STILO 1.6 16V - problem...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lazzar
    CBC Član
    • 09.05.2007
    • 82
    • Beograd, Vidikovac

STILO 1.6 16V - problem...

Znaci, problem je sledeci:

posto klimu ne koristim zimi (a i leti najcesce samo kad su deca u kolima), po savetu majstora kod koga je klima proletos servisirana (zakrpljena jedna cev i napunjen freon), jednom u dve nedelje ukljucim klimu par minuta, tek da kompresor podigne pritisak i koliko toliko ostane u ''formi". Ali, poslednjih par nedelja, kad uključim klimu, osetim po broju obrtaja da se ništa ne desi, samo ventilator se uključi u prvu bryinju ako ventilator nije bio uključen, već tek posle tri - četiri uključenjavidim da se i kompresor zaista uključio (u leru se broj obrtaja osetno podigne sa oko 700 na 850-900).

Koji je razlog ovome, u stvari zašto ne prihvati ukljenje iz "prve"?
  • Delija
    CBC Senator XXL
    • 29.08.2005
    • 310
    • NS
    • plavi auto

Re: STILO 1.6 16V - problem...

Posto nameravam da pazarim Stilo, procitah pre par dana "manual' i ako se dobro secam pise da se kompresor ne ukljucuje ako je temperatura niza od 4 stepeni...

Evo, nadjoh:
    The climate control system compressor
    works only with the engine running and
    outside temperature above 4°C.
    Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• neshaoct
      Banovan
      • 18.08.2007
      • 1754
      • Beograd, Rakovica

Re: STILO 1.6 16V - problem...

...bre Lazare, pa to Miki redovno govori... neće se paliti kompresor kad je ovako hladno...
      Inače, nema potrebe je paliti na svake dve nedelje. Proveravao i dopunjavao klimu prošlog proleća kod nekih momaka koji su i Mikiju radili na Carismi, i ništa slično nisu rekli...
      Moju nisam pipnuo već mesecima, isto tako sam radio i prošle godine. Tek kad počinje dnevna da bude po 10-15 stepeni, palio sam je samo na kratko da ''malo radi''...
      Kad su stigle visoke temperature, sve radilo bez problema...

Comment

Working...
      X