Hoće sve da objasni.
        AR 159 1.8 TBI
        C3 1.4i GNV

Comment

• nidza
          CBC Senator XXL
          • 16.04.2008
          • 496
          • nbgd

Ako je samo ležaj crkao, što bi reparirao čitav sistem?

Inače, je'l to neka greška na 5v Stilu, ovo je ne znam koji po redu za koji sam čuo da ima problem sa ležajem klime?

Koji su simptomi uopšte?
          Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

pa ima zvuk ko da je dizel u pitannju a ne benzinac
            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• chiki
              CBC Veteran
              • 19.04.2006
              • 158
              • Beograd

Originally posted by nidza
              Ako je samo ležaj crkao, što bi reparirao čitav sistem?

Inače, je'l to neka greška na 5v Stilu, ovo je ne znam koji po redu za koji sam čuo da ima problem sa ležajem klime?

Koji su simptomi uopšte?
              Isprepado sam se ovde na forumu oko toga sta sve ljudi prozivljavaju
              Skidanje kompresora je samo po sebi dodatan trosak, freon je nedostajao... jedino sto je skuplje je to sto sam zamenioi susac koji kosta oko 5000 dinara.
              A citao sam i ovo na njihovom sajtu:

Klima mi ima vise od 4 godine pa reko ajde da to sve uradim... Ovaj majstor nije mogao da mi garantuje da moze da skine lezaj bez skidanja kompresora a to je onda muvatorska fora, ostavis auto jer je u guzvi i onda ti kaze e ne mogu da skinem...

Inace lezaj zuji non stop... zanci imas vise buke ispod haube i ta buka se povecava. Izgelda da se na dizelu moe promeniti bez skidanja.
              AR 159 1.8 TBI
              C3 1.4i GNV

Comment

• nidza
                CBC Senator XXL
                • 16.04.2008
                • 496
                • nbgd

'ebem li ga, ne znam š'a da ti kažem. Čitam i ja ovaj forum kao i ti, pa se ne prepadam, a posebno ne verujem da je normalno da na autu starom 4 godine klima mora kompletno da se revidira. Mislim, u mojoj sobi je do proletos drndala Sloboda Čačak, prozorska, stara jedno 15 godina, nikad dopunjavana, servisirana, niti bilo kako održavana sem ja što sam je redovno čistio i dezinfikovao. Klima na kolima je takođe jedan zatvoren sistem, i ako ne postoji neki kvar, nema razloga da diraš bilo šta. Ako taj ležaj može da se zameni bez kompletne revizije, uradi to, ne pravi sebi bezveze dodatan trošak, posebno ako klima normalno radi, sem tog bučnog ležaja.

Svaki pošten serviser će ti reći isto.

Da li radiš generalnu frižidera u kući svake 3 godine? Ili zamrzivača? Da li ih dopunjavaš svakog proleća freonom? Princip rada je potpuno isti.
                Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• chiki
                  CBC Veteran
                  • 19.04.2006
                  • 158
                  • Beograd

Ma sve to stoji. Ali svaki naknadni odlazak kod majstora mi znaci izostajanje sa posla, ostajanje duze na poslu, cimanje oko gradskog... jer kako su mi majstori govorili prko telefona ispostavilo se da niko nema tacno pojma koji je kod mene kompresor. Svi su mi pricali o toj masinskoj obradi kako bi se ubacio dvostruki lezaj - tj lezaj koji je duplo siri i ima dva reda lagera - kad ono kod mene je fabricki ugradjen takav lezaj. Znas, nekako do sada u mom poslu stvarno mogu da kazem to je tako i nikako drugacije ili bar pitam za neke dodatne detalje musteriju koje bi mi priblizile situaciju. A kod njih, te moze ovo te moze ono.. Inace kod 4 majstora koliko sam ih zvao, cena je isla kod jednog od 50 evra a kod svih drugih oko 120-140... tako da sam preboleo ovu visu cenu jer su mi zamenili taj sušač u koji se kunu da je bitan deo. Da, palo mi je na pamet ali nisam stigao da pozovem Deltu. Jel oni rade servis klima?
                  AR 159 1.8 TBI
                  C3 1.4i GNV

Comment

Working...
                  X